× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Zorgtoeslag au pair aanvragen & regelen

Datum: 18/08/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Zorgtoeslag au pair? Mag dat dan? Hoeveel is het en waar vraag ik dat aan? Logische vragen die wij allemaal voor je op een rijtje hebben gezet en hebben beantwoord. Lees snel verder!

Wat is zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is geld wat je ontvangt van de overheid om de kosten van een basis zorgverzekering te verzachten voor mensen die wat minder verdienen.

Een basis zorgverzekering is namelijk verplicht en zeker niet goedkoop, daarom draagt de overheid een steentje bij voor mensen die het anders moeilijk kunnen betalen, geweldig toch?

zorgtoeslag au pair goed regelen zodat je au pair met een gerust hart op pad kan

Wanneer heb je recht op zorgtoeslag?

Om recht op zorgtoeslag te hebben, heb je een Nederlandse basis zorgverzekering nodig. Ook mag je niet teveel verdienen.

Inkomen

In 2021 mag je inkomen niet hoger zijn dan € 31.138 per jaar.
Heb je een toeslagpartner? Het gezamenlijke inkomen mag dan niet hoger zijn dan € 39.979 per jaar.

Vermogen

Op 1 januari 2021 mag je niet meer vermogen hebben dan € 118.479.
Heb je een toeslagpartner? Het gezamenlijke inkomen mag niet hoger zijn dan € 149.819.

18 jaar of ouder

Vanaf 18 jaar hebt je een eigen zorgverzekering. En kan je zorgtoeslag aanvragen. Je krijgt zorgtoeslag vanaf de maand na de maand waarin je 18 bent geworden.

Heb je recht op zorgtoeslag als au pair?

Als au pair heb je recht op zorgtoeslag mits je een Nederlandse basis zorgverzekering hebt en je inkomen en vermogen niet hoger is dan hierboven vermeld. Meestal is dit bij een au pair laag genoeg om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

Uitzondering recht op zorgtoeslag als au pair

Er is één belangrijke uitzondering: als de au pair bij een éénoudergezin woont, heeft de au pair (meestal) geen recht op zorgtoeslag. Dit is zo omdat het inkomen en vermogen van de gastouder wordt meegerekend, want in dit geval wordt de au pair als toeslagpartner van de gastouder gezien.

Hoeveel zorgtoeslag kan je krijgen als au pair?

Hoeveel zorgtoeslag je kan krijgen als au pair is afhankelijk van het inkomen. De zorgtoeslag voor een alleenstaande is maximaal €107,- per maand. Hoe lager het inkomen, hoe meer toeslag de au pair ontvangt. Heeft de au pair recht op minder dan €24,- zorgtoeslag per jaar? Dan wordt dit bedrag niet uitbetaald. Blijkt aan het einde van het jaar dat de au pair toch op meer recht had, dan wordt dat alsnog uitbetaald.

zorgtoeslag au pair goed regelen en je krijgt net zo'n stralende au pair als degene op deze foto

Waar vraag je zorgtoeslag aan?

Dit is heel makkelijk. Je kan alles gewoon online regelen zodra je een BSN nummer hebt. Klik op deze link om zorgtoeslag aan te vragen.

Conclusie

Je weet nu dat een au pair meestal recht heeft op zorgtoeslag, dat het ongeveer €100,- bedraagt afhankelijk van het inkomen én waar je dit aan kan vragen. Heb je toch nog een andere vraag over het geregel rondom een au pair? Neem contact met ons op!