× Close

Veelgestelde vragen

Hier vind álle antwoorden op onze veelgestelde vragen over onze services of app!
Werken via de oppasapp

Hoe lang duurt het voor een ik oppas vind?

Voor de vaste oppas: We proberen binnen 1 week een eerste profiel te delen, maar dit kan ook 2 tot 4 weken duren, afhankelijk van waar je woont en welke dagen/tijden je zoekt. Voor af en toe oppas verzoekje duurt het vaak maximaal 4 uur, mits we oppassen in de buurt hebben wonen.

Hoe werkt de betaling van de oppas?

Betalen gaat makkelijk via de app! Als vaste oppas krijg je eind van de week bericht om je uren in te vullen, ouders kunnen dit direct goedkeuren in de Nanny Nina app en dan wordt de betaling voldaan!

Een flexibele oppas krijgt direct na het oppassen uitbetaald, ouders geven zodra ze thuis komen in de app aan hoe lang de oppas er was, de appt rekent het bedrag uit en voila! Geen gedoe met contant geld en rekenen meer;)

Zijn de oppassers gescreend?

Jazeker we screenen alle oppas profielen en je kan  zonder referentienummer niet oppassen bij Nanny Nina!

Kost Nanny Nina geld?

Je kan als oppas gratis en verzekerd werken, we houden niets in op je betaling.

Ouders betalen 15% voor de verzekering en app maar niet over de fooi van de oppas.

Ben ik gekozen als oppas?

Als je hebt gereageerd op een oppas oproepje wil je natuurlijk weten of je bent gekozen door het gezin! Maar hoe weet je dit?

Je kunt dit zien in de app, als je bent gekozen als flexibele oppas wordt de aanvraag groen, als de ouders iemand anders hebben gekozen verdwijnt de aanvraag uit je lijst.

Als vaste oppas krijg je van ons een SMS om kennismakingsdata in te vullen. Daar kan je drie momenten kiezen, op die verschillende dagen. De ouders kiezen dan, of laten je via de chat weten wanneer zij beschikbaar zijn.

Heeft een oppas recht op transitievergoeding?

Ja, de oppas zowel als de gastouder heeft recht op een transitievergoeding als hij of zij 2 jaar heeft gewerkt.

 

Hoe zit dit? Sinds 1 juli 2015 is de positie van de oppas aan huis versterkt met enkele nieuwe regels. Deze regels gelden voor alle oppas aan huis met een Overeenkomst Dienstverlening aan Huis. Ook indien deze afgesloten is voor 1 juli 2015.

 

Dit zijn de regels

– De vraagouder dient na 2 jaar dienstverband een transitievergoeding te betalen, wanneer de opzegging door de vraagouder is gedaan (ongeacht de reden).
– Wanneer een vraagouder zonder geldige reden de overeenkomst met de oppas opzegt, dan kan er een vergoeding of herstel van de overeenkomst worden gevraagd bij de rechter. Opzegging van de overeenkomst kan dus alleen met een geldige reden (verhuizing, kind naar basisschool, geen match).
– Ook is de transitievergoeding van toepassing wanneer de oppas opzegt en ernstige verwijtbaar handelen of nalaten van de vraagouder aangetoond kan worden.

 

Met deze nieuwe regels hebben vaste oppassers net als andere werknemers recht om opzegging zonder geldige reden tegen te gaan.
De transitievergoeding is wel uitsluitend van toepassing wanneer een oppas minimaal 2 jaar bij een gezin gewerkt heeft.

 

Hoogte van de transitievergoeding:
De hoogte van de transitievergoeding wordt berekend aan de hand van de hoogte van het maandsalaris en de duur van de arbeidsovereenkomst. Een derde van het maandsalaris per dienstjaar voor de eerste tien dienstjaren.

 

Ziekte van de oppas aan huis en de transitievergoeding:
Het is iedereen bekend dat wanneer de oppas aan huis ziek wordt, dan moet de vraagouder het loon zes weken doorbetalen (ten minste 70% van het loon, maar minimaal het minimumloon). Wel of niet met twee wachtdagen.

 

Blijft de oppas ziek, dan kan de vraagouder de overeenkomst pas na twee jaar beëindigen. De transitievergoeding is dan automatisch ook van toepassing. Een uitzondering is wanneer er aantoonbaar sprake is van “ernstige verwijtbaarheid of nalaten” van de oppas.

 

1 2 3 4