× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Zelf lampionnen maken voor Sint-Maarten: 5 knutsel ideeën voor jou en je (oppas) kind!

Datum: 08/11/2021
Auteur:
Over de Auteur:

Donderdag 11 november is het Sint-Maarten. In Nederland wordt het feest gevierd door kinderen die liedjes zingen met een humoristisch karakter en langs de deuren gaan met hun zelfgemaakte lampion. Wij hebben 6 ideeën om zelf lampionnen te maken op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Herfst lampion

Sint-Maarten valt in de herfst, dus waarom zou je je niet laten inspireren door de natuur? Deze lampion is gemaakt van papierpulp. Met geel en oranje zijdepapier is het licht vanuit de lampion goed te zien en zorgen de bladeren voor een echt herfstgevoel.

Belangrijke tip: vergeet de lampion stokjes niet!

Griezel lampion

Vind jouw (oppas) kind het leuk om mensen te laten schrikken en lekker te griezelen? Dan is deze lampion perfect! Voor deze spinnen lampion heb je een bord, verf, rietjes en plak oogjes nodig. Verf het bord in een echte spinnen kleur zoals blauw, geel, groen, grijs of zwart en laat het een paar uurtjes drogen.

Knip de rietjes in gelijke stukje en plak deze aan de zjikant van het bord. Plak de oogjes op het bord en hang de spinnen met touw aan de lampion. Griezelen maar!

Geknutselde lampion voor Sint-Maarten

Recycel lampion

Heb jij nog lege flessen thuis? Dan is dit een project voor jou en je (oppas)kind!  Snij de fles doormidden en let hierbij op de scherpe randjes. Als deze heel scherp zijn kan je deze altijd eerst nog even schuren of afplakken met tape.

Hierna kan je beginnen met verven. Laat je creativiteit de vrije loop! Denk hierbij aan tijgers, varkens en unicorns. Niks is te gek! Om het af te maken kan je oortjes, een staart en versiering toevoegen in bijpassende kleuren. Vergeet ook niet de neus, ogen en wenkbrauwen en ga los met glitters en stift!

Lampion voor Sint-Maarten gemaakt van lege flessen

Spooky lampion

Spooooky zeg! Voor deze lampion is het handig om oude flessen of een melkpak te bewaren. Haal het etiket van de frisdank fles en ga aan de slag met witte verf of papier om de fles te beplakken en versieren. Gebruik een stift, stickers of verf en voeg een spooky gezicht toe. Et voila, de buren zullen zich dood schrikken!

Gezichten lampion

Voor deze lampion heb je sterker papier nodig. De kleur maakt hierbij niet uit. Vouw vervolgens het papier dubbel en knip stroken in de zijkant. Met het papier dat je overhebt kan je een handvat maken en vastlijmen aan de zijkant. Wees ook hier weer creatief en gebruik verschillende kleuren en vormen papier en knip oogjes, een neus en een mond voor een grappige gezichtsuitdrukking!

Sint-Maarten

Zoals besproken is het donderdag 11 november Sint-Maarten. Op deze dag gaan, of in sommige delen van Nederland de avond ervoor, kinderen langs de deuren met zelfgemaakte lampionnen en zingen ze liedjes in ruil voor snoep.

Wij hebben 5 knutsel ideeën voor do it yourself lampionnen op een rijtje gezet. Denk hierbij aan herfst, griezel, recycel, spooky- en gezichten lampionnen. Laat je inspireren en ga lekker met je (oppas) kindje aan de slag!

Gerelateerde berichten