Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Meest gestelde vragen

Hoe zit het met het betalen van de oppas, moet ik een fooi geven aan de oppas? Het is gebruikelijke dat ouders het oppas bedrag afronden naar boven. Dus als je oppas 5 euro per uur kost en ze is 2,5 uur bij je geweest dan zou je 13 euro of 14 euro kunnen geven.

Het maakt daarbij wel uit of je een oppas hebt die een enkele keer komt of op wekelijkse basis. Als het een enkele keer is dan is fooi geven op zijn plaats, maar elke week is niet nodig dan wordt het een duur grapje! Verplicht is het in elk geval niet.

Hoe werkt dat eigenlijk met het contract als ik een oppas of Nanny heb? Je hoeft geen contract te geven, tenzij je oppas meer dan 3 dagen in de week oppast doordat oppassen onder de Wet Dienstverlening aan Huis valt.

Volgens deze wet mogen particulieren voor elkaar werken zonder contract, mits dit niet vaker is dan 3 dagen in de week. Dit is ongeacht het aantal uur dat de oppas werkt.

voorbeelden

 1. Anne past op de maandagen, dinsdagen en donderdagen op in de ochtenden voor een uurtje tussen 7:00 en 8:00. Dit mag gewoon zonder contract.

 2. Mieke past 4 dagen in de week op voor een uurtje per dag. Dit mag niet zonder contract.

 3. Hugo past voor 3 dagen op tussen 8:00 en 19:00. Dit mag gewoon zonder contract.

Voorbeeldcontract oppas

Wil je je oppas toch een contract geven om alles netjes vast te leggen of heb je vaker dan 3 dagen oppas nodig? Dan kan je het nanny voorbeeld contract downloaden via deze link: https://nannynina.s3.eu-central-1.amazonaws.com/public_web/voorbeeld+contract+oppas+2019.gdoc

Nee hoor je kan gewoon beginnen! Alleen professioneel nannies hebben wel een diploma nodig. Deze lijst kan je via de link vinden https://nannynina.nl/blog/welke-opleidingen-voldoen-om-professioneel-nanny-te-worden

We doen een 4 staps screening bij onze oppassers.

Niet iedereen kan via Nanny Nina oppassen!

De 4 stappen leggen we hier even uit

 1. We zullen om te beginnen het profiel van de oppas bekijken. tip voor de oppas: Zorg dus dat je goed uitlegt welke ervaring je al hebt en een leuk stukje tekst schrijft om jezelf voor te stellen.

 2. Dan doen we een online check en bekijken je facebook en instagram

 3. Als dit in orde is plannen we een interview met je in om even kennis te maken. Dit doen we met videobellen

 4. Ten slotte heb je minimaal 1 referentie van een ander oppasgezin of werkgever nodig om via ons te mogen oppassen.

Begin met oppassen: https://nannynina.nl/register

Bij ons is de minimale leeftijd 16 jaar oud! Maar je kan je wel vast aanmelden bij ons als je jonger bent, dan nodigen we je misschien uit om deel te nemen aan onze lokale promotie teams

Je accepteert zelf oppas opdrachten en bent verantwoordelijk om te gaan oppassen als je een verzoekje hebt geaccepteerd. Mocht het nu voorkomen dat het je echt niet lukt om op te passen is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met jouw City Captain. Je moet wel echt een goede reden hebben om af te zeggen en dit mag je maximaal 2x doen, bij de 3e keer in een jaar afzeggen halen we je profiel offline.

Als het goed is kan je onze nummers vinden in de app en bovendien zijn we ook altijd via de chat en het algemene nummer bereikbaar. Vervolgens zullen wij contact opnemen met de ouders en zo snel mogelijk opzoek gaan naar een andere oppas!

Een oppasser is eigenlijk iemand die zonder verdere diploma’s op kinderen past. Daardoor is er geen relevante toeslag mogelijk, maar het uurtarief ligt dan ook niet heel erg hoog, vaak tussen de 5 á 10 euro per uur.

Een nanny is een iemand die een aantal vaste dagen in de week oppast bij een vast gezin, en vraagt gemiddeld zo’n 8 tot 15 euro per uur. Daarnaast is een gericht diploma alleen nodig voor eventuele kinderopvangtoeslag.

Een gastouder ( professioneel nanny noemen wij dat) is iemand die verplicht minimaal een gerichte Mbo-opleiding niveau 2 heeft gevolgd, in het bezit is van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), een EHBO-certificaat heeft, een LRK-nummer heeft zodat kinderopvangtoeslag aangevraagd kan worden. Daarnaast kiezen sommige gastouders ervoor om in hun eigen huis de oppasservice aan te bieden. Wij werken alleen met dames die bij gezinnen thuis oppassen en daarom noemen wij ze geen gastouder maar professioneel nanny. Meer vragen over professioneel nannies? Shannavanderkuijl@nannynina.nl

Liefs Shanna

We screenen de ouders niet zoals we de oppasgezinnen screenen. In principe hebben we geen kennismakingsgesprek met ouders zoals we dat wel met oppassers doen, maar wel hebben we met alle ouders contact en kunnen ze geen oppas gegevens inzien tot ze een betaling hebben gedaan via een bankrekeningnummer. Dit nummer is altijd gelinkt via een bank aan een persoon. Toch geven we voor de bij het kennismakingsgesprek met de oppassers altijd als tips mee voor vóór en tijdens het oppassen. Zie voor de tips de FAQ "Hoe bereid ik me voor op de oppas afspraak?"

