Wil jij op avontuur naar het buitenland? ✈️

Word au pair en beleef de mooiste dingen! 

au pair worden? Au pairs zitten in Nederland op een bankje bij de rode tulpen

 

Kan jij au pair worden? 

Ben je tussen de 18 en 31 jaar oud en op zoek naar een buitenland ervaring? Dan ben jij de au pair waar we naar op zoek zijn!


Is Au pair worden via Nanny Nina iets voor jou?

Heb je een tussenjaar of ben je gewoon toe aan een nieuwe uitdaging? Als Au Pair ga je op avontuur in het buitenland en woon je bij een gezin thuis. Je hebt altijd je eigen kamer, en soms zelf een aparte ruimte in het huis. Een au pair helpt met oppassen op de kinderen maar je hebt ook veel vrije tijd om het land te ontdekken. Leer een ander land echt kennen, samen met andere au pairs of zelf en maak nieuwe vrienden!

Open suitcase for the au pair to leave with clothes and a bag of toiletries. Laptop, camera, sunglasses, photo and sandals on the floor.  

Hoe helpt ons au-pairbureau au pair te worden?

Nanny Nina biedt je begeleiding en hulp bij elke stap om au pair te worden en wij zorgen voor je veiligheid en geluk tijdens je verblijf.


Wij zijn officiële IND-sponsors van de Nederlandse overheid, dus als je een visum nodig heeft, begeleiden wij of onze partner bureaus je door de aanvraag. Dus je hoeft alleen maar een geldig paspoort te hebben en je visum op te halen met de vergunningsticker!

We begrijpen dat je heel veel vragen zult hebben over de eisen, aanvraag- en matchings proces, het gastgezin en het leven in het nieuwe au pair land. We zijn altijd slechts een e-mail of telefoontje verwijderd en helpen je graag:)

We zorgen ervoor dat alles legaal en veilig is voor jou en je gastgezin om samen een geweldige tijd te hebben,  cultuur te delen en nieuwe ervaringen op te doen.

Nanny Nina biedt training om je te helpen groeien als persoon en helpt je eventuele problemen op te lossen die zich kunnen voordoen in je tijd met een gezin. Don't worry we've got you. 

In onze Nanny Academy kun je ook leuke cursussen vinden die je voorbereiden op je verblijf. En kennismaken met het gastgezin kan altijd natuurlijk.

Een dag uit het leven van een au pair

Bekijk deze video om te begrijpen hoe het is om als au pair op uitwisseling te werken!

Aan welke criteria moet ik voldoen om een Au Pair te worden?

Je moet tussen 18 en 31 jaar oud zijn. Spreek je meerdere talen? Een hoog niveau van gesproken Engels geeft je een voordeel! Dit zijn de top 5 kwaliteiten die gastgezinnen vaak zoeken:

  1. Flexibel.
  2. Betrouwbaar.
  3. Goed / ervaring met oppassen op kinderen.
  4. Niet-roker
  5. Zelfstandig 

A view of a Dutch houses in amsterdam where a host family is waiting to receive the au pair the au pair along a river at sunset

 

Wat ga je doen als Au Pair?

Je gaat vooral naar het buitenland voor de ervaring, voor een 'culturele uitwisseling'. Maar ... aangezien je (gratis) bij een gezin woont, kun je natuurlijk een steentje bijdragen aan het huishouden! Maximaal 30 uur per week help je de kinderen met klaarmaken voor  school, je haalt ze vervolgens op, helpt met huiswerk en maakt soms het avondeten. Terwijl de kinderen op school zitten heb je tijd voor jezelf. Of als de kinderen jong zijn dan ben je overdag met de kinderen bezig, en in het weekend vrij om het land te ontdekken met andere au pairs of alleen, als je dat liever hebt. Veel au pairs vinden het hoogtepunt van hun verblijf om met andere avontuurlijke jonge mensen leuke dingen te doen! 

Young au pair cooking a healthy meal for the host family in a large white kitchen Au pair bereid eten voor gastgezin in mooi witte keuken op uitwisselingprogramma van au pair bureau

 

Kost het geld om Au Pair te worden?

Inschrijven bij Nanny Nina au pair agency is gratis.


Om het screeningproces te doorstaan, hebben we wel een paar documenten nodig. 
Je betaalt voor:

  1. legaliseren van je geboorteakte: het verkrijgen van een apostillestempel
  2. een medische controle, die kan je bij de huisarts opvragen
  3. een VOG ( verklaring van goed gedrag ) Deze vragen wij voor je aan.
  4. Je ticket!


Dat is het! :)

Hoe werkt het met paspoort en visum van een au pair

Je zorgt ervoor dat je paspoort tenminste de hele tijd geldig is dat je in het buitenland wilt zijn plus 90 dagen.

Zodra je je registreert bij Nanny Nina, word je gekoppeld aan een gezin.

Als je een burger van een niet-EU-land bent, vragen we je visum aan en hoeft u het alleen maar op te halen!


