Vind een gescreende au pair

Dé vervanging voor kinderopvang! 

Ben je op zoek naar een vervanging van een kinderopvang? Heb je een drukke baan of wisselen de werkschema’s veel tussen jou en je partner? Een au pair inhuren is dan een goede uitkomst voor jou. Een au pair kun je in veel ontzorgen. Een au pair inhuren is in veel gevallen een voordeligere keus wanneer je 2 of meer kinderen hebt. Een au pair blijft minimaal 6 maanden tot maximaal 12 maanden bij het gezin.

 

Een voordeel van een au pair is niet alleen dat ze goed op je kinderen zult passen. Hiernaast is het namelijk ook een culture uitwisseling. De au pair zal in de meeste gevallen echt een deel worden van de familie. In ruil voor het onderdak en de maaltijden zal de au pair voor je kinderen zorgen, mee helpen in het huishouden en boodschappen doen.   

 

Meer informatie over het inhuren van een au pair? Download de au pair brochure.

Wil je graag een au pair inhuren? Of heb je vragen? Neem dan persoonlijk contact Op met één van onze Au pair-agenten. Je kunt ons ook mailen of met ons chatten. We beantwoorden graag je vragen over het vinden van een au pair. Je kunt ons elke werkdag bereiken van 8:00 tot 18:00.

Verder hebben we ook een blog geschreven waarin je meer informatie vindt. Hierin lees je bijvoorbeeld over wat een Au pair is en wat de kosten zijn voor een au pair.

 

Au pair vinden


Blog over au pair vinden

Inhoudsopgave

 1. Wat is een au pair?
 2. Wat is het verschil tussen een au pair en een oppas?
 3. Wat kost een au pair?
 4. Au pair vinden
 5. Au pair bureau Nanny Nina.

 

Wat is een au pair?

Een au pair is een oppas die voor een langere periode op je kinderen kan passen. De au pair woont ook vaak bij het gastgezin in huis. De leeftijd van een au pair ligt tussen de 17 en 30 jaar.

De meeste au pairs zijn jongeren of jong- volwassen die graag een onbekende taal willen leren. Wanneer je dus een gastgezin in Nederland bent, is de kans klein dat je ook een Nederlandse au pair vindt. Iemand die au pair is, is vaak in een tussenjaar of wordt au pair na zijn of haar studie.

 

Wat is het verschil tussen een au pair en oppas?

Het meeste belangrijke verschil tussen een au pair en oppas is dat een au pair in je huis woont. Wanneer je een au pair inhuurt, is het vaak wel echt de bedoeling dat hij of zij een eigen slaapkamer heeft. Anders voldoe je namelijk niet aan de eisen om een gastgezin te kunnen worden. We zullen later in de blog dieper in gaan op hoe je een gastgezin kunt worden en aan welke eisen je moet voldoen.

Wat gezinnen wel vaak onderschatten de impact dat het inhuren van een au pair op je gezin heeft. Als je een au pair inhuurt, is net bijna of je gezin uitbreid. De au pair is dan altijd bij jou of jullie in huis.

 

Wat kost een au pair?

De kosten van een au pair variëren tussen de €594, - en €800 - per maand. Populaire Europese landen waarvan veel au pairs naar Nederland komen zijn Zwitserland en Scandinavië. Wanneer je een au pair vind uit een niet-Europees land, dan liggen de prijzen tussen €626, - en €718, -. Wanneer au pairs uit niet Europese landen komen, komen ze vaak uit Nieuw-Zeeland, Australië, Filipijnen of Vietnam. Er is de optie om zelf een au pair te vinden of wij kunnen voor jou op zoek gaan en een au pair vinden. De au pair werkt doorgaans 30 uur per week.

 

Waar moet je op letten als je zelf een au pair hebt gevonden?

Heb je een au pair in jouw netwerk gevonden? Wees dan wel verzekerd van de volgende punten:

 • De au pair is geen eerste, tweede of derde graad familie.
 • De au pair heeft geen bemiddelaar betaald.
 • De au pair heeft nog niet eerder een werk visum gehad voor Nederland.

Daarnaast moet de au pair ook in het bezit zijn van een aantal documenten. Dit geldt ook voor au pairs die je via Nanny Nina vindt.

 1. Een paspoort die geldig is gedurende het gehele verblijf.
 2. Een verklaring van goed gedrag.
 3. Een geboorte akte.
 4. In bezit zijn van een certificaat van goede gezondheid.

 

Au pair vinden

Zullen we voor jou een au pair gaan vinden? Je kunt op de website van ons au pair bureau een verzoek plaatsen voor een au pair. Via deze link kun je je gegevens aan ons doorgeven. Zodra we je gegevens hebben ontvangen zullen we contact met je opnemen voor een kennismakingsgesprek. Binnen 3 weken na ons gesprek sturen we je een profiel door van een au pair. Als het profiel je aanspreekt, plannen we samen een video call in met de au pair. Hierdoor kun je alvast kennis maken met elkaar. Is er geen klik tussen jou en de au pair? Dat kan gebeuren en is geen probleem. We zullen dan nogmaals een zoektocht starten naar een andere au pair totdat we  de match hebben gevonden. We starten alle benodigde administratie om ervoor te zorgen dat de au pair snel bij jou aan de slag kan. Als alles geregeld is, kun de au pair gaan ophalen op Schiphol!

 

Au pair bureau Nanny Nina

Wil een au pair vinden? Of heb je een zelf een au pair gevonden en heb je hulp nodig bij de administratie? Neem dan contact met ons op! Onze Au pair agents helpen je hier graag bij. Je kunt ons altijd telefonisch, per mail of via de chat bereiken. Van maandag tot en met vrijdag kun je ons telefonisch bereiken van 8 uur ‘s ochtends tot 18 uur in de avond.