Blog \ Zelf speelgoed maken!

Maak je eigen speelgoed

Heb je er ooit aan gedacht om je eigen speelgoed te maken? Waarom kopen als je het misschien ook zelf kunt maken. Speelgoed waar je zelf mee kan buitenspelen en weetje wat zo leuk is aan het feit als je het zelf maakt? Dat niemand dezelfde heeft en dat je het helemaal kan versieren in de kleuren die jij maar wilt. Je zelfgemaakte unieke speelgoed.  En met je zelfgemaakte speelgoed kan je ook spelletjes zelf verzinnen. Uren lang spelen met je speelgoed. Je mag jezelf dan gewoon een uitvinder noemen! Je hebt namelijk je eigen speelgoed uitgevonden en dat is super knap. Ik heb alvast een voorbeeld gegeven om te maken. Super leuk om mee te spelen en makkelijk om te maken!

 

 

Het is ook leuk om samen iets te maken en samen te proberen ... werkt dit? Wat denk je? Moeten we dit proberen? En dan testen en verbeteren ... In een tijd waarin we alles kunnen kopen en alles meteen kunnen krijgen, vind ik dat het spel, creativiteit en tijd samen een hele nieuwe en belangrijke betekenis geeft.

 

Wat heb je nodig?

 

  • Blikjes of verfemmers
  • Draad
  • Een spijker om gaten te maken
  • Papier of tape schuren (om de scherpe randen in het blik te verwijderen of te bedekken)

Wat moet je doen?

  1. Begin met het schoonmaken van de blikjes en verwijder de etiketten.
  2. Boor een gat aan elke kant en steek het touw door de gaten, zorg ervoor dat het de juiste lengte heeft en maak een knoop aan de binnenkant van het blik.
  3. Zorg ervoor dat het blik geen scherpe randen heeft, je kunt het schuren of afdekken met tape zodat niemand gewond raakt.
  4. Dan kun je ze decoreren met verf, tape of stickers! Veel plezier!

Super makkelijk en je hebt er lang plezier van, succes!

Liefs Nina,

 

 

Speelgoed maken

Bron: https://makencreate.com/?p=2719