Wat leuk dat je gaat oppassen! Voor je eigen veiligheid adviseren we je de volgende zaken te doen

 1. Neem een opgeladen telefoon mee

 2. Maak altijd eerst overdag even kennis bij een gezin

 3. Laat het familie of vrienden weten als je gaat oppassen

 4. Lees het profiel goed door van het gezin en zoek wat leuke dingen voor de kinderen van die leeftijd om te doen tijdens het oppassen.

Succes! Komt goed;)

De volgende certificaten voldoen:

 • Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen van het Nederlandse Rode Kruis,

 • Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis;

 • Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers (SEHSO) van Nedcert;

 • Acute Zorg bij kinderen van NIKTA;

 • Acute Zorgverlener Module Kind en Omgeving van NIKTA;

 • Eerstehulpverlener van NIKTA;

 • Basis Eerstehulpverlener-LPEV met de aantekening Eerste hulp aan Kinderen van Stichting LPEV;

 • Spoedeisende Hulpverlening bij Kinderen (SEHBK) van NedCert, en

 • Eerste Hulp bij werken met kinderen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening.

Via Nanny Nina kan je met korting deze diploma's halen via onze partner Livis.

https://livis.nl/partnerpagina/oppas-madelief

Nee dat hoeft niet, wel kunnen we hem voor je aanvragen voor 33 euro als je dat wilt. Het duurt ongeveer 2 weken voor je hem hebt ontvangen maar vaak eerder.

Klinkt chique he een au pair? Maar wat is het nu eigenlijk precies?

Een au pair is iemand uit het buitenland tussen 19 - 30 jaar oud die voor een bepaalde periode, zoals bijvoorbeeld een zomer, of tot maximaal een jaar bij het gastgezin in huis woont als een culturele uitwisseling. In ruil voor kost, inwoning en zakgeld ondersteunt de au pair bij de zorg voor de kinderen en het huishouden.

Meer weten? https://nannynina.nl/page/nl/au-pair#/

Wat voor taken heeft een au pair en hoeveel uur mag de au pair eigenlijk werken?
De au pair werkt maximaal 30 uur per week voor het gezin. Hierbij voert de au pair verschillende taken uit. Ze zorgt voor de kinderen door naar school of uit school te halen, ze brengt ze naar sporten, eet met de kinderen, helpt met huiswerk of legt ze op bed. Daarnaast doet een au pair ook de licht huishoudelijke taken in huis, denk hierbij aan de was, eten koken, stofzuigen, opruimen of de hond uitlaten.

Hoevaak mag een au pair werken? Mag ze ook in het weekend werken?

Een au pair mag maximaal 30 uur per week werken. Een week bestaat, net als een gewone werkweek, uit vijf dagen. Echter, kan een werkdag ook in het weekend zijn. Per dag mag maximaal 8 uur gewerkt worden. Wanneer de au pair ook ‘s avonds werkt mag dit maximaal drie keer per week zijn. Daarnaast heeft de au pair recht op twee dagen vrij per week. Een keer per maand moeten deze vrije dagen in het weekend zijn.

Samen met de au pair kun je het werkrooster opstellen en de dagen inplannen. Voor beide is het fijn om dit te doen. Het geeft houvast en je weet op deze manier wat je van elkaar verwacht.

Hoeveel maanden mag een au pair bij een gastgezin blijven?


Een au pair mag van de Nederlandse overheid maximaal een jaar in Nederland blijven. Mocht u daarna nog wel gebruik willen maken van een au pair kan natuurlijk altijd gezocht worden naar een nieuwe au pair voor het volgende jaar. Lees meer over au pairs: https://nannynina.nl/page/nl/au-pair

Als gezin dien je een extra kamer te hebben voor de au pair. Daarnaast moeten de financiële middelen aanwezig zijn om de au pair kost, inwoning en zakgeld te bieden. Ook is het belangrijk om open te staan voor de cultuur van de au pair. Binnen het gezin zal Nederlands gesproken worden, niet de eerste taal van de au pair, het gastgezin kan er zelf voor kiezen of zij de au pair een Nederlands cursus aan willen bieden. Dit wordt over het algemeen wel aangeraden als bijdrage aan de culturele uitwisseling.

De kamer van een au pair moet tenminste 1 raam hebben dat daglicht binnenlaat en open kan. Ook moet de kamer een verwarming, verlichting, een bureau met stoel, kastruimte en een televisie bevatten. Internet toegang moet voor de au pair in het gehele huis beschikbaar zijn.


