× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Waterballet

Datum: 31/08/2021
Auteur:
Over de Auteur: Ik ben Hester (40+), moeder van super chiller Xander (9) en druktemaker Mare (7), en getrouwd met Meneer R. We dromen elke dag over ons volgende avontuur, smeden wilde plannen en genieten ondertussen van de ooit zo door ons gevreesde burgerlijkheid van het traditionele gezinsleven. En over dat alles schrijf ik episteltjes, feed ik mijn instagram en mag ik bloggen voor Nanny Nina!

Lente. Zon. Mama, mag ik met zonder jas naar buiten? Weekend. Vakantie. Jongens, halen jullie de steps weer naar binnen? We missen nog een voetbal. Oh nee, wie is met modder onder de schoenen binnen gekomen! Lekker weertje. Lekker buitenspelen. Lekker met water kliederen!

Met water…..

Als voetballen, stoepkrijten, verstoppertje, steppen, tennissen, skaten, fietsen, of een speurtocht allemaal is uitgespeeld – wat spelen we dan? Als al het buitenspeelgoed opgespeeld is, wordt bij ons de kraan opengedraaid. Natuurlijk nooit iets leukers dan een vieze natte waterige bende – althans in de ogen van de kinderen…. maar hier een paar opties die ook voor papa en mama te overzien zijn! 

Flessen-voetbal

Iedereen vult een fles met water, zonder de dop op de fles, en…. voetballen maar! Wiens fles als eerste leeg is heeft verloren. Je kunt er een voetbalwedstrijdje van maken, maar ook penalty schieten, of de bal met de hand proberen te gooien. En wie zijn eigen fles per ongeluk omgooit bij het verdedigen – die heeft natte pech! 

Moppen tappen 

Benodigdheden: een paar bekers, een goed gevulde kan met water, kleren die nat mogen worden, een stopwatch (op je telefoon) en alle grappen die je kunt verzinnen. Je moet tegenover elkaar gaan zitten voor het beste effect. Iedereen, behalve diegene die aan de beurt is, neemt een super grote slok water in de mond. De wangen moeten echt bol staan.

De tijd gaat lopen en…. vertel en doe van alles om iedereen met de mond vol water aan het lachen te maken. Zodra iedereen van het lachen het water heeft uitgeproest stopt de tijd. Wie iedereen het snelste heeft laten proesten heeft de ronde gewonnen! Je kunt verschillende rondes verzinnen: je mag alleen iets vertellen, of je mag alleen iets doen zonder geluid, of…. er zijn geen regels! Hint: kietelen….

Creatief met water 

Hier eentje die zowel winters binnen kan als zomers buiten. Verzamel een bak met water, stiften in verschillende kleuren, een schaar, keukenpapier (of toiletpapier). Eerst knippen we lange dunne stroken van het keukenpapier. Je kleurt de onderkant van de strook in één kleur of met meerdere kleurtjes (verticaal of horizontaal) naast elkaar.

Hocus Pocus en je doopt alleen de onderkant van de strook in de bak met water. De kleuren kruipen omhoog en in elkaar. De kleurentovenaar! Je kunt honderdmiljoen varianten proberen om te kijken wat welke kleuren en strepen doen. De strookjes laten drogen in het zonnetje en daarna heb je superleuk knip- en plak- en knutselmateriaal. 

Waterpistool om in de zomer buiten de spelen met water

Om een middagje waterballet af te maken hebben we nog de kleine waterpistooltjes – met een reuze super-sooker is de pret snel over en wordt de route van en naar de kraan een levensgevaarlijke missie. Of we geven alle plantjes water, lekker twintig keer op en neer met het kleinste gietertje dat we in de winkel konden vinden. De kleine waterballonnetjes zijn ook te leuk, zolang ze maar niet in huis knappen… want met water spelen is super leuk, maar dweilen, ja, dat is dan blijkbaar weer schoonmaken! 

Laat de zon maar komen! Dan droogt het waterballet vanzelf weer op! 

Gerelateerde berichten