Blog Werkgever betaalt zakelijke oppas | Nanny Nina 2021

Categorie: Ouders | Datum: 25 januari 2021

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

Vergoedt mijn werkgever mijn oppaskosten?

Sinds wij zakelijke oppas bij Nanny Nina hebben opgezet, zijn we een aantal mooie samenwerkingen met bedrijven die "oppas van de zaak" aanbieden. Een oppas van de zaak is wellicht ook mogelijk voor jou! De werkgever kan een oppasbudget per medewerker bepalen. De medewerker kan een factuur downloaden uit de oppas app die de oppaskosten weergeeft.  Hieronder lees je hoe de declaratie werkt als je werkgever de oppaskosten vergoedt. 

Hoe werkt de oppas van de zaak?

1. Medewerker maakt een account op www.nannynina.nl
2. Medewerker  plaatst een oproep met code BEDRIJFSNAAM
3. Oppassen reageren en medewerker kiest.
4. De oppas komt, en wordt betaald via de app
5. De medewerker download een pdf uit ons systeem en geeft dit op bij de declaratie

uilteg van hoe het werkt als de Werkgever de oppas van de zaak betaalt. Oppas vergoeding door werkgever stappenplan van nanny nina uitgelegd met voordelen in ronde circels cijfers

De oppasfactuur kan je declareren bij je werkgever. Je betaalt dus eerst zelf de kosten aan de oppas via onze app en declareert deze vervolgens bij jouw werkgever. Zo heb je dus een oppas van de zaak! Het is belangrijk dat je via onze app betaalt, want dan heb je een betaaloverzicht die je aan je werkgever kan tonen. Onze app download je hier.

Hoe lang duurt het voor er een oppas wordt voorgesteld?

Wij streven ernaar binnen 2 dagen een lieve, goede en gescreende oppas aan je voor te stellen. Heb je een flexibele oproep geplaatst? Dus geen vaste dagen? Dan krijg je binnen een dag al reacties. Simpelweg omdat het lastiger is om een vaste oppas te vinden die aan de juiste criteria voldoet en ook die dagen kan die jij vraagt. 

Hoeveel kost een oppas? 

Dit is afhankelijk van de ervaring en het uurtarief van de gewenste oppas, maar je kan van een gemiddeld van 8,--10,- euro per uur uitgaan. Dus stel dat jij 1 dag per week een oppas van de zaak zou willen kost dat je werkgever:

10,- euro per uur voor de oppas x 8 uur x 4 weken + 14,99 = 335,- euro per maand per medewerker.

Wat als ik meer uren af wil nemen dan vergoed worden?

Als je langer gebruik wil maken van onze service zijn de kosten voor jezelf, je kan dan wel gewoon dezelfde oppas als "favoriet" aanvinken, zodat zij als eerste jouw verzoek te zien krijgt. Zo heb je altijd jouw vaste oppas. 

Oke, klinkt goed! Maar zit ik dan vast aan een abonnement?

Nee, zeker niet! Je zit nergens aan vast. We zouden het natuurlijk wel heel leuk vinden als je bleef, maar dat kan je zelf bepalen. Mocht je niet blijven, want je hebt een andere opvangsituatie als de lockdown eindigt, dan zouden we het super vinden als je een review achter wil laten. Dat kan via deze link

Kan mijn huidige oppas ook via de werkgever betaald worden?

Je kan je huidige oppas laten inschrijven op de website en via ons betalen. Op die manier heb je een betaal bewijsje en kan je de kosten van je huidige oppas ook declareren bij je werkgever.

Met welke werkgevers werken jullie al samen? 

Wij werken samen met prachtige bedrijven als Scotch & Soda, DHL, Young Capital, Ernst & Young, PWC, Erasmus MC, Leeuwarden MC, Groningen MC, Tomtom, Kurhaus en hopelijk many more to come. 

Mijn werkgever is nog geen lid van Nanny Nina Business, wat nu?

Wat niet is, kan nog komen! Zeg je werkgever dat ze een mail kunnen sturen naar [email protected] of bellen naar 06 38502234. Dan komen ze direct met Jasmijn Kok in contact, een van de twee oprichters van Nanny Nina. Willen ze eerst iets meer te weten komen over Nanny Nina Business? Dat kan via deze link

 

Zakelijke oppas Fiscale afspraken en overeenkomsten 

Bij nanny nina betalen de medewerkers de oppas en daarna kan de medewerker een factuur downloaden die bij de werkgever kan worden ingediend ter declaratie. 

De oppassen vallen onder de "regeling dienstverlening aan huis”,  en er hoeft op de betaalde oppasvergoeding door de ouders ( medewerkers) aan de oppas daarom géén loonbelasting ingehouden te worden. Dat scheelt al! De oppassers zijn dus niet in loondienst. 

De werkgever en Nanny Nina gaan dan ook geen overeenkomst aan. De werkgever informeert enkel de medewerker over het beschikbare budget, en de medewerker schrijft in bij Nanny Nina. De oppas en de werkgever gaan dan ook geen arbeids overeenkomst aan met elkaar. De overeenkomst is enkel de regeling dienstverlening aan huis, die wettelijk is vastgesteld. Dit betekent dat als er structureel opvang plaatstvindt dat er bijvoorbeeld wel doorbetaling is bij ziekte ( 70% van het loon gedurende 6 wken) 

Werkkost regeling oppas werknemer

Je kan de oppas van de zaak betaln uit je WKR vrije ruimte!  Heb je geen ruimte meer? Dan betaal je een eindheffing van 80% over het deel dat niet in de WKR ruimte valt. De werkgever is verantwoordelijk voor het betalen van 80%. Voorbeeld wkr berekening voor je oppas van de zaak:  Uurtarief van de oppas is €6,- + 80% eindheffing, dat betekent voor de werkgever dus dat hij of zij  €10,80 aan de oppas betaalt per uur. Lees hieronder meer uitleg over de WKR regeling bij zakelijke oppas.

 

Belastingvrij vergoeden oppaskosten werknemers

Je kan je oppaskosten soms belastingvrij vergoeden.  De werkgever kan de door de werknemer gemaakte kosten deels belastingvrij vergoeden. Dit kan indien er in de WKR (werkkostenregeling) nog voldoende vrije ruimte is voor de gemaakte oppaskosten uit onze oppasapp.

De werkkost regeling rekent  3% over de eerste € 400.000 loon, en 1,2% boven de € 400.000. Om een voorbeeld te geven: deze cijfers geven bij een loon van 1 miljoen een vrije ruimte van € 19.200 en bij een inkomn van van 2,5 miljoen € 37.200. Dat is een flink bedrag aan vrije ruimte! En als werkgever kan je binnen dit bedrag elk jaar je werknemers zaken zoals oppas van de zaak vergoeden. Check wel even hoeveel ruimte er is, want er zullen geheid nu al uitgaven zijn gemaakt of gepland voor deze WKR vrije ruimte. Ht is daarom slim om dit even met je adviseur te checken en met de HR afdeling af te stemmen.

Werk jij in een cruciaal beroep en vraag je je af of je oppas tijdens de avondklok mag reizen? Lees dan dit blog. 

 

 

 

 

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt