Screening van een oppas

We screenen onze oppassen in 3 stappen

Voor een oppas bij ons zichtbaar komt op de website, doen we een uitgebreide screening. We stellen dus altijd een betrouwbare oppas voor met minimaal 1 referentie van een gezin waar ze eerder hebben opgepast

oppas screening en selectie bij Nanny Nina

Selectiemethode

We bekijken of de oppassers voldoen aan het Nanny Nina profiel: betrouwbare, leuke, verantwoordelijke oppassers die het oprecht leuk vinden om dingen met kinderen te ondernemen.

Stap 1. Profielcheck

Eerst bekijken we of de oppaskandidaten voldoen aan ons onze basiscriteria. We letten hierbij op ervaring, (studie)opleiding, diploma’s en leeftijd.

Stap 2. Online en social media check

We bekijken de Facebook, Instagram en LinkedIn profielen van de kandidaten. Daarnaast zoeken we op Google of we onverwachte items vinden. Dit geeft ons extra inzicht en helpt bepalen of de kandidaat past bij wat wij van oppassers verwachten.

Stap 3. Referentie check en interview

In stap 3 checken we referenties van andere ouders. Dit is voor ons een van de belangrijkste checks. De dagoppassers interviewen we om te onderzoeken of ze adequaat kan reageren in veelvoorkomende situaties tijdens het oppassen.

interview screening nanny nina oppassers

VOG | Verklaring omtrent gedrag

Niet alle oppassers hebben al een VOG. Als je dit wilt kunnen we voor 40 euro voor je oppas een VOG aanvragen.

Heb je meer vragen over de screening of wil je je aanmelden?

Contacteer ons gerust! Liefs team Nanny Nina