Wil je graag oppas worden?

Schrijf je nu gratis in als oppas en begin met werken!

Oppas worden als bijbaan? oppaswerk beschikbaar bij nanny nina

Wil je graag oppaswerk doen als bijbaan?  Word oppas bij Nanny Nina!

Dat kan bij Nanny Nina! Verspreid over Nederland zijn er vele ouders die zoeken naar een oppas voor hun kinderen, dus als oppas ben je verzekerd van werk. Het fijne aan het hebben van deze (bij)baan, is dat het zeer flexibel is. Het werk is goed te combineren met je studie of ander werk. Daarnaast verdient deze flexibele (bij)baan ook goed. 

Schrijf je  nu gratis in en begin met oppassen!

 

Oppas op bakfiets van Nanny nina bakfiets  kinderen van school halen en huiswerk oppas

 

Zoek je een goed betaalde bijbaan als oppas? Word kinderoppas!

Ben je enthousiast en wil je graag oppas worden? Meld je dan nu gratis aan bij Nanny Nina en maak een account aan op onze oppas app of op onze website. Heb je vragen over het worden van een oppas? Neem dan gerust per mail, telefonisch of via de chat contact met ons op. We beantwoorden met veel plezier je vragen over het werken als oppas.

oppas worden bij nanny nina?

Zou je graag voordat je begint met deze leuke (bij)baan meer informatie willen lezen? Lees dan verder. Hieronder vind je een blog waarin we verschillende onderwerpen bespreken.

 

 

Blog over oppas worden

Inhoudsopgave 

  1. Waarom zou ik een oppas worden? Lees verder voor fijne voordelen
  2. Wat verdient een oppas?
  3. Tips voor activiteiten om te gaan doen met je oppaskinderen
  4. Nanny kan je helpen bij het worden van een professionele oppas en het vinden van oppas werk

 

Wil je graag een paar uurtjes per week of per maand werken? Of ben je op zoek naar vast oppas werk? Bij ons kun je zoveel of weinig werken als jij wilt.  Je kunt je gratis aanmelden via onze oppas app of via de website en direct aan de slag gaan! Gezinnen die op zoek zijn naar een oppas kunnen contact met jou opnemen. Het is geheel aan jou of je deze verzoekjes wel of niet accepteert. Nog een voordeel aan het oppas zijn, is dat je je eigen uurtarief kunt bepalen. Deze tarieven gaan zelfs omhoog wanneer de kinderen wakker zijn, dan begint het echte werk namelijk pas. Lees verder om te weten te komen of oppaswerk bij jou past.

 

Waarom zou ik een oppas worden? Lees verder voor fijne voordelen

Oppas werk heeft vele voordelen, zoals goed uurtarief en veel vrijheid om je eigen uren in te delen. Daarnaast kun je als oppas veel aan jezelf werken en ontwikkelen. Tijdens het oppassen ben je namelijk onbewust de hele tijd aan het puzzelen hoe je met niet alledaagse situaties moet omgaan. Als oppas werk je ook aan je mensenkennis. Kinderen zijn minimensjes! Minimensjes waarvan de emoties vaak nog gereguleerd moeten worden - en daar hebben ze hulp bij nodig. Als kinderen een probleem hebben of ergens meezitten dan hebben ze vaak iemand nodig die ze er doorheen loodst. Dit is een superbelangrijk leerpunt! Je leert als het ware de psychologie van een mens en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Soms helpt het om er over te praten, soms helpt de afleiding van een snoepje. Je leert per situatie kijken hoe je het beste kunt helpen. Zo kom je er vanzelf ook achter waar jouw sterke kanten zijn en hoe je die het meest kunt benutten. Werken als een oppas is ook goed voor je sociale ontwikkeling. Je werkt elke keer weer voor nieuwe gezinnen en nieuwe kinderen. Daardoor leer je nieuwe mensen kennen die in een geheel andere levensfase zijn. Door met hen in contact te komen leer je veel interessante lessen. Je leert op een andere level te communiceren met mensen.

 

Lees tip: Wat zijn de 10 leukste dingen van oppas werk?

 

Wat verdient een oppas?

Oppas werk is niet alleen een flexibele bijbaan omdat je je eigen uren kunt kiezen. Dit werk is ook flexibel in het bepalen van je oppas tarief per uur. Deze kun je zelf bepalen! De gemiddelde oppas tarieven liggen tussen de 5 en 13 euro per uur. Wanneer de kinderen slapen zal het oppastarief lager liggen dan wanneer zij wakker zijn. Als de kinderen wakker zijn, begint het eigenlijk het echte werk pas. Bij Nanny Nina zal je altijd meer verdienen wanneer de kinderen wakker zijn. Liggen de kinderen lekker te slapen? Dan is je uurtarief wel wat lager, maar kun je wel even lekker tv kijken of studeren. Werken als oppas is dus eigenlijk de ideale baan om te hebben als je studeert of nog ander werk hebt.

