Wil jij op avontuur naar het buitenland? ✈️

Word au pair en beleef de mooiste dingen!  Coming soon...

au pair worden? Au pairs zitten in Nederland op een bankje bij de rode tulpen

Nanny Nina zal binnenkort ook au pairs aanbieden vanuit Nederland naar andere landen te reizen!

 

Kan jij au pair worden? 

Ben je tussen de 18 en 31 jaar oud en op zoek naar een buitenland ervaring? Dan ben jij de au pair naar wie we op zoek zijn!


Is au pair worden via Nanny Nina iets voor jou?

Heb je een tussenjaar of ben je gewoon toe aan een nieuwe uitdaging? Als au pair ga je op avontuur in het buitenland en woon je bij een gezin in huis. Je hebt altijd je eigen kamer en soms zelf een aparte ruimte in het huis. Een au pair past op de kinderen maar heeft ook veel vrije tijd om het land te ontdekken. Leer samen met andere au pairs het gastland echt kennen en maak nieuwe vrienden! 

Open suitcase for the au pair to leave with clothes and a bag of toiletries. Laptop, camera, sunglasses, photo and sandals on the floor.  

Hoe helpt ons au-pairbureau au pair te worden?

Nanny Nina biedt begeleiding en hulp bij elke stap om au pair te worden en wij zorgen voor je veiligheid tijdens je verblijf.


Wij zijn officiële IND-sponsors van de Nederlandse overheid, zie hier het register van erkende referenten. Dat betekent dat wij, of een van onze partnerbureaus, jou begeleiden bij je aanvraag als je een visum nodig hebt. Dus je hoeft alleen maar een geldig paspoort te hebben en je visum op te halen met de vergunningssticker!

We begrijpen dat je heel veel vragen zult hebben over de eisen, het aanvraag- en matchingsproces, het gastgezin en het leven in het au pair-land. We zijn altijd slechts een e-mail of telefoontje verwijderd en helpen je graag :)

We zorgen ervoor dat alles legaal en veilig is voor jou en je gastgezin zodat jullie samen een geweldige tijd kunnen hebben, cultuur kunnen delen en nieuwe ervaringen op kunnen doen.

Nanny Nina biedt training om je te helpen groeien als persoon en om eventuele problemen op te lossen die zich kunnen voordoen in je tijd met een gezin. Don't worry, we've got you. 

In onze Nanny Academy kun je ook leuke cursussen vinden die je voorbereiden op je verblijf. En kennismaken met het gastgezin kan altijd natuurlijk.

Een dag uit het leven van een au pair

Bekijk deze video om te begrijpen hoe het is om als au pair op uitwisseling te werken!

Aan welke criteria moet ik voldoen om au pair te worden?

Je moet tussen de 18 en 31 jaar oud zijn. Spreek je meerdere talen? Een hoog niveau van gesproken Engels is een voordeel! Dit zijn de top 5 kwaliteiten die gastgezinnen vaak zoeken:

1. Flexibel
2. Betrouwbaar
3. Goed / ervaring met oppassen op kinderen
4. Niet-roker
5. Zelfstandig 

A view of a Dutch houses in amsterdam where a host family is waiting to receive the au pair the au pair along a river at sunset

 

Wat ga je doen als au pair?

Je gaat vooral naar het buitenland voor de ervaring, voor een 'culturele uitwisseling'. Maar ... aangezien je (gratis) bij een gezin woont, draag natuurlijk een steentje bij aan het huishouden! Maximaal 30 uur per week help je de kinderen met klaarmaken voor school, je haalt ze vervolgens op, helpt met huiswerk en maakt soms het avondeten. Terwijl de kinderen op school zitten, heb je tijd voor jezelf. Als de kinderen jong zijn, ben je overdag met de kinderen bezig en in het weekend vrij om het land te ontdekken met andere au pairs of alleen, als je dat liever hebt. Met andere avontuurlijke jonge mensen leuke dingen doen, is voor veel au pairs het hoogtepunt van hun verblijf!  

Young au pair cooking a healthy meal for the host family in a large white kitchen Au pair bereid eten voor gastgezin in mooi witte keuken op uitwisselingprogramma van au pair bureau

 

Kost het geld om au pair te worden?

Inschrijven bij Nanny Nina au pair agency is gratis! Voordat je kunt starten als au pair wordt je gescreend. Hier hebben we een aantal documenten voor nodig. 

Je betaalt voor:

1. Legaliseren van je geboorteakte: het verkrijgen van een apostillestempel

2. Een medische controle, die kan je bij de huisarts opvragen

3. Een VOG (verklaring omtrent gedrag). Deze vragen wij voor je aan.

4. Je ticket!


Dat is het! :)

Hoe werkt het met paspoort en visum van een au pair?

De hele periode die je in het buitenland verblijft geldig plus 90 dagen moet je paspoort geldig zijn. Als je zes maanden naar het buitenland gaat, moet je paspoort dus nog minstens negen maanden geldig zijn. 

Zodra je je registreert bij Nanny Nina word je gekoppeld aan een gezin.

