× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Wat doet een au pair?

Datum: 15/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Wat doet een au pair tijdens zijn of haar verblijf in Nederland? Lees hieronder alles over wat een au pair doet. Dit heeft ook te maken met wat een au pair mag doen en wat het uitgangspunt is van zijn of haar verblijf in Nederland.

Wat doet een au pair?

Een au pair heeft een vast weekschema waarin de uren dat hij of zij het gastgezin helpt staan aangegeven. Naast het helpen van het gezin heeft de au pair ook tijd voor hem of haar zelf. Deze tijd kan gebruikt worden voor de reden waarom de au pair hier is namelijk de culturele uitwisseling.

Wat is het uitgangspunt van de komst van een au pair?

Een au pair is een persoon tussen de 18-31 jaar die voor maximaal een jaar in het buitenland bij een gezin in woont en het gezin helpt. Dit staat tegenover kost en inwoning van de au pair. De au pair ontvangt elke maand ook zakgeld. In deze uitwisseling staat het uitwisselen van de culturen centraal. De au pair wil graag de Nederlandse cultuur ontdekken. Wederzijds geldt dat ook voor het gezin die wil de cultuur van de au pair ontdekken. Een au pair helpt het gezin met dagelijkse bezigheden maar heeft dus ook tijd om eigen activiteiten te ondernemen.

Welke dingen zijn leuk om te doen om als au pair?

Hoe ontdek je een Cultuur? Het ontdekken van een nieuwe cultuur start altijd bij interesse. Je moet benieuwd zijn de verschillen die er zijn. Voor au pair start dat bij het aanmelden voor een au pair avontuur in Nederland. Na het gemached worden met een passend gastgezin start het echte ontdekken.

Het moment dat de au pair het vliegtuig uitstapt zal er meteen een andere cultuur te zien zijn. Het is de bedoeling dat het gastgezin de au pair introduceert met de Nederlandse cultuur. Zou is het uitwisselen van verhalen een super goede manier om te starten.

Naast het gastgezin kan de au pair zelf de cultuur beter leren kennen door activiteiten te ondernemen. Deze kunnen erg uit een lopen van simpelweg een rondje wandelen tot aan een typische Nederlandse dag zoals koningsdag te ervaren. Leuke activiteiten voor een au pair kunnen zijn:

  • Oer-Hollandse maaltijden proeven
  • Naar het strand gaan
  • Amsterdam of andere steden bezoeken
  • Musea bezoeken
  • Een pretpark bezoeken (bijvoorbeeld de Efteling)
  • Op koningsdag erop uit gaan
  • De Nederlandse natuur opzoeken
  • Nederlandse feestdagen mee maken

Naast het bezoeken van plaatsen is leren ook een goede manier om een nieuwe cultuur te ontdekken. Nanny Nina biedt alle au pairs in Nederland de Au pair academy aan. Hierin worden veel verschillende onderwerpen om over te leren aangeboden. Zo staat in het teken van cultuuruitwisseling de ‘Dutch training’ centraal.

In deze training leert de au pair de basis van de Nederlandse taal. Aan deze academy zit ook een community verbonden waar alle au pairs die deelnemen aan de academy met elkaar in contact kunnen komen en zo een sociaal netwerk kunnen opbouwen. Nanny Nina’s doel met de cummunity is om de au pairs een handje op weg te helpen met het ondernemen van leuke activiteiten en sociale contacten op te bouwen. Want samen is alles leuker.

Wat mag een au pair allemaal doen?

Als de au pair niet vrij is helpt hij/zij het gezin. Een au pair mag helpen met het verzorgen van kinderen en met lichte huishoudelijke taken. Zo mag een au pair de kinderen naar school brengen, ophalen en op hun passen indien de ouders niet thuis zijn.

Het is toegestaan dat de au pair helpt bij lichte huishoudelijke taken zoals; koken, de was, stofzuigen en een klein beetje schoonmaken. Het is heel belangrijk dat de au pair niet als een schoonmaker wordt behandeld. We verwachten en stellen de eis van een gastgezin dat de au pair net als alle andere gezinsleden wordt behandeld.

