Screening van een oppas

We screenen onze oppassen in 3 stappen

 

Voordat een oppas bij ons zichtbaar wordt op de website, doen we een uitgebreide screening. We stellen dus altijd betrouwbare oppassen voor met minimaal één referentie van een gezin waar ze eerder hebben opgepast

oppas screening en selectie bij Nanny Nina

Selectiemethode

We bekijken of de oppaskandidaten voldoen aan het Nanny Nina profiel: een betrouwbare, leuke en verantwoordelijke oppas die het oprecht leuk vindt om dingen met kinderen te ondernemen. De screening bestaat uit drie stappen.

Stap 1. Profiel

Eerst bekijken we of de oppaskandidaten voldoen aan onze basiscriteria. We letten hierbij op ervaring, opleiding, diploma’s en leeftijd.

Stap 2. Online en social media 

We bekijken de Facebook, Instagram en LinkedIn profielen van de kandidaten. Daarnaast zoeken we op Google of we onverwachte items vinden. Dit geeft ons extra inzicht en helpt bepalen of de kandidaat past bij wat wij van oppassen verwachten.

Stap 3. Referenties en interview

Vervolgens vragen we referenties op bij andere ouders. Dit is voor ons de belangrijkste check. Ook interviewen we de vaste oppassen om te onderzoeken of ze adequaat reageren in veelvoorkomende situaties tijdens het oppassen.

interview screening nanny nina oppassers

VOG | Verklaring omtrent gedrag

Niet alle oppassen hebben een VOG. Als je dat wel graag wilt, kunnen we voor jouw oppas een VOG aanvragen. Hier zijn kosten aan verbonden (€ 40,-). 

Heb je meer vragen over de screening of wil je je aanmelden?

Neem gerust contact met ons op!
Liefs, het team van Nanny Nina ✨