Blog Word oppas of Nanny! 🌟

 Oppas worden?

Begin direct met oppassen!

Oppas worden als bijbaan? oppaswerk beschikbaar bij nanny nina

 

Zoek jij de leukste, flexibelste bijbaan? 

Wil jij af en toe in de avond of overdag oppassen? Op tijden die jij beschikbaar bent? Word oppas bij Nanny Nina! Je bepaalt zelf je uurtarief en inschrijven is gratis! Je ontvangt verzoekjes van ouders uit de buurt via de app, waar je zelf op kunt reageren. 

Ben jij 16 jaar of ouder en heb je minimaal bij één gezin oppaservaring?
Schrijf je gratis in en begin met oppassen!

 

Oppaswerk vinden


Op zoek naar een serieuze baan? Of nieuwe uitdaging?

Dan is werken als gastouder aan huis misschien iets voor jou.
Doe de diplomacheck om te zien of je direct kunt gaan starten of lees over de snelle diplomaroute! Je verdient als gastouder aan huis een stuk meer dan als gewone oppas.

 

De top 5 meestgestelde vragen over oppassen

1. Wat verdient een oppas gemiddeld?
2. Hoe werkt de app?
3. Waarom zou ik gaan oppassen?
4. Hebben jullie tips voor activiteiten om te doen met de oppaskinderen?
5. Welke EHBO-cursus kun je volgen en wordt deze vergoed?

 

1. Wat verdient een oppas?

Dat bepaal je zelf! Wij geven advies gebaseerd op ervaring, leeftijd, woonplaats en opleiding. Je verdient gemiddeld tussen de € 5 - € 12 per uur.

Je geeft een avond- en een dagtarief op: Liggen de kinderen lekker te slapen? Dan is je uurtarief wat lager, maar kun je wel even lekker tv kijken of studeren. Werken als oppas is dus eigenlijk de ideale baan om te hebben als je studeert of nog ander werk hebt.

 

2. Hoe werkt de app?

Wil je af en toe oppassen? Als een ouder een verzoekje plaatst voor een oppas, krijg je (nadat je bent gescreend) een pushbericht en kun je reageren. Als de ouders jou als oppas willen, krijg je daar bericht van.

Wil je op vaste dagen oppassen bij één gezin? Dan kun je zelf op vacatures reageren en krijgt je na +- 2 weken bericht of de ouders willen kennismaken. Je kunt al reageren nog voor je bent gescreend. Klik hier voor de vacatures bij jou in de buurt!

 

3. Waarom zou ik gaan oppassen?

  • Je krijgt een goed uurtarief en veel vrijheid om je eigen uren in te delen. Daarnaast kun je als oppas veel aan jezelf werken en jezelf ontwikkelen. Tijdens het oppassen ben je onbewust de hele tijd aan het puzzelen hoe je met niet alledaagse situaties moet omgaan. 
  • Kinderen zijn minimensjes! Minimensjes waarvan de emoties vaak nog gereguleerd moeten worden - en daar hebben ze hulp bij nodig.
  • Als kinderen een probleem hebben of ergens meezitten dan hebben ze vaak iemand nodig die ze er doorheen loodst. Je leert per situatie kijken hoe je het beste kunt helpen. Zo kom je er vanzelf ook achter wat jouw sterke kanten zijn en hoe je die het meest kunt benutten.
  • Werken als oppas is ook goed voor je sociale ontwikkeling. Je werkt elke keer weer voor nieuwe gezinnen en nieuwe kinderen. Daardoor ontmoet je nieuwe mensen die in een andere levensfase zijn, je leert op een ander level te communiceren met mensen.

Lees tip: Wat zijn de 10 leukste dingen van oppas werk?

 

4. Hebben jullie tips voor activiteiten om te doen met de kinderen? 

Soms kan het best lastig zijn om te bedenken wat je met de kinderen kunt doen. Elk kind vindt ook andere activiteiten leuk. Het weer is ook een grote factor in het maken van activiteit keuzes. Om je alvast te helpen, hebben we een aantal binnen- en buitenactiviteiten onder elkaar gezet.

 

Leuke buitenactiviteiten om te doen met je oppaskinderen

Volgens het onderzoek van Jantje Beton zijn er drie activiteiten die echt het meest geliefd zijn bij kinderen. Dit zijn fietsen, klimmen en klauteren en zelfverzonnen spellen. Fietsen is gelukkig een makkelijke. Dit kun je eigenlijk overal en (bijna) altijd doen. Klimmen en klauteren is niet altijd mogelijk, maar wees creatief!

  • Tikkertje. Wie kent het niet? Tikkertje is een al lang bekend spelletje voor kinderen. De hele tijd lekker achter elkaar aan rennen. Hierdoor kunnen de kinderen ook goed hun energie kwijt
  • Verstoppertje. Ook een leuk spel om te spelen met je oppaskinderen! Een zeer bekend spel en nog altijd populair. Kinderen die je allang hebt gezien, maar toch blijft zoeken ;)
  • StoepkrijtMet stoepkrijt kun je de mooiste kunstwerken maken op straat. Of een hink-stap-sprongveld maken, nog een extra activiteit! 

 

Leuke activiteiten voor binnen om te doen met je oppaskinderen

Nederland staat helaas niet bekend om het mooie weer. Per jaar zitten er veel regenachtige dagen tussen. We hebben verschillende ideeën voor jou voor activiteiten die je binnen kunt doen met je oppaskinderen.

  1. Bouw een indoor-hut. Verzamel alle kussens van de banken, kleedjes en een paar stoelen. Zo kun je een waar fort of kasteel bouwen voor de kinderen. Ze kunnen zich de rest van de middag ook nog vermaken in de zelfgebouwde hut!
  2. Ook binnen kun je verstoppertje spelen. Er is wel minder plek, dus je bent waarschijnlijk sneller gevonden. Maar als het winter is en het wordt vroeg donken, dan kun je ook in het donker het spel doen. Zo maak je het extra spannend.
  3. Apenkooien! Een van onze favoriete indoor activiteiten om te doen met je oppas kinderen! Hierbij leg je allemaal objecten in huis en start klauteren. Gebruik bijvoorbeeld de bank, zet stoelen achter elkaar neer waar ze overheen moeten lopen, zet een step neer dat ze een klein stukje moeten steppen, laat ze onder de tafel kruipen enzovoort. Een leuke en energieke activiteit! Wees wel voorzichtig, zodat er geen ongelukken gebeuren.

 

5. Welke EHBO-cursus kun je volgen en wordt deze vergoed?

Klik hier voor meer informatie over EHBO-cursussen, zoals welke geschikt zijn en of een cursus wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar.


first aid ehbo koffer

 


Hoe is het als oppas te werken bij Nanny Nina?


“ Werken als oppas bij Nanny Nina is echt handig. Via de app zie ik wanneer gezinnen oppas zoeken en bepaal dan zelf of ik wil gaan. Je kiest zelf wat je per uur wilt verdienen en ik kan het combineren met studeren in de avonden. Heb ik weer wat geld om leuke dingen te doen in het weekend;)!”

Sarah

foto van oppas met rood haar en lippenstift die lachend de camera inkijkt.