Nanny Nina au pair academy

Waar kunnen au pairs kinderen bij helpen?

Bij de vraag wat doet een au pair is één van de antwoorden ‘zorgen voor de kinderen’. Als ouders wil je de uiteraard de beste zorg voor je kinderen. De au pair zal veel tijd doorbrengen met de kinderen. De au pair leert de kinderen kennen ook op een dieper niveau. Daarom kan een au pair ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de kinderen. Nanny Nina wil dat de au pair deze rol goed vervult. Dit ondersteunen wij door in de au pair academy lessen te geven over de ontwikkeling, zelfvertrouwen, ziektes en nog een andere belangrijke onderwerpen die een rol spelen bij de ontwikkeling van kinderen.

Welke regels zijn er omtrent het werk van een au pair?

Bij de goedkeuring van de IND wordt er een weekschema verwacht waar de au pair en het gastgezin duidelijkheid geven over de werkzaamheden van de au pair. Zo moet er nauwkeurig beschreven worden wat de au pair moet doen en in welk tijdschema. Op deze manier wordt er gehandhaafd dat de culturele uitwisseling vooropgesteld blijft.  Aan het schema zitten verschillende regels verbonden.

De eerste regel is een au pair mag niet meer dan 30 uur per week werken. Je mag de au pair ook niet voor nog meer uren vragen en dat hij of zij dan meer uitbetaald krijgt. Dus als het gastgezin voor nog meer uren een oppas nodig heeft moet dat via een andere nanny verlopen.

De tweede regel is dat er een maximum van 8 werk uren per dag geldt. Het is belangrijk dat deze nageleefd wordt, dus een kwartiertje of half uurtje langer is niet mogelijk. Deze regel bewaakt indirect het maximum van de 30 werkuren per week.

De derde regel is dat de au pair twee dagen per week vrij moet hebben. In deze twee dagen kan de au pair haar eigen activiteiten ondernemen en sociale afspreken plannen. Bij deze regel hoort ook dat de au pair minimaal 1 keer per maand een heel weekend vrij moet hebben. Dus een zaterdag en een zondag waar ze geen verplichtingen hebben.

Belangrijk om te weten is dat als het weekschema veranderd dat dit doorgegeven moet worden aan Nanny Nina zodat er geen misverstanden ontstaan over de werkuren.

Hoe ziet een week van een pair eruit?

Hier onder is een voorbeeld van een weekschema weergegeven. Het is de bedoeling dat dit schema elke week hetzelfde is. Indien er veranderingen zijn moet dat doorgegeven worden aan de IND dus meld dit altijd bij Nanny Nina.

TimeMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
From – UntilActivities
06:00-07:00FreeFreeFreeFreeFreeFreeFree
07:00-08:007:30 Pack Lunches7:30 Pack Lunches7:30 Pack Lunches7:30 Pack LunchesFreeFreeFree
08:00-09:008:15-8:40 Take kids to school8:15-8:40 Take kids to school8:15-8:40 Take kids to school8:15-8:40 Take kids to schoolFreeFreeFree
09:00-10:008:45-9:15 Walk the dog.9:15 Free8:45-9:15 Walk the dog.9:15 Free8:45-9:15 Walk the dog.9:15 Free8:45-9:15 Walk the dog.9:15 FreeFreeFreeFree
10:00-11:00FreeFreeFreeFreeFreeFreeFree
11:00-12:00FreeFreeFreeFreeFreeFreeFree
12:00-13:00 FreeFreeFreeFreeFreeFreeFree
13:00-14:0013:30-14:30 Pick up kids from school13:30-14:30 Pick up kids from school13:30-14:30 Pick up kids from school13:30-14:30 Pick up kids from schoolFreeFreeFree
14:00-15:0014:30-16:30Help with homework14:30-16:30Help with homework14:30-16:30Help with homework14:30-16:30Help with homeworkFreeFreeFree
15:00-16:00Bring children to activities.Bring children to activities.Bring children to activities.Bring children to activities.FreeFreeFree
16:00-17:00Watch ChildrenWatch ChildrenWatch childrenWatch childrenFreeFreeFree
17:00-18:00 17:00 Make Dinner and eat with children17:00 Make Dinner and eat with children17:00 Make Dinner and eat with children17:00 Make Dinner and eat with childrenFreeFreeFree
18:00-19:0018:00-Dad arrives home18:30 Au pair Free18:00-Dad arrives home18:30  Free18:00-Dad arrives home18:30 Au Pair Free18:00-Dad arrives home18:30 Au pair FreeFreeFreeFree
19:00-20:00FreeFreeFreeFreeFreeFreeFree
20:00-21:00FreeFreeFreeFreeFreeFreeFree
21:00-22:00FreeFreeFreeFreeFreeFreeFree
22:00-23:00FreeFreeFreeFreeFreeFreeFree
23:00-00:00 FreeFreeFreeFreeFreeFreeFree
Hours of doing light domestic work and hours of taking care of the children
Light Domestic Work30 minutes walking dog30 minutes walking dog30 minutes walking dog30 minutes walking dog   
Taking Care Of Children6 hours, 15 minutes6 hour, 15 minutes6 hours, 15 minutes6 hours, 15 minutes   
Total6 hours 45 minutes6 hours 45 minutes6 hours 45 minutes6 hours 45 minutes   
Au Pair Weekly ScheduleResults:A total of      27  hours a week(      2   hours light household chores and      25   hours taking care of a child /children).A total of       3  free days a week (at least two free days a week). A total of     3    evenings a week free of childcare (at least two, next to two free days)A total of      4    free weekends a month (minimum of one, Friday 20:00 to Sunday 24:00) 
Details of au pair working hours (explanation weekly schedule):Daisy May (au pair) will be responsible to help make lunches before school starting at 7:30 am, then escort the child to school on time, and walk the dog after the kids are at school. After that, she has free time until it is time to pick the children up from school at 13:30. She will care for the children, helping with homework and escorting them to after school activities or sports club until evening. She will make dinner for herself and the children, and get the children ready for bed, including bathing the children. She is done when John gets home, up to 18:30. Daisy May’s schedule is Monday through Thursday, with weekends free.

Wat doet een au pair? We kunnen dus zeggen dat de activiteiten erg uiteenlopen. Centraal staat de cultuur uitwisseling. Daarnaast zal de au pair veel tijd door brengen met de kinderen en haar eigen sociaal leven uitbreiden.

Wil je nog meer weten over au pairs? Bekijk dan deze blogs nog even. 😉

Heeft u meer vragen over de service die wij leveren bij Nanny NinaMail of bel ons. We helpen u heel graag!

Meest gestelde vragen over au pairs

Wat zijn de eisen van de kamer van een au pair?

De kamer van een au pair moet tenminste één raam hebben dat daglicht binnenlaat en open kan. Ook moet de kamer een verwarming, verlichting, een bureau met stoel en kastruimte bevatten. Internettoegang moet voor de au pair in het gehele huis beschikbaar zijn.

Hoe lang mag een au pair blijven?

Een au pair mag van de Nederlandse overheid maximaal één jaar in Nederland blijven. Mocht je daarna nog wel gebruik willen maken van een au pair, kan natuurlijk altijd gezocht worden naar een nieuwe au pair voor het volgende jaar.

Welke taken heeft een au pair?

Ze zorgt voor de kinderen en brengt ze bijvoorbeeld naar school en/of haalt ze op, ze brengt ze naar sporten, eet met de kinderen, helpt met huiswerk of legt ze op bed. Daarnaast doet een au pair ook de licht huishoudelijke taken in huis. Denk hierbij aan de was, eten koken, stofzuigen, opruimen of de hond uitlaten.

Gerelateerde berichten