Is een au pair wat jij zoekt? ✨

Wat is een au pair? Een oppas die bij je thuis woont!

 

Zoek je opvang op wisselende dagen en tijden omdat je bijvoorbeeld in de zorg of in de luchtvaart werkt? Dan kan een au pair een heel fijne ( en soms de enige…) oplossing zijn voor je kinderopvang. Zeker als je bijvoorbeeld 2 of 3 kinderen hebt is het zeer aantrekkelijk een au pair te overwegen. 

Een au pair blijft meestal een jaar bij een gezin, en kost ongeveer 800 euro per maand.
Het is een prachtig concept: een culturele uitwisseling, waarbij de iemand echt deel wordt van de familie, en in ruil voor onderdak en eten meedraait in het huishouden: kookt en zorgt voor de kinderen.
Een au pair in Nederland werkt maximaal 30 uur per week.

 

Wil jij au pair worden? Klik dan hier voor onze au pair worden informatie

afbeelding van een au pair die aanbelt bij haar nieuwe gastgezin waar ze gaat wonen en het au pair uitwisselingsprogramma gaat volgen. Gezin heeft 3 kinderen


Hoe het werkt met een au pair via Nanny Nina

Bekijk de video voor uitleg over hoe het werkt: https://www.youtube.com/embed/_0zo5DFV2gU"

We spreken veel ouders die heel vroeg moeten beginnen met werken of wisselende roosters hebben. Dan is het supermoeilijk om de kinderopvang te regelen omdat de gebruikelijke opties niet voldoende flexibiliteit bieden. Om ook deze gezinnen te kunnen helpen bieden we nu ook de mogelijkheid om een au pair via Nanny Nina te regelen!


Het verschil tussen een au pair, een oppas en een nanny.

Om te beginnen bij het begin: wat is eigenlijk het verschil tussen een au pair en een oppas of nanny? Het belangrijkste verschil dat een au pair in je huis woont, Je moet echt een aparte slaapkamer of zolder hebben anders voldoe je niet aan de voorwaarden.

Gezinnen onderschatten wel vaak de impact op je gezin. Er komt een ander persoon bij je tnuis wonen he! De au pair wordt onderdeel van het gezin, als en soort oudere zus of broer voor je kinderen.


Wat zijn de meest voorkomende risico’s bij een au pair?

  1. De au pair krijgt heimwee
  2. Het gezin ervaart toch een te groot gebrek aan privacy
  3. De au pair had andere verwachtingen van in Nederland zijn
  4. Cultuurverschillen in communicatie en gedrag
  5. mismatch van persoonlijkheden
  6. Andere motivaties van de au pair dan ze aangeeft om naar Europa te komen.


Al bovenstaande zijn prima te voorkomen als je voldoende aandacht geeft aan de voorbereiding en selectie van je au pair. Je gaat immers best een lange samenwerking aan, dus het is echt de moeite om tijd in de selectie van je au pair te investeren.


Partners van Nanny Nina

We werken alleen met partners samen die hun screening en selectie doen volgens onze standaarden. Zij kennen de kandidaten en hebben een cruciale rol bij het voorstellen van een goede match! Het werk van deze au pair bureaus gaat verder dan recruitment werk zoals bij bedrijven normaal is. Het gaat immers om iemand die niet alleen wordt vertrouwd met de verantwoordelijkheid voor je kinderen, maar ook nog eens iemand die echt in je huis komt wonen.


Waar komen onze au pairs vandaan?

Onze voorkeur heeft het om met de bureaus in Zuid Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland samen te werken. Dit omdat de cultuurverschillen hier kleiner zijn en we goede ervaring hebben met deze partners.


Meer informatie

Meer informatie over de prijzen en hoe lang het duurt?
Lees meer over Au pairs :https://nannynina.nl/permanent/aupair

Of mail ons op aupair@nannynina.nl

Jasmijn Kok
Au pair agent Europe Nanny Nina