× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Verschillen tussen oppas, au pair, gastouder en nanny

Datum: 01/04/2022
Auteur:
Over de Auteur: Jasmijn (de linker) heeft samen met haar tweelingzus Lyla Kok, Nanny Nina opgericht. Hoewel ze wel eens kibbelen met elkaar, maakt Jasmijn elke dag de lunch klaar voor haar zus, dat is nog eens échte zusterliefde!

Verschillen tussen oppas, au pair, gastouder en nanny

Twijfel je tussen een oppas, au pair, gastouder of nanny? Of weet je nog niet zo goed wat de verschillen tussen deze vormen van kinderopvang zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres, want we gaan je alle verschillen uitleggen. Zo weet jij straks wat het beste past bij jou en je kinderen.

Verschil tussen oppas en babysitter

Laten we beginnen met een makkelijke. In plaats van een oppas hebben ouders het ook vaak over een babysitter. Tussen een oppas en een babysitter zit weinig verschil. In principe is een babysitter gewoon een oppas, maar dan voor baby’s. Klinkt logisch, toch?

Onze oppassers en babysitters hebben ervaring met kinderen en zijn gescreend. Meestal zijn het studenten die graag oppassen naast hun studie. Heb je liever een vaste oppas? Dat kan ook. Wij vragen onze vaste oppassers om minimaal 6 maanden beschikbaar te zijn.

Verschil tussen oppas en au pair

Tweeling jongens buiten met dezelfde kleding aan

Veel mensen vragen ons ook naar het verschil tussen een oppas en een au pair. Laten we beginnen met de overeenkomsten. Allebei passen ze op kinderen, helpen ze met huiswerk en helpen ze een handje in huis. Bijvoorbeeld met boodschappen, wassen en opruimen.

Natuurlijk zijn er ook verschillen. Een oppas woont in Nederland en gaat ’s avonds weer naar huis. Een au pair komt uit het buitenland en woont maximaal een jaar lang bij je gezin in huis. Au pairs werken 30 uur per week en zijn ideaal als je ook ’s ochtends hulp nodig hebt.

Au pairs komen naar Nederland als culturele uitwisseling. Ze zijn tussen de 18 en 31 jaar oud, spreken Engels en kunnen je kinderen dus ook helpen bij hun taalontwikkeling. En ze hebben nog een voordeel: au pairs blijken de meest goedkope vorm van opvang te zijn.

Verschil tussen oppas en nanny

Wat is het verschil tussen een oppas en een nanny? Die horen we ook vaak. Het zit zo: een nanny is een gastouder aan huis. Dat wordt in het Engels dus een nanny genoemd. Een nanny is een opgeleide en gekwalificeerde gastouder die thuis bij jou op de kinderen past.

Met een nanny ben je dus verzekerd van professionele kinderopvang. Een nanny heeft een diploma, weet hoe je met kinderen omgaat en werkt samen met jou aan een fijne opvoeding. Als de nanny is ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK), dan kom je ook in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

Verschil tussen nanny en au pair

Au Pair helpt in huis met oppas voor de kinderen

Een au pair woont bij je gezin in huis, komt uit het buitenland, spreekt Engels en heeft geen diploma voor kinderopvang. Een nanny gaat ’s avonds weer naar huis, woont in Nederland, spreekt Nederlands en heeft wel een diploma. Dat zijn de voornaamste verschillen tussen een nanny en een au pair.

Je kan zelf op zoek naar een au pair of een au pair laten zoeken door Nanny Nina. Een nanny zoeken doen we ook voor je. Wij zijn een gastouderbureau en kunnen ook alle administratieve rompslomp voor je regelen.

 

Verschil tussen nanny en kinderdagverblijf

Een nanny past bij jou thuis op je kind of kinderen. Als je kiest voor een kinderdagverblijf, dan gaat je kind naar de opvang. Dat heeft zo zijn voordelen. Je kunt er namelijk altijd terecht en je kind kan er spelen met vriendjes en allerlei speelgoed. Dat is ook goed voor de sociale ontwikkeling.

Toch heeft een kinderdagverblijf ook zo z’n nadelen. Is je kind ziek, dan moet ‘ie thuis blijven. Daar moet je dan weer iets voor verzinnen tijdens ziekte. Je kind naar de opvang brengen en weer ophalen kost ook tijd. Tot slot is er bij een kinderdagverblijf geen sprake van één op één begeleiding voor je kind.

Verschil tussen nanny en gastouder aan huis

Illustratie diploma en eisen gastouder aan huis

Dit is een inkoppertje. Een nanny en een gastouder aan huis is hetzelfde. Een gastouder aan huis past op in jouw thuissituatie, dus in de eigen omgeving van je kind of kinderen. Daarnaast moet een gastouder aan huis voldoen aan de regels en gestelde kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang.

In de meeste gevallen hebben gastouders aan huis, oftewel nanny’s, een registratie in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Vanwege die registratie heb je als ouder recht op kinderopvangtoeslag.

Verschil tussen gastouder en oppas

In het geval van een oppas, een au pair, een nanny of een gastouder aan huis blijft je kind thuis. De oppasser of gastouder komt dus bij jou over de vloer. Bij een gastouder is dat niet het geval. Een gastouder past in zijn of haar eigen huis op kinderen.

Een gastouder past meestal niet op één kind, maar bijvoorbeeld op drie kinderen tegelijk. Bij een gastouder thuis kan je kind dus spelen met andere kinderen en is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht. Dat is het mooie van gastouderopvang.

Verschil tussen gastouder of kinderdagverblijf

Zowel bij een gastouder als bij een kinderdagverblijf breng je je kind naar een opvanglocatie. Toch zijn er ook hier verschillen. Bij een kinderopvang heb je namelijk vaak groepen van 10 tot 15 kinderen per begeleider, terwijl een gastouder thuis meestal op maximaal 5 kinderen past.

We benoemen ook nog even belangrijke overeenkomsten. In beide gevallen kun je rekenen op kinderopvangtoeslag en dient de opvang te voldoen aan de Wet Kinderopvang.

Verschil tussen gastouder of kinderopvang

Sommige ouders vragen zich af wat het verschil is tussen een gastouder en de kinderopvang. Het zit zo: een gastouder is een vorm van kinderopvang. Je hebt allerlei soorten kinderopvang. Voorbeelden zijn buitenschoolse opvang, tussenschoolse opvang en dagopvang. In het geval van dagopvang moet je denken aan een oppas, au pair, kinderdagverblijf, gastouder of opvang door een familielid.

Tot slot

Hopelijk heb je de verschillen tussen alle verschillende vormen van kinderopvang nu helder. Blijft het toch een moeilijke keuze? Dat begrijpen we helemaal. Iedere vorm van opvang heeft zo z’n eigen voordelen en nadelen.

Als je er zelf niet uit komt, kan je altijd contact met ons opnemen. Misschien kunnen we je helpen om een passende oplossing voor jou te realiseren!