× Close

Veelgestelde vragen

Hier vind álle antwoorden op onze veelgestelde vragen over onze services of app!
Au pair

Wat zijn de salariseisen voor het au pair gastgezin?

Het inkomen van een gastgezin van een gehuwd/ongehuwd samenwonend stel per maand met vakantiegeld moet minimaal €2.755,62 bedragen. Het inkomen van een gastgezin van alleenstaande ouder per maand met vakantiegeld moet minimaal €2.204,50 zijn.

 

Hier vind je meer informatie over de salariseisen. 

Hoe vraag ik zorgtoeslag aan voor mijn au pair?

Zorgtoeslag voor de zorgverzekering kan de au pair zelf heel makkelijk aanvragen. Je kan alles gewoon online regelen zodra je een BSN nummer hebt. Klik op deze link om zorgtoeslag aan te vragen of hier om meer te lezen over zorgtoeslag voor een au pair: https://nannynina.nl/blog/zorgtoeslag-au-pair/#Waar_vraag_je_zorgtoeslag_aan
https://youtu.be/KD1BT3LfkKQ

Is het rijbewijs van mijn au pair geldig in Nederland?

Je au pair mag rijden in Nederland als hij of zij uit Europa komt. Als de au pair geen Europees rijbewijs heeft, kan ze voor een bepaalde periode wel in Nederland rijden. Hoe lang hangt af van het land waar het rijbewijs is afgegeven. Je kan het rijbewijs ook omzetten naar een Nederlands rijbewijs of opnieuw examen doen, maar dat kan best prijzig zijn.

 

 

Wat als we een rematch willen?

U betaalt € 800 voor een rematch als uw au pair uw gezin moet verlaten. We proberen dit waar mogelijk te vermijden, maar we willen dat uw gezin een prachtige culturele uitwisseling heeft. Het rematch-proces kan in lengte variëren, afhankelijk van de reden erachter. Als we je niet kunnen helpen om verschillen op te lossen, kunnen we je een ander profiel aanbieden om te overwegen. Als er een groter probleem is omdat bijvoorbeeld de voorwaarden van de uitwisseling niet zijn gevolgd, wordt er nader onderzoek gedaan om teleurstelling bij een nieuwe au pair te voorkomen.

 

Wat als onze kinderen niet kunnen opschieten met de au pair?

Dit kan worden vermeden door het screening proces, maar als een van uw kinderen bijvoorbeeld weerstand biedt aan de verandering in de gezinsdynamiek, raden we u enkele activiteiten aan om hun stress te verminderen en een band tussen hen en de au pair te ontwikkelen. Als de situatie na een paar weken van proactieve stappen naar een positieve relatie niet verbetert, neem dan contact met ons op voor een rematch.

 

Hoe lang mag de au pair bij ons zijn?

Tussen 4 en 12 maanden. Nanny Nina raadt maximaal 12 maanden aan omdat dit je gezin genoeg tijd geeft om echt te profiteren van de culturele uitwisseling.

 

1 2 8 9