× Close

Veelgestelde vragen

Hier vind álle antwoorden op onze veelgestelde vragen over onze services of app!

Mag ik de oppaskosten aftrekken van de belasting als zzp of ondernemer?

Bij Nanny Nina download je makkelijk een factuur van de gewerkte uren en de betaling voor de oppas. De btw kun je aftrekken van de omzetbelasting (btw belasting). Je kunt de uitgaven voor je oppas als deze zakelijk zijn gemaakt, aftrekken van je inkomsten belasting, zodat je meer overhoudt! De factuur download je makkelijk onder “betalingen”

Hoeveel kost een oppas cadeaukaart?

Je hebt 2 opties voor de Nanny Nina tegoedbon: optie 1 is een cadeaukaart van €30 en optie 2 is een cadeaukaart van €50.

Hoe werkt de oppas cadeaukaart?

Het perfecte cadeau om te geven of zelf te krijgen! Met de oppas cadeaukaart ontvang je een tegoedbon voor een nanny van Nanny Nina ter waarde van €30 of €50 euro.

 

Ouders kunnen het kaartje geven, nadat ze via Plink €30 of €50 euro hebben betaald. De ontvangers kunnen een oppas boeken via de app, en vervolgens betalen. Bij betaling vullen ze de code in die op de tegoedbon staat.

Wat is een MVV en VVR voor au pairs?

Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)

Wie langer dan 90 dagen in Nederland wil wonen moet een verblijfsvergunning aanvragen. Een voorwaarde hiervoor is een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv). Met dit speciale visum kan je Nederland in reizen. Je vraagt de mvv en de verblijfsvergunning (vvr) samen aan.

Verblijfsvergunning regulier (VVR)

Om de visumaanvraag op te starten zal Nanny Nina een TEV-procedure starten die bestaat uit de aanvraag voor een mvv en/of vrr. De verblijfsvergunning is 12 maanden geldig en kan niet worden verlengd.

Waar haal ik mijn machtiging tot voorlopig verblijf visum op?

Wie langer dan 90 dagen in Nederland wil wonen moet een verblijfsvergunning aanvragen. Een voorwaarde hiervoor is een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv). Met dit speciale visum kan je Nederland in reizen. Je vraagt de mvv en de verblijfsvergunning samen aan.

Waar haal ik het au pair visum (MVV) op?

Je hebt 3 maanden de tijd om de mvv op te halen bij de Nederlandse vertegenwoordiging die Nanny Nina op het aanvraagformulier heeft ingevuld. Hiervoor maak je een afspraak bij de vertegenwoordiging en neem je je paspoort en 1 nieuwe pasfoto mee. Let op: je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag dat de vertegenwoordiging de mvv erin plaatst.

 

Meer informatie vind je op de site van de IND: https://ind.nl/Uitwisseling/Paginas/Au-pair.aspx.

Heeft mijn Au Pair een visum nodig?

Au pairs uit de Europese Unie, Zwitserland, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika hebben vooraf geen visum nodig om naar Nederland te reizen. Au pair van buiten de Europese Unie moeten wel een verblijfsvergunning aanvragen.

Visumplichtig Au Pair

Dit is een au pair die niet uit bovengenoemde landen komt en voor vertrek uit het thuisland een visum nodig heeft om naar Nederland te reizen. Hierna moet de au pair een verblijfsvergunning aanvragen. Meestal kan een visumplichtig Au Pair binnen 2 maanden na plaatsing arriveren, dit hangt af of alle papieren op tijd en correct worden aangeleverd.

1 2 45 46

Staat jouw specifieke vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op! We helpen graag.

Nanny Nina