× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Namen, namen, namen… Welke babynaam kies je?

Datum: 08/11/2021
Auteur:
Over de Auteur: Ik ben Hester (40+), moeder van super chiller Xander (9) en druktemaker Mare (7), en getrouwd met Meneer R. We dromen elke dag over ons volgende avontuur, smeden wilde plannen en genieten ondertussen van de ooit zo door ons gevreesde burgerlijkheid van het traditionele gezinsleven. En over dat alles schrijf ik episteltjes, feed ik mijn instagram en mag ik bloggen voor Nanny Nina!

Ergens gedurende de negen maanden slaat de paniek over de babynaam toe. Oke, hij slaat in die maanden veel vaker toe, maar…. de hoe-zullen-we-ons-kind-noemen-paniek slaat geen zwanger stel over. De combinatie van een aantal letters die voor de rest van zijn/haar  leven goed, vrolijk, passend, lekker klinkend, en niet onmogelijk om te schrijven moet zijn. Wil je dat jouw kind ooit in zo’n mega toeristisch vakantie-oord een armbandje met zijn naam erop in de kant-en-klaar-bak kan vinden, of juist niet? Wil je een super hippe naam of een traditionele minder-hoofdbrekens-veroorzakende vernoeming? Doe je drie of vier namen of houd je het simpel? Paniek en stress, en die ene naam die je al jaren in je hoofd had voor je allereerste baby’tje past opeens niet meer bij je buik. Mocht jij ook elke nieuwe week ervan overtuigd zijn dat je nu echt de enige beste, mooiste, liefste naam hebt voor het aanstaande hummeltje…. dan hier een paar tips. Om je voordeel mee te doen, of… de paniek exponentieel te doen toenemen! 

Beproefde methode

Als je nu s’ochtends of s’avonds lekker even onder de douche staat en het stromende water al het geluid verstomt is dat Het Moment. Roep hard, zacht, boos, lief, al zuchtend, geirriteerd, met een lach, met een opvoedkundige stem – elke keer De Naam. Ook in combinatie met die huis, tuin en gezinsmomenten zoals, [De Naam] binnenkomen! [De Naam] aan tafel! [De Naam] kom eens hier! [De Naam] waar ben je? [De Naam], mama vindt dat echt niet leuk! [De Naam] eerst je bord leeg eten….! 

Koppel dat zwanger is en op zoek moet naar de juiste naam voor hun baby

Uit de heup

Ga tegenover elkaar zitten en spreek af dat je partner het eerste roept dat opkomt bij het noemen van een mogelijke naam. Eerste referenties zijn vaak heel waardevol. Blijkt er opeens een meisje of jongen op de middelbare school in de klas gezeten met die naam die altijd in zijn neus peuterde…. dus die naam kan je doorstrepen. Bij ons riep de naam Dries direct de associatie met een gele speedo zwembroek op (iets met een foute reclame spot in die tijd….) en dus ging daar snel de zwarte streep door! 

Afko’s

Bijna alle namen worden door de familie en vrienden van de kinderen verkleind, en even zo vaak liefkozend verlengd. Bereid je daar op voor… zet er eens een -tje achter. Of bedenk welke afko’s mogelijk zijn. En wat rijmt erop op het schoolplein? een vrolijke exercitie, en soms met nieuwe inzichten. Wat ook handig kan zijn: kijk eens naar de initialen van de aanstaande spruit. Toen wij daar een blik opwierpen, bedachten wat onze aanstaande zou antwoorden in de engelstalige wereld zijn we toch even terug naar de tekentafel gegaan… Afko’s, koosnaampjes, rijmwoorden: proberen! 

Letters voor de naam van een baby

Top Tien

Zoooooo veel namenboekjes in de bibliotheek, in de boekenwinkel en online…. Zooooooo veel mogelijke namen. Zooooo veeel mogelijkheden. Wij hebben stiekem gebruik gemaakt van de Sociale Verzekeringsbank (https://www.svbkindernamen.nl/nl/kindernamen/index.htm) – zij houden jaarlijks bij wat de meest populaire kindernamen zijn in Nederland. De befaamde top tien jongens en meisjes namen, maar eigenlijk hebben ze op de website een overzicht van alle (!) namen die dat jaar aan de pasgeborenen in Nederland zijn gegeven plus…. hoe vaak die naam is gegeven. Een indicatie of jouw zoon of dochter straks niet de enige met die naam op de crèche of school zal zijn. Los natuurlijk van het feit dat jouw kind het meest unieke kind ooit zal zijn! 

Lees hier de andere blogs van Hester!

Gerelateerde berichten