Wat zijn de rechten die een au pair heeft wanneer ze in het gastgezin verblijft?

Een au pair heeft recht op kost, inwoning en zakgeld. Zakgeld is in Nederland wettelijk vastgesteld voor een au pair. Dit bedrag moet minimaal €300,- en mag maximaal €340,- per maand zijn. Deze bedragen verschillen per land. In belgie is het minimale zakgeld bedrag bijvoorbeeld €450,- per maand. Een maximum is daar niet aanwezig.

Naast kost, inwoning en zakgeld heeft een au pair ook recht op vrije dagen. Dit moeten er minimaal twee per week zijn. Ook heeft een au pair, wanneer deze een jaar in het gezin verblijft, recht op twee weken doorbetaalde vakantie.

Om ervoor te zorgen dat de au pair het maximale aantal werkuren van 30 uur niet overschrijdt is het belangrijk om een werkrooster te maken. Hierin staan de uren die de au pair voor het gezin werkt. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Dit werkrooster wordt gemaakt in overleg tussen de au pair en het gastgezin.

Ja, zolang kan worden voldoen aan de (financiële) eisen en het gezin bestaat uit minimaal twee personen, kinderen mee gerekend, kan een au pair worden aangevraagd.

Ja, als de au pair een jaar bij jullie blijft heeft ze recht op 2 weken doorbetaalde vakantie. Plan samen met de au pair wanneer hij of zij deze kan opnemen en wat handig is voor beiden.

Volgens de wet mag je de oppas contant betalen, zo lang als de oppas maar haar inkomsten aangeeft bij de inkomsten belasting, Bij Nanny Nina lopen wel alle betalingen via de app en site omdat dit makkelijk en veilig is! Daarom is contant betalen bij ons ook niet mogelijk.

Jazeker! De oppas kan de kinderen ophalen van school en eventueel naar sport of muziekles brengen. Ook vriendjes die willen komen spelen is geen probleem. Lees meer: https://nannynina.nl/vaste-oppas

Je hebt 1 referentienummer nodig om via ons te kunnen werken. Heb je nog geen oppaservaring? Dan is een telefoonnummer van een oud werkgever, stagebegeleider of collega ook goed.

Spannend voor de eerste keer oppas! Het is altijd goed om eerst even rustig kennis te maken. Drink een kopje thee samen en vraag naar opleiding en hobbies. Dan kan je doorgaan naar de oppaservaring en daarbij ook gerust een aantal "situatie schetsen" voorleggen. Dit doen wij ook bij onze intake gesprekken. Je vraagt dan de oppas om zich voor te stellen dat ze zich in een enigzins lastige situatie bevindt die zich bij jullie vaak voordoet. Bijvoorbeeld dat kinderen niet hun bord leeg willen eten of niet naar bed willen. Vraag aan de kandidaat oppas hoe ze dit zou aanpakken. Dit is super handig vind ik altijd! Let altijd op 2 dingen

 1. Hoe kundig is de oppas, vertrouw je dat ze slim genoeg is om goed te handelen

 2. Heb je een klik met de oppas en voelt het goed?

Je kan oppassers aan je " favorieten" lijstje toevoegen. Deze oppassers kan je dan als eerste vragen als je een oppas zoekt zodat je steeds dezelfde hebt. Blijkt niemand van je vaste oppassers te kunnen? Dan kan je altijd nog een nieuwe oppas proberen ( wij kennen ze allemaal!) of de datum aanpassen.

Ja je kan bij ons tot 5 minuten van tevoren een oppas verzoekje uitsturen. De kans dat we iemand vinden is wel aanzienlijk groter als je ruim van tevoren boekt.

Jazeker dat vinden we superleuk! Lees hier meer over hoe dit werkt bij een oppas op je bruiloft of kinderfeestje. https://nannynina.nl/page/en/nanny-at-wedding

We zitten in 22 steden in Nederland, in Belgie en ook in Oslo. Benieuwd of we ook in jouw stad zitten? Kijk dan even hier in het lijstje met steden: https://nannynina.nl/cities

Een oppas kost tussen de 4 en de 15 euro per uur. Gemiddeld is dit 6 euro als de kinderen slapen en 10 als ze wakker zijn. Als de kinderen slapen vragen oppassers ongeveer 2 euro per uur minder omdat je dan lekker op de bank kan zitten. Voor een professioneel nanny liggen de tarieven hoger ( tussen de 12 en de 20 euro) maar hier kan je kinderopvang toeslag voor ontvangen van de overheid.

Nee hoor, inschrijven is gratis! Je kan als oppas bij ons gratis aan de slag. Als gezin betaal je per maand om oppas te kunnen boeken.

Voeg je lievelings- oppassers toe aan je favorieten en boek ze makkelijk opnieuw.

De visie van ons bedrijf is om ouders te helpen genieten van het leven. We verzorgen bij Nanny Nina alle typen oppassers. Als je lid bent bij ons zorgen we dat de leukste en goed gescreende oppassers klaarstaan voor je. Je kan ons altijd bellen en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over de kinderopvang.