Als je een burger van een niet-EU-land bent, vragen wij jouw visum aan en hoef jij het alleen maar op te halen!


Nadat je in het gastland bent aangekomen, moet je je aanmelden bij de gemeente en het immigratiekantoor bezoeken. Maar geen zorgen! Wij, en onze partners, helpen je door het hele proces :)

Passport and boarding pass for the au pair to go abroad

 

Zijn er tijdschema's waarmee rekening moet worden gehouden bij de au pair uitwisseling?

Je kunt kiezen hoelang je wilt dat je avontuur duurt, maar het minimum is vier maanden. Je kunt zelf kiezen of je voor vier of zes maanden au pair wilt zijn of zelfs een heel jaar! Twaalf maanden is de meest gekozen optie want dan kun je echt ervaren hoe het is om in het buitenland te wonen. Zo leer je de andere cultuur écht kennen!


Het matchingproces duurt ongeveer 3 weken en het visumaanvraagproces duurt normaal gesproken 2 weken.

 

Wil je meer informatie over au pair worden via Nanny Nina? Mail ons gerust op [email protected]!

Liefs, Jasmijn Kok
Officiële Au Pair-vertegenwoordiger Nanny Nina

 

 


Naar welke landen kun je als au pair bij Nanny Nina?

Bij Nanny Nina kan je via onze partners uit 10 landen kiezen waar je heen wilt. We helpen je met alle informatie over tickets en formulieren; daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Video over een dag in het leven van een au pair van Maureen!

au pair aait een ezeltje in afrikaanse jungle


Waar moet ik aan voldoen om au pair te worden?

Kan iedereen zomaar au pair worden? Nee dat zeker niet! Je moet tussen de 18 en 30 jaar oud zijn. Mannen en vrouwen zijn beiden van harte welkom! Spreek je meerdere talen? Dan is dat natuurlijk heel fijn en heb je een streepje voor. De Nederlandse au pairs zijn erg gewild bij onze partners in Australië en Nieuw Zeeland, dat is altijd leuk om te horen toch!?


Premium au-pair worden

Heb je een opleiding of ervaring met werken met kinderen? Heb je bijvoorbeeld stage gelopen bij een kinderdagopvang of een opleiding afgerond zoals pedagogie, Zorg en Welzijn, SPW, SPH of onderwijsassistente? Dan kan je premium au pair worden en verdien je extra ;)! Vermeld dit dus zeker even bij je aanmelding!


Kost het geld om au pair te worden?

Het wisselt per land wat de tarieven en kosten zijn. Sommige landen zijn nu eenmaal duurder om naartoe te vliegen dus dat is iets om rekening mee te houden. Ook betaal je vaak een kleine fee aan een au pair bureau voor het zoeken van een gezin of voor de startbijeenkomst. Stuur even een mailtje naar [email protected] en vertel welke landen je overweegt, dan kunnen we je meer informatie over de kosten geven.


Wat ga je doen als au pair bij Nanny Nina?

Je gaat hoofdzakelijk naar het buitenland voor de ervaring. Niet voor niets heet een au pair exchange ook een "culturele uitwisseling”. Maar.. je mag bij een gezin thuis wonen en doet daar natuurlijk wel iets voor terug! Je helpt bijvoorbeeld om de kinderen klaar te maken voor school, haalt ze 's middags weer op en helpt met huiswerk. Terwijl de kinderen op school zitten, heb je tijd voor jezelf. Als de kinderen jong zijn, ben je overdag met de kids bezig en in het weekend vrij om het land te ontdekken met andere au pairs (of alleen).


Partnerlanden | Welke landen wil je bezoeken als au pair?

Je kiest helemaal zelf waar je naartoe wilt natuurlijk! Wil je dat we even meedenken over welk land bij jou past? Doen we supergraag! Stuur ons een mailtje of appje. Of bel gerust ;)

afbeelding van au pair attributen die op reis vertrekt zoals zonnebril, zomerse hoed en fotos.


Hoe werkt het met paspoort en visum?

We hebben contactpersonen in alle landen waar wij au pairs plaatsen die je begeleiden bij je aanvraagprocedure. Zij kennen de regels over vaccinaties, paspoort en visa. Ook organiseren ze startbijeenkomsten om je te helpen settelen! Hier kan je ook andere au pairs ontmoeten die tegelijk met jou beginnen. Kies zelf het land waar je naartoe wilt of vraag ons om advies wat goed bij je zou passen.


Hoe lang ga je weg als au pair?

Je kunt kiezen hoelang je wilt dat je avontuur duurt, maar het minimum is vier maanden. Je kunt zelf kiezen of je voor vier of zes maanden au pair wilt zijn of zelfs een heel jaar! Twaalf maanden is de meest gekozen optie want dan kun je echt ervaren hoe het is om in het buitenland te wonen. Zo leer je de andere cultuur écht kennen!


Meer informatie?

Mail naar [email protected] voor meer informatie en begin!

Liefs, Ritsya

Official Au Pair representative Nanny Nina

oprichters van au pair bureau nanny nina lachen naar de camera met bloemen op de achtergrond. Ze doen mee met het uitwisselingsprogramma

 

Meld je nu aan