× Close

Veelgestelde vragen

Hier vind álle antwoorden op onze veelgestelde vragen over onze services of app!
Au pair

Wat is een MVV en VVR voor au pairs?

Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)

Wie langer dan 90 dagen in Nederland wil wonen moet een verblijfsvergunning aanvragen. Een voorwaarde hiervoor is een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv). Met dit speciale visum kan je Nederland in reizen. Je vraagt de mvv en de verblijfsvergunning (vvr) samen aan.

Verblijfsvergunning regulier (VVR)

Om de visumaanvraag op te starten zal Nanny Nina een TEV-procedure starten die bestaat uit de aanvraag voor een mvv en/of vrr. De verblijfsvergunning is 12 maanden geldig en kan niet worden verlengd.

Waar haal ik mijn machtiging tot voorlopig verblijf visum op?

Wie langer dan 90 dagen in Nederland wil wonen moet een verblijfsvergunning aanvragen. Een voorwaarde hiervoor is een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv). Met dit speciale visum kan je Nederland in reizen. Je vraagt de mvv en de verblijfsvergunning samen aan.

Waar haal ik het au pair visum (MVV) op?

Je hebt 3 maanden de tijd om de mvv op te halen bij de Nederlandse vertegenwoordiging die Nanny Nina op het aanvraagformulier heeft ingevuld. Hiervoor maak je een afspraak bij de vertegenwoordiging en neem je je paspoort en 1 nieuwe pasfoto mee. Let op: je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag dat de vertegenwoordiging de mvv erin plaatst.

 

Meer informatie vind je op de site van de IND: https://ind.nl/Uitwisseling/Paginas/Au-pair.aspx.

Heeft mijn Au Pair een visum nodig?

Au pairs uit de Europese Unie, Zwitserland, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika hebben vooraf geen visum nodig om naar Nederland te reizen. Au pair van buiten de Europese Unie moeten wel een verblijfsvergunning aanvragen.

Visumplichtig Au Pair

Dit is een au pair die niet uit bovengenoemde landen komt en voor vertrek uit het thuisland een visum nodig heeft om naar Nederland te reizen. Hierna moet de au pair een verblijfsvergunning aanvragen. Meestal kan een visumplichtig Au Pair binnen 2 maanden na plaatsing arriveren, dit hangt af of alle papieren op tijd en correct worden aangeleverd.

Moet ik bij een rematch een nieuwe verzekering nemen of kan ik deze overzetten van het oude gastgezin?

Als de au pair van gezin veranderd kan je de verzekeringnemer omzetten naar het nieuwe gezin. Dus de polis kan blijven bestaan je zal alleen de verzekeringnemer moeten aanpassen naar de gegevens van de nieuwe verzekeringnemer. Een andere optie is om de verzekering op te zeggen en het nieuwe gezin een nieuwe te laten afsluiten. Dit kan alleen als zowel het oude en nieuwe gezin hiervoor open staan.

Wat zijn de salariseisen voor het au pair gastgezin?

De salariseisen veranderen elke zes maanden. Bekijk hier de huidige salariseisen.

Hoe vraag ik zorgtoeslag aan voor mijn au pair?

Zorgtoeslag voor de zorgverzekering kan de au pair zelf heel makkelijk aanvragen. Je kan alles gewoon online regelen zodra je een BSN nummer hebt. Klik op deze link om zorgtoeslag aan te vragen of hier om meer te lezen over zorgtoeslag voor een au pair: https://nannynina.nl/blog/zorgtoeslag-au-pair/#Waar_vraag_je_zorgtoeslag_aan
https://youtu.be/KD1BT3LfkKQ
1 2 9 10