Nadat je in het gastland  bent aangekomen, moet je je vaak aanmelden bij de gemeente en het immigratiekantoor bezoeken. Maar geen zorgen, wij en onze partners helpen je door het hele proces:)

Passport and boarding pass for the au pair to go abroad

 

Zijn er tijdschema's waarmee rekening moet worden gehouden bij de au pair uitwisseling

Je kunt kiezen hoelang je wilt dat je avontuur duurt, maar het minimum is 4 maanden. Je kunt kiezen of je voor 4 maanden of bijvoorbeeld 6 maanden in Nederland wilt zijn of bijvoorbeeld een heel jaar! 12 maanden is de meest voorkomende optie, want dan kun je echt ervaren hoe het is om in het buitenland te wonen. Zo leer je natuurlijk de andere cultuur kennen!


Het matchingproces duurt ongeveer 3 weken en het visumaanvraagproces duurt normaal gesproken 2 weken.

 

Wil je meer informatie over au pair worden via Nanny Nina?

E-mail ons [email protected]
Liefs, Jasmijn Kok


Officiële Au Pair-vertegenwoordiger Nanny Nina

 

 


Naar welke landen kun je als au pair bij Nanny Nina?

Bij Nanny Nina kan je via onze partners kiezen uit 10 landen om naartoe te gaan. We helpen je met alle informatie over tickets en formulieren daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Video over een dag in het leven van een au pair van Maureen!

au pair aait een ezeltje in afrikaanse jungle


Waar moet ik aan voldoen om au pair te worden?

Kan iedereen zomaar au pair worden? Nee dat zeker niet! Je moet tussen de 18 en 30 jaar oud zijn. Mannen en vrouwen zijn beiden van harte welkom! Spreek je meerdere talen? Dan is dat natuurlijk heel fijn en heb je een streepje voor. De Nederlandse au pairs zijn erg gewild bij onze partners in Australië en Nieuw Zeeland, dus dat is altijd leuk om te horen toch!


Premium au-pair worden

Heb je een opleiding of ervaring met werken met kinderen? Bijvoorbeeld stage lopen op een kinderdagopvang of een opleiding pedagogie, Zorg en Welzijn, SPW, SPH of onderwijsassistente zijn perfect. Daarmee kan je premium au pair worden, en verdien je nog extra;) Zet dit dus zeker even bij je aanmelding!


Kost het geld om au pair te worden?

Het wisselt per land waar je naartoe gaat wat de tarieven en kosten zijn. Sommige landen zijn nu eenmaal duurder om naartoe te vliegen dus dan is dat iets dat je mee moet nemen. Ook betaal je vaak een kleine fee aan een au pair bureau voor het zoeken van een gezin of voor de opstart bijeenkomst. Stuur me even een mailtje met welke landen je overweegt dan kunnen we je meer informatie over de kosten geven.


Wat ga je doen als Au pair bij Nanny Nina?

Je gaat hoofdzakelijk naar het buitenland voor de ervaring. niet voor niets heet een au pair exchange ook een “ culturele uitwisseling.” Maar.. je mag bij een gezin thuis wonen en doet daar natuurlijk wel iets voor terug! Je helpt bijvoorbeeld om de kinderen klaar te maken voor school, en haalt ze weer op en helpt met huiswerk. Terwijl de kinderen op school zitten heb je tijd voor jezelf. Of als de kinderen jong zijn dan ben je overdag met de kids bezig en in het weekend vrij om het land te ontdekken met andere au pairs of alleen.


Partnerlanden | Welke landen wil je bezoeken als au pair?

Je kiest helemaal zelf waar je naartoe wilt natuurlijk! Wil je dat we even meedenken over welk land bij jou past? Doen we supergraag! Stuur ons gewoon een mailtje of appje. Of bel gerust;)

afbeelding van au pair attributen die op reis vertrekt zoals zonnebril, zomerse hoed en fotos.


Hoe werkt het met paspoort en visum

We hebben contactpersonen in alle landen waar wij au pairs plaatsen die je begeleiden bij je aanvraag procedure. Zij kennen exact de regels over vaccinatie, paspoort en visums. Ook organiseren ze start bijeenkomsten om je te helpen settelen! Hier kan je ook andere au pairs ontmoeten die tegelijk met jou beginnen. Kies zelf het land waar je naartoe wil, of vraag ons om advies wat goed bij je zou passen


Hoe lang ga je weg als au pair?

Je kan zelf kiezen hoe lang je op avontuur wilt, maar wel minimaal 4 maanden. Je kan zelf kiezen of je 4 maanden wilt of 6 of bijvoorbeeld een heel jaar! 12 maanden is het meeste gekozen, omdat je dan echt kan ervaren hoe het is om in het buitenland te leven. Zo leer je natuurlijk de andere cultuur echt kennen!


Meer informatie?

Mail naar [email protected] voor meer informatie en begin!

Meer informatie? Mail ons op [email protected]
Liefs Ritsya

Official Au Pair representative Nanny Nina

oprichters van au pair bureau nanny nina lachen naar de camera met bloemen op de achtergrond. Ze doen mee met het uitwisselingsprogramma

 

Meld je nu aan als oppas