Nee, je betaalt naast onze oppasservice kosten ook nog de oppas per uur. Dit kan wel makkelijk via onze app.

Je kan zelf makkelijk je membership stopzetten in je account onder betalingen. Houd daarbij wel rekening met de opzegtermijn. Bij een af en toe oppas is dat 30 dagen en bij een nanny of professioneel nanny is dit 6 maanden.

Professioneel nannies zijn via onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering automatisch verzekerd. Gewone oppassers niet, daar zijn we wel druk me bezig.

Je kan kosteloos je oppas verzoekje annuleren. Houd er wel rekening mee dat dit niet fijn is voor onze oppassers want zij houden de datum vrij voor je. We verzoeken je dan ook dit alleen te doen als het niet anders kan.

Als je hebt afgesproken dat je als vaste oppas aan de slag gaat zit er wel een boete aan voortijdig opzeggen van 250 euro. Dit is omdat je een gezin in grote moeilijkheden brengt hierdoor en je een grote verantwoordelijkheid hebt als professioneel nanny of vaste oppas.

Ja, volgens de Regeling dienstverlening aan huis is je vaste oppas vrij op feestdagen maar betaal je dan wel door.

Een vaste oppas heeft volgens de regeling dienstverlening aan huis inderdaad recht op 8% vakantiegeld. Dit zit bij ons al verwerkt in het uurtarief

Ja, de oppas zowel als de professioneel nanny heeft recht op een transitievergoeding als hij of zij 2 jaar heeft gewerkt.

hoe zit dit dan? Sinds 1 juli 2015 is de positie van de oppas aan huis versterkt met enkele nieuwe regels. Deze regels gelden voor alle oppas aan huis met een Overeenkomst Dienstverlening aan Huis. Ook indien deze afgesloten is voor 1 juli 2015.

Dit zijn de regels:
- De vraagouder dient na 2 jaar dienstverband een transitievergoeding te betalen, wanneer de opzegging door de vraagouder is gedaan (ongeacht de reden).
- Wanneer een vraagouder zonder geldige reden de overeenkomst met de oppas opzegt, dan kan er een vergoeding of herstel van de overeenkomst worden gevraagd bij de rechter. Opzegging van de overeenkomst kan dus alleen met een geldige reden (verhuizing, kind naar basisschool, geen match).
- Ook is de transitievergoeding van toepassing wanneer de oppas opzegt en ernstige verwijtbaar handelen of nalaten van de vraagouder aangetoond kan worden.

Met deze nieuwe regels hebben vaste oppassers net als andere werknemers recht om opzegging zonder geldige reden tegen te gaan.
De transitievergoeding is wel uitsluitend van toepassing wanneer een oppas minimaal 2 jaar bij een gezin gewerkt heeft

Hoogte van de transitievergoeding:
De hoogte van de transitievergoeding wordt berekend aan de hand van de hoogte van het maandsalaris en de duur van de arbeidsovereenkomst. Een derde van het maandsalaris per dienstjaar voor de eerste tien dienstjaren.

Ziekte van de oppas aan huis en de transitievergoeding:
Het is iedereen bekend dat wanneer de oppas aan huis ziek wordt, dan moet de vraagouder het loon zes weken doorbetalen (ten minste 70% van het loon, maar minimaal het minimumloon). Wel of niet met twee wachtdagen.

Blijft de oppas ziek, dan kan de vraagouder de overeenkomst pas na twee jaar beëindigen. De transitievergoeding is dan automatisch ook van toepassing. Een uitzondering is wanneer er aantoonbaar sprake is van "ernstige verwijtbaarheid of nalaten" van de oppas.

We helpen gezinnen te genieten van het leven en oppassers bij het vinden van een geweldige baan. Dit doen we met een digitaal platform en app met gescreende oppassers. Liefs! Nina

Een heel normale vraag! Als je voor het eerst een oppas zoekt, kun je beginnen met het maken van een kort (gratis) kennismakingsbezoekje/-gesprekje! Een kwartiertje/half uurtje afspreken om elkaar een beetje te leren kennen. Stuur je gewenste oppas even een berichtje of mailtje om kennis te maken. Als het klikt kun je daarna de oppas een keer 'echt' boeken. Je kunt ook ergens in de buurt een drankje gaan doen, dan kun je eventueel ook zo weer thuis zijn als je dan fijn vindt. Sommige ouders spreken gewoon een kwartiertje eerder af voor een 'echte' boeking, dus dat kan ook! De oppas betaal je meestal aan het einde van de avond contant, maar dat mogen jullie onderling afspreken, overmaken kan natuurlijk ook.

Kost een oppas bij 1 kind evenveel als bij meerdere kinderen?

Ja! Het tarief staat bij het profiel van de oppas, maar is wel lager als de kinderen slapen. De uurprijs is dus niet afhankelijk van het aantal kinderen.