 

Tips voor activiteiten om te gaan doen met je oppaskinderen

De voordelen van het werken als een oppas klinken vast allemaal goed in de oren. Maar wat moet je doen met de kinderen als ze wakker zijn? Welke activiteiten vinden ze leuk? Soms kan het best lastig zijn om te bedenken wat je met de kinderen kunt doen. Elk kind vindt ook andere activiteiten leuk. Het weer is ook een grote factor in het maken van activiteit keuzes. Om je alvast te helpen, hebben we een aantal binnen en buiten activiteiten onder elkaar gezet.

 

Leuke buiten activiteiten om te doen met je oppaskinderen

Volgens het onderzoek van Jantje Beton zijn er 3 activiteiten die echt het meest geliefd zijn bij kinderen. Deze zijn fietsen, klimmen en klauteren en zelfverzonnen spellen. Fietsen is gelukkig een makkelijke. Dit kun je eigenlijk overal en (bijna) altijd doen. Klimmen en klauteren is niet altijd mogelijk, maar wees creatief!

 

Om te beginnen: Tikkertje. Wie kent het niet? Tikkertje is een al lang bekend spelletje voor kinderen. De hele tijd lekker achter elkaar aan rennen. Hierdoor kunnen de kinderen ook goed hun energie kwijt.

 

Ten tweede is verstoppertje ook een leuk spel om te spelen met je oppaskinderen. Een zeer bekend spel en nog altijd populair. Kinderen die je al lang hebt gezien, maar toch blijft zoeken.

 

Als laatste tip, stoepkrijt! Met stoepkrijt kun je de mooiste kunstenwerken maken op straat. Of een hink-stap-sprong veld maken, nog een extra activiteit!

 

Leuke activiteiten voor binnen om te doen met je oppaskinderen

Nederland staat helaas niet bekend om het mooie weer. Per jaar zitten er veel regenachtige dagen tussen. We hebben verschillende ideeën voor jou over activiteiten die je binnen kunt doen met je oppaskinderen.

 

Bouw een indoor-hut. Verzamel alle kussens van de banken, kleedjes en een paar stoelen. Zo kun je een waar fort of kasteel bouwen voor de kinderen. Ze kunnen de rest van de middag zich ook nog vermaken in de zelfgebouwde hut!

 

Ook binnen kun je verstoppertje spelen. Er is wel minder plek, dus ze bent waarschijnlijk sneller gevonden. Maar als het winter is en het wordt vroeg donken, dan kun je ook in het donker het spel doen. Zo maak je het extra spannend.

 

Een van onze favoriete indoor activiteiten om te doen met je oppas kinderen is apenkooien! Hierbij leg je allemaal objecten in huis en start klauteren. Gebruik bijvoorbeeld de bank, zet stoelen achter elkaar neer waar ze overheen moeten lopen, zet een step neer dat ze een klein stukje moeten steppen, laat ze onder de tafel kruipen enzovoort. Een leuke en energieke activiteit! Wees wel voorzichtig, zodat er geen ongelukkien gebeuren.

 

Nanny kan je helpen bij het worden van een professionele oppas en het vinden van oppas werk

Bij Nanny Nina bieden we je verschillende voordelen om het meest uit jouw oppas werk te halen. Wij werken met een fijne oppas app die je gratis kunt gebruiken. Deze is beschikbaar op IOS en Android. Daarnaast kun je zelf de dagen dat je werkt kiezen. Of je nu in het weekend, in de avond, doordeweeks of wanneer jij tijd hebt wilt werken. Het is allemaal goed. Bij ons verdien je goed en we vinden een leuk gezin bij jou in de buurt waar je kunt oppassen.

 

Je kunt al vanaf 16 jaar bij ons komen werken. Voor het oppas werk hoef je dan ook niet in het bezit te zijn van een diploma of een opleiding te hebben gedaan. Dus kortom: Hoe je van kinderen? Ben je betrouwbaar en hou je je aan gemaakte afspraken? Kom je representatief over? Dan kun jij bij Nanny Nina aan de slag gaan als oppas!

 

Wens je nog meer informatie over het worden van een oppas? Neem dan contact op met een van onze medewerkers of lees de blog van Jet, onze Customer Care Manager. Zij heeft een blog geschreven over de 7 meest gestelde vragen van een oppas. We beantwoorden graag je vragen. Je kunt ons op doordeweekse dagen bereiken via de chat, per mail of telefonisch. Hopelijk tot snel!

 


Hoe is het als oppas te werken bij Nanny Nina?


“ Ja joh, werken als oppas bij Nanny Nina is echt handig. Via de app zie ik wanneer gezinnen oppas zoeken, en bepaal dan zelf of ik wil gaan. Je kiest zelf wat je per uur wilt verdienen en ik kan het combineren met studeren in de avonden. Heb ik weer wat geld om leuke dingen te doen in het weekend;)!”

Sarah

foto van oppas met rood haar en lippenstift die lachend de camera inkijkt.

 

Meld je nu aan als oppas