× Close

Voorbeeld oppascontract

 

oppas met oranje haar zit in cafe aan tafel om het voorbeeld oppascontract te bekijken.
Wat is een voorbeeld oppascontract?
Het is slim om afspraken tussen ouder & oppas vast te leggen. Er kan altijd een meningsverschil ontstaan en dan is een contract erg prettig om op terug te vallen. Een oppascontract beschermt jou en de oppas en we raden dit dan ook aan al onze klanten aan. Download hieronder gratis ons voorbeeld oppascontract!
Download gratis voorbeeld oppascontract

Wat staat er in het voorbeeld oppascontract?

Uurtarief & reiskosten

De betaling van de oppas wordt via onze app geregeld. Zo kan de oppas haar uren makkelijk bijhouden en is de oppas verzekerd tijdens het werk.

Wij adviseren om 0,19 cent reiskosten te betalen. Wanneer de kinderen op bed liggen adviseren wij om het uurtarief met 2,- euro te verlagen omdat de oppas dan iets voor zichzelf kan doen.

Eventuele huishoudelijke taken

Bij Nanny Nina vinden we dat de vaatwasser in-/uitruimen en een wasje draaien bij licht huishoudelijk werk hoort. Dit is iets wat je mag verwachten van je oppas, mits je het van te voren afspreekt. Schoonmaakwerk zoals de WC poetsen moet je echt eerst overleggen met de oppas. Wij adviseren de oppas dan wel om haar uurtarief iets te verhogen omdat dit echt onder schoonmaak werk valt.

De huisregels

Super belangrijk! Deel je huisregels met de oppas, want ze zijn in ieder huishouden anders. Denk aan de bedtijd van de kinderen, schermtijd, snoepen, privacy op social media en wat er verwacht wordt als (avond)maaltijd.

Uiteraard overleg je belangrijke zaken als allergie├źn en medicijnen, maar deze hoeven niet per se in het contract te staan.Verzekering bespreking tussen oppas en ouder achter een roze muur

Voorbeeld contract voor een ZZP'er/gastouder

vaste oppas houdt handen vast van 3 kindjes vast tijdens oppassen aan huis
Ben je op zoek naar een voorbeeld contract tussen ouder & gastouder?
Een gastouder werkt als ZZP'er bij jou thuis. Hier hebben wij een ander voorbeeld contract voor dan voor een oppas die via de Regeling Dienstverlening aan Huis werkt. Het is slim om alle punten in het contract te bespreken met je gastouder/ouder. Zo komen jullie niet voor verrassingen te staan en weet je wat je wat er van je verwacht wordt. Download het contract via de button hieronder!
Download contact voor gastouders en ZZP'ers
logo van KLM
npo 1 logo
Rode kruis logo
Linda magazin logo
Volkskrant logo
pwc logo