Je betaalt de oppas voor af en toe gewoon aan het einde van de oppas afspraak via de app. Een vaste oppas betaal je per maand na het goedkeuren van de uren.

Ja, dat kan! Als je al lid bent bij Oppas Madelief kun je zelf zoeken of er een oppas kan op de dagen waarop jij een oppas nodig hebt. Het kan handig zijn een kennismakingsgesprekje te doen met twee meiden als je meerdere dagen vast een oppas nodig hebt. We kunnen ook specifiek één oppas voor jullie zoeken die kan. Dit is handig als je echt alleen overdag op vaste dagen een oppas nodig hebt. Zie ook de pagina over vaste oppas https://nannynina.nl/vaste-oppas Je kan in verband met de Regeling Dienstverlening aan huis wel max 3 dagen in de week dezelfde oppas hebben.

Het makkelijkste is dan om een oppas te boeken via de "af en toe oppas". Na een maandje zet je gewoon je membership stop:)

De oppassers kiezen zelf hun uurtarief. Wel adviseren we ze tijdens het inschrijven aan de hand van de gemiddelde tarieven in hun regio wat ze het beste kunnen invullen.

Ja dat kan met een professioneel nanny! Mits je 20 uur opvang in de week nodig hebt met alle kinderen bij elkaar. Lees meer over de toeslag https://nannynina.nl/permanent/guestparent

Je kan ons altijd even bellen als je met spoed iemand zoekt. Of sluit een membership af en stuur meteen een verzoekje uit via de site of app. 📱Headquarters phone: 06 30229413

Nee niet alle oppassers hebben een EHBO diploma. We bieden vanuit Nanny Nina EHBO-cursussen voor kinderen aan. Sommige van onze oppassers hebben dus een EHBO-diploma, dit staat aangegeven bij hun profiel. Lees meer over onze EHBO diploma's https://nannynina.nl/page/nl/first-aid

Nee dat is niet de bedoeling! Hier staat ook een boete op omdat we graag voorzichtig omgaan met de contactgegevens van onze oppassers. Gebruik liever onze makkelijke chat functie dat is ook makkelijk!:)

Oei dat is jammer! Mail even naar info@nannynina.nl of we binnenkort openen in jouw area. Of begin zelf een franchise! https://nannynina.nl/page/nl/franchisee

Klik op 'wachtwoord herstellen' en vul je e-mailadres in. Wij sturen je een mailtje waarmee je jouw wachtwoord opnieuw kan instellen.

Het dagtarief geldt als je kinderen wakker zijn, het avondtarief begint als ze slapen. Als de bedtijd is om 19:30 uur, dan begint dan dus het avondtarief.

Ja, oppassen is helemaal legaal! Volgens de 'Wet Dienstverlening aan Huis' hoef je geen contract te hebben als je oppas minder dan 4 dagen in de week bij je werkt. Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dienstverlening-aan-huis

Je kan je kortingscode invullen als je de betaling aan het afronden bent! Kies eerst het product en bij de laatste pagina voor je naar je bank toegaat kan je de couponcode toevoegen.

Dat klopt! Je profiel komt pas online als we een intakegesprek met je hebben gehad. Neem hiervoor even contact op met onze recruiter of je city captain.

Ja je moet altijd inkomsten belasting betalen. Ook als je contant betaald krijgt moet je dit opgeven bij de belasting, als je dit niet doet ben je zwart aan het werken en dat is strafbaar. De kans is wel aanwezig dat je uiteindelijke geen belasting hoeft te betalen. Indien jouw inkomsten per jaar minder zijn dan 6000 euro ( grove grens) dan is het bedrag wat je moet betalen vaak te laag. Maar dit verschilt per persoon dus check het bij de belastingdienst!

We hebben echt een referentie nodig. Als je bij familie of vrienden hebt opgepast kan je dit ook doorgeven maar het beste is een oppasgezin dat wil vertellen hoe ze je vonden.

Jazeker je kan de app gratis downloaden voor IOs of voor Android

Log even in en klik op "mijn account". Hier kan je je account verwijderen.

Heb je de notificaties wel aanstaan? Download de app voor snelle pushberichten en zorg dat bij instellingen staat de je deze wilt ontvangen.

Je krijgt vanzelf van ons een berichtje na een oppas afspraak om de referentie te kunnen plaatsen.

Nee dat kan niet, je kan wel reageren op oppasverzoekjes die je ontvangt. Als het gezin je reactie accepteert dan zie je hun contactgegevens pas.

meld dit graag meteen bij info@nannynina.nl dan gaan we onderzoeken wat er aan de hand is.

Omdat het erg belangrijk is als ouders een oppas kiezen, of als oppassers een gezin kiezen om een beeld te hebben wie je voor je hebt! En een foto geeft meteen een goed beeld.

Je kan aangeven met de groene vinkjes op welke dagen je "af en toe verzoekjes" wilt ontvangen. Kan je nooit op maandag avond bijvoorbeeld? Zet die dan uit. Ben je op zoek naar een vast adresje? Geef dit dan aan, wij sturen je zodra er een matchend gezin is dit door aan je.

