× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Welke vorm van kinderopvang past het beste bij ons?

Datum: 18/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Vaste oppas, au pair of toch een gastouder? Lastige keuze, he? Geen zorgen, wij helpen je met het kiezen van de juiste vorm van kinderopvang. Hieronder leggen we kort uit wat het verschil is tussen een vaste oppas, au pair en een gastouder.

Vaste oppas

Onze vaste oppassers hebben ervaring met kinderen én zijn gescreend. Meestal zijn dit studenten die graag oppassen naast hun studie. We vragen ze om minimaal 6 maanden beschikbaar te zijn, zodat jij een half jaar lang een vast gezicht hebt voor je kinderen en ze echt een band met elkaar opbouwen.

Good to know: Onze vaste oppassers zorgen voor intensieve één op één aandacht met je kinderen en helpen een handje in het huishouden.

Au pair

Zoek jij flexibiliteit in je kinderopvang? Dan is een au pair echt iets voor jou. Onze Engels sprekende au pairs zijn gescreend en hebben ervaring met kinderen. Ze woont een jaar lang bij jou in huis en helpt met de kinderen en het huishouden en in ruil bied jij haar zakgeld en onderdak.

Good to know: Het is bewezen dat een au pair goed is voor de (taal)ontwikkeling van je kinderen.

Gastouder

Een gastouder aan huis is wat minder makkelijk om te vinden dan de twee bovenstaande. Gastouders zijn ervaren begeleiders met de juiste diploma’s om jouw kind te ondersteunen en te helpen in zijn ontwikkeling. Mocht je kiezen voor een gastouder aan huis, dan kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

Good to know: Als onze gastouders bij jullie thuis komt, dan moet je huis wel voldoen aan een aantal belangrijke veiligheidseisen, maar daar helpen wij bij.

Gastouder als kinderopvang samen met kindje in de keuken aan het bakken

Meest gestelde vragen over verschillende soort kinderopvang

Hoeveel tijd hebben jullie nodig om een oppas te vinden?

We hebben ongeveer 2 weken nodig voor het vinden van een geschikte oppas. Wacht dus niet te lang met het inschrijven bij Nanny Nina!

Waar vind ik een au pair?

U kunt uw eigen netwerk gebruiken om een au pair te vinden via vertrouwde contacten of op een website zoals www.aupairworld.com, of u kunt uw intentie registreren bij Nanny Nina en wij zoeken naar de perfecte match. Nadat u een au pair heeft gevonden, vereist de Nederlandse wet dat u een bureau als Nanny Nina gebruikt om al het papierwerk voor u af te handelen. Je krijgt € 500 korting op onze bemiddelingskosten als je je eigen au pair vindt, maar de kwaliteit van de dienstverlening is hetzelfde. We zijn er om u bij elke stap te helpen.

Is een combinatie van kinderdagverblijf en een gastouder mogelijk?

Zeker! Kinderen kunnen een aantal dagen in de week naar een kinderdagverblijf gaan en daarnaast nog worden opgevangen door een gastouder. Door het maken van een proefbreking op mijntoeslagen.nl, kun je een berekening maken van de hoeveelheid kinderopvangtoeslag waar je in deze situatie recht op zou hebben. 

Gerelateerde berichten