Het grootste verschil tussen een oppas en professioneel nanny is dat je voor een professioneel nanny een bepaald diploma moet hebben en ouders wél kinderopvangtoeslag kunnen ontvangen. Als professioneel nanny moet je nanny 3 dingen moet hebben:

 1. een diploma in de zorg

 2. een VOG

 3. en een Kinder EHBO.

Je kan van een oppas of nanny verwachten dat ze helpt met de vaatwasser en het huis niet ontploft achterlaat. Kleine huishoudelijke taakjes horen er dus gewoon bij. Soms willen oppassers best helpen schoonmaken, maar dat gaat alleen in overleg en vaak tegen een hoger uurtarief.

De eerste 2 dagen dat je ziek bent als vaste oppas krijg je niet betaald. Dit zijn de "wachtdagen". Daarna krijg je wel gewoon doorbetaald, met een maximum van 6 weken. ( 70% van het loon en zeker minimumloon) Wij regelen een invaller oppas.

Je krijgt 6 weken doorbetaald maar bent daarna niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. De eerste 2 dagen dat je ziek bent krijg je niet betaald. Dit zijn de "wachtdagen". Daarna krijg je wel gewoon doorbetaald, met een maximum van 6 weken. ( 70% van het loon en zeker minimumloon) Je kan je verzekeren om na 6 weken ook betaald te krijgen. Dat kan bij het UWV. Je kan een ziektewet-, WW- en arbeidsongeschiktheid verzekering afsluiten.

Onze oppassers en professioneel nannies vragen ongeveer 2 euro per uur minder als de kinderen slapen.

Oppas uurtarieven

 • Kinderen slapen ( €4-€9 euro per uur)

 • Kinderen wakker ( €7 -€12 euro per uur)

Professioneel Nanny uurtarieven ( diploma en opvangtoeslag )

 • Kinderen slapen ( €8-€12 per uur)

 • Kinderen wakker ( €13 - €20euro per uur)

Je betaalt bij ons voor 2 dingen: het uurtarief van de oppas en de servicekosten

Onze servicekosten

 • Af en toe een Oppasservice: €14,99 per maand

 • vaste dagen oppasservice: €69 tot €189 per maand

 • Nannyservice met toeslag : €75 tot €99 per maand

Jazeker! Een oppas kan helpen met koken, de vaatwasser en zorgen dat het huis niet ontploft is. Taken die niet horen bij het werk van een oppas zijn bijvoorbeeld strijken, wc schoonmaken en ramen lappen. Soms wil een oppas hier wel bij helpen maar dan tegen een hoger uurtarief.

ja, maar dit zit al in het uurtarief verwerkt. Volgens de regeling dienstverlening aan huis betaal je 8% vakantiegeld.

ja, volgens de regeling dienstverlening aan huis moet je je oppas doorbetalen als een werkdag op een officiele feestdag valt.

Ja, een vaste oppas heeft recht op betaalde vakantiedagen. Volgens de Regeling dienstverlening aan huis is dit jaarlijks 4 keer het aantal gewerkte uren per week.

Voorbeeld sommetje

Dus stel je oppas werkt 1 dag van 8 uur per week. Dan krijgt de oppas 4x8=24 uur vrij en doorbetaald.

Wij werken alleen met nannies die bij het gezin aan huis oppassen.

Je kan voor een professioneel nanny met diploma's kinderopvangtoeslag krijgen. Dit kan bij ons vanaf 20 uur opvang per week, anders is een gewone oppas beter.

Kinderopvangtoeslag kan worden aangevraagd via de website van de Belastingdienst. Hiervoor is het handig om een paar dingen bij de hand te houden: de inloggegevens voor DigiD, de offerte voor gastouderopvang en de sofinummers van u en uw huisgenoten.

Wanneer wordt gevraagd om de gegevens van het eerste kind is dit niet per definitie het oudste kind, maar het kind wat de meeste opvanguren heeft. Wanneer alle kinderen evenveel opvanguren hebben is het eerste kind het kind met het laagste uurtarief.

Waar vindt de opvang eigenlijk plaats? Kan dit ook bij het gezin thuis?

In sommige gevallen is het mogelijk dat de gastouder aan huis komt. Het verschilt per gastouder of ze ook op locatie bij de gezinnen werken of alleen op de eigen gastouderopvang.

Dit hangt ook af van het aantal kinderen waarop de gastouder past. Wanneer dit er meerdere zijn uit verschillende gezinnen, zal eerder voor het huis van de gastouder gekozen worden.

Mochten jullie graag een gastouder bij jullie thuis ontvangen, kan hier natuurlijk naar gezocht worden.

5 KEY FAQ voor oppassers

Standaard tekstje om met oppassers te delen, met vragen via de chat ( staan ook online onder " veelgestelde vragen" op de website, maar zo een makkelijk overzicht. )


1. Hoe krijg ik betaald als oppas?

Ouders kunnen je super makkelijk betalen via de app als je jouw iban hebt opgegeven. Wel kun je ook contant betaald krijgen, als je dit echt wil. Dit geef je zelf aan bij de ouders.


2. Wanneer wordt er contact met me opgenomen om te screenen

Indien je overdag kunt oppassen, kun je direct reageren op verzoekjes die passen bij jouw wensen en beschikbaarheid. Zodra je hebt gereageerd contacteert een van onze recruiters je binnen 2 werkdagen. Kun je alleen in de avond? Dan nemen we binnen +- 1,5 week contact met je op, en afhankelijk van of we nog oppassers zoeken. ( niet nodig ons te vragen naar een update, je hoort het vanzelf)

3. Hoe zit het met mijn opgegeven beschikbaarheid, ook mbt in vakanties?

Jouw beschikbaarheid bepaalt voor welke dagen en type werk je aanvragen ontvangt. Je kunt zelf je beschikbaarheid aanpassen: je ontvangt alleen meldingen met verzoekjes voor de dagen dat je aangeeft te kunnen. Dit kun je dus aanpassen wanneer je wilt. Het is anders dan op de " oude site". Je wordt niet "geboekt" maar ontvangt een verzoek, waar je, net als bij Uber, op kunt reageren.

4. Is oppassen zwart of wit werk en hoe zit het met belastingen?

Oppassen gaat via de Wet Dienstverlening aan Huis. Dit betekent dat je betaalt krijgt door de ouders ( contant ofwel via de app) je bent daarna zelf verantwoordelijk voor het opgeven van jouw inkomsten bij de belastingdienst. De meeste oppassers hoeven geen belasting te betalen! Dit komt omdat ze onder de grens zitten met hun inkomsten vanaf wanneer je belasting moet gaan afdragen ( ongeveer 6000 euro per jaar, maar dit verschilt echt pp, Meer informatie op de website van de belastingdienst)

7,. Hoe werkt het als ik ziek ben?

Als je als oppas werkt krijg je alleen betaald voor de uren dat je echt werkt. Dit is anders voor professioneel nannies/ gastnannies, daarover meer informatie onder Veel Gestelde Vragen op de website!

Het Protocol bij ziekmelding:

Kun je echt niet oppassen? super vervelend! Stap 1. Je belt de ouders, Stap 2. Je belt jouw city captain, Stap 3. city captain de ouders. Vraag als je aangeeft dat je ziek bent bij de ouders direct of het nodig is dat de city captain een vervangende oppas gaat zoeken zodat we zsm een vervanger kunnen vinden indien echt nodig.

Indien je overdag kunt oppassen, kun je direct reageren op verzoekjes die passen bij jouw wensen en beschikbaarheid.

Zodra je hebt gereageerd contacteert een van onze recruiters je binnen 3 werkdagen.

Kun je alleen in de avond? Dan nemen we binnen +- 1,5 week contact met je op, en afhankelijk van of we nog oppassers zoeken. ( Niet nodig ons te vragen naar een update, je hoort het vanzelf!)

Jouw beschikbaarheid bepaalt voor welke dagen en type werk je aanvragen ontvangt. Je kunt zelf je beschikbaarheid aanpassen: je ontvangt alleen meldingen met verzoekjes voor de dagen dat je aangeeft te kunnen. Dit kun je dus aanpassen wanneer je wilt, ook als je op vakantie gaat of gaat reizen.

Het is anders dan op de " oude site"!
Je wordt niet "geboekt" maar ontvangt een verzoek, waar je, net als bij Uber, op kunt reageren.

Als je als oppas werkt krijg je alleen betaald voor de uren dat je echt werkt. Dit is anders voor professioneel nannies/ gastnannies, daarover meer informatie onder Veel Gestelde Vragen op de website!

Het Protocol bij ziekmelding:

Kun je echt niet oppassen? super vervelend!
Stap 1. Je belt de ouders,
Stap 2. Je belt jouw city captain,
Stap 3. city captain de ouders. Vraag als je aangeeft dat je ziek bent bij de ouders direct of het nodig is dat de city captain een vervangende oppas gaat zoeken zodat we zsm een vervanger kunnen vinden indien echt nodig.

Het grootste verschil tussen een nanny en gastnanny is dat je voor een gastnanny een bepaald diploma moet hebben en ouders wél kinderopvangtoeslag kunnen krijgen. ontvangen. Als gastnanny moet je nanny 3 dingen moet hebben:een diploma in de zorg, een VOG en een Kinder EHBO.

Het uurtarief van een gastnanny ligt tussen de 13 en de 16 euro per uur. Bij een nanny is dit tussen de 8 tot 12,50 euro per uur. Je moet hier wel nog inkomstenbelasting over betalen als je meer dan 6000euro p.j verdient

Je taken zijn voornamelijk het opvoeden en zorgen voor de kinderen! Je kan de kinderen ophalen van school, koken een beetje helpen met huiswerk. Maar je helpt ook een druk gezin met werkende ouders. De vaatwasser inruimen een boodschapje doen en zorgen dat het huis niet ontploft is als de ouders thuiskomen is superfijn en waardeert het gezin echt.

De eerste 2 dagen dat je ziek bent krijg je niet betaald. Dit zijn de "wachtdagen". Daarna krijg je wel gewoon doorbetaald, met een maximum van 6 weken. ( 70% van het loon en zeker minimumloon) Wij regelen een invaller nanny voor je zodat de ouders niet omhoog zitten tot je weer beter bent. Je kan je verzekeren om na 6 weken ook betaald te krijgen. Dat kan bij het UWV. Je kan een ziektewet-, WW- en arbeidsongeschiktheid verzekering afsluiten.

Vanaf het moment dat je een vraaggezin hebt ontmoet en wij de huischeck hebben gedaan en ingediend duurt het 10 weken maximaal voordat je als gastnanny officieel bent ingeschreven. (vaak korter hoor:

Het verschilt per gemeente of je moet betalen voor de inschrijving van een gastnanny. De ouders betalen deze vaak kosten willen soms een afspraak dat indien je eeder dan 1 jaar stopt dat je den 50% zelf terugbetaald.

Dat kan natuurlijk:) Je hebt in je contract een opzegtermijn afgesproken. Vaak is dit 1 of 2 maanden. En let op bovenstaande lege afspraken.

The biggest difference between a babysitter and a professional nanny is that you have a nann'' with childcare allowance. Also your nanny needs 3 things in order to be a qualified professional nanny: 1. A diploma in for example pedagogy, psychology nursing or other as defined by the government

The hourly rate of a professional nanny is between 15 and 20 euros per hour. You also pay a fee for the childminding agency - this fee depends on the number hours you need your professional nanny. You can receive childcare allowance which covers the total costs. You pay 1.5 euros per hour and 99 per month for office costs.

Your professional nanny can pick up your children from school, cook, help the kids with homework and with dishwasher. You are super busy as a working parent - that we know, and we are happy to helpt with that!

From the moment you have met a professional nanny and we have done the house check, it takes 10 weeks at most before your guest nanny is officially registered. You can get the childcare allowance request up to 3 months later.

No! At the end of the month, the professional nanny fills in the hours worked and we will send you an overview of hours and payment in an invoice. You transfer this sum to us, and we pay the professional nanny .

It differs on the municipality on whether or not you have to pay for the registration of your professional nanny. Ask us if you have to pay a fee in your city.

If your nanny leaves, we will arrange a replacement nanny for you! The cancellation time is 1 month.

The professional nanny has corporate liability insurance through us, so you don't need to worry about it.

No, the 8% holiday pay is already included in the hourly rate. Your professional nanny is entitled to days off that you still pay her. She is entitled to 4x the hours worked per week per year off. So suppose someone works 8 hours then the professional nanny receives 8x4 = 32 hours of paid leave per year.

Your professional nanny has 2 'limbo'days on which she does not have to be paid. If she is sick longer? Then you pay 70% of the wage for 6 weeks, but the minimum wage. If your nanny is still sick after this period, she must be insured herself to receive unemployment benefits

We ensure that all administration is in order and that your guest nanny has te correct and valid papers. You can also call us if your professional nanny is sick or if she should leave your family. We also guide your professional nanny, organize meetings and offer a community of colleagues to consult with. If your professional nanny leaves, we will arrange a replacement nanny for you! Include in your contract the cancellation period! Our advice: 2 months. You can also arrange that upon departure. For 6 months the professional nanny pays 50% of any empty costs.

Your house is seen as a safe location for kids to play and the nanny to work and must therefore be safe. We do a digital check with you to see if everything is right and which things could be improved. After that, the GGD will visit you yourself. (They make an appointment with the professional nanny)

If a working day falls on a bank holiday, you will continue to pay your nanny. What makes our agency unique is the digital intakes that save you time, but of course also the large database of nice screened babysitters. With us you also have the app to book an evening babysitter, outside of the agreed-upon times you have with your professional nanny. We offer you complete service and security

Nee het vakantiegeld zit al in je uurtarief.Wel heb je recht op een minimum aan vrije dagen, deze krijg je niet betaald. Je krijgt per uur dat je werkt per week elk jaar 4 uur doorbetaald verlof.

Wij zorgen dat alle administratie in orde is en je als gastnanny de juiste en geldige papieren hebt. Daarnaast kan je ons bellen als je ziek bent of als jee weggaat bij je gezin, Belangrijker nog is dat we zorgen voor een nanny community met gezellig uitjes en interessante lezingen.

Wij betalen je VOG en EHBO diploma en ook je koppeling in het personen register. Fijn he?

Aan het einde van de maand vul je gastnanny de gewerkte uren in en sturen wij de ouders een overzicht van de uren en de betaling. De ouders betalen ons en wij betalen jou dan via een bankoverschrijving. Dit moet zo ivm kinderopvangtoeslag van de overheid