× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Wat verdien je als oppas?

Datum: 08/09/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Wat verdien je als oppas en wat is het verschil tussen een vaste oppas en af en toe oppas? Hoe maak je van oppassen je baan en hoeveel uur mag je eigenlijk oppassen? Al deze vragen beantwoorden wij in deze blog. Sluit jij je aan bij het team van superhelden? Lees snel verder!

Wat verdient een oppas?

Iedereen kan zich inschrijven als oppas. Maar de minimumleeftijd om op te passen bij Nanny Nina is 16 jaar oud. Als je jonger dan 16 bent en toch graag al aan de slag wil kan je meedoen met ons promotieteam. Dat betekent dat je ons helpt met het bekend maken van Nanny Nina! Als onderdeel van het promotieteam help je met het uitdelen van kleurplaten, verspreid je zadelhoesjes, hang je briefjes op bij basisscholen in de buurt, ben je ambassadeur om meer oppassers te vinden en nog veel meer! Je verdient ongeveer tussen de €12-€15 voor 2 uurtjes werk, maar dit verschilt per actie. Dit artikel is onderdeel van het mega grote blog “Alles wat je wilt weten over oppassen“.

Tabel oppasleeftijden en uurtarieven 

Leeftijd  Uurtarief   Werk
13 jaar Afhankelijk van opdracht Promotieteam
14 jaar Afhankelijk van opdracht Promotieteam
15 jaar Afhankelijk van opdracht Promotieteam
16 & 17 jaar Tussen de €6-€12 Af en toe oppas
18 jaar  Tussen de €6-€12 Vaste oppas 

Af-en-toe oppas

De af en toe oppas kan reageren op verzoekjes die via de Nanny Nina App binnenkomen. Dat is deze voor Android en deze voor Apple. Een gezin plaatst een boeking voor een af en toe oppas met een geselecteerde datum en tijd. Hierin vermeld het gezin hun voorkeuren en wensen zoals; ervaring met baby’s, hulp met lichte huishoudelijke taken of het spreken van een gewenste taal. Wanneer je oppasprofiel hieraan voldoet kan je op de boeking reageren en word je misschien wel gekozen om bij dit gezinnetje op te passen! JEEJ!! Om als af en toe oppas bij Nanny Nina aan de slag te gaan moet je in het bezit zijn van minstens één referentie van een gezin waar je in het verleden hebt opgepast. Wanneer je voor het eerst gaat oppassen mag je een referentie opgeven van een (bij)baantje waar je hebt gewerkt. Zonder referentie is het helaas niet mogelijk om als oppas aan de slag te gaan. 

Vaste oppas

De vaste oppas past vaste dagen in de week op bij een gezin voor minimaal 6 maanden. Zo kunnen de kinderen wennen aan een vast gezicht en heb jij voor 6 maanden financiële zekerheid. De vaste oppas werkt overdag of als naschoolse oppas. Een combinatie is ook mogelijk.  Om als vaste oppas bij Nanny Nina aan de slag te gaan moet je minimaal 18 jaar zijn en in het bezit zijn van minstens één referentie van een gezin waar je in het verleden hebt opgepast. 

Gastouder

Naast “gewone oppas” is het bij Nanny Nina ook mogelijk om als gastouder aan de slag te gaan. Een gastouder, ofwel gastouder aan huis, is iemand die bij op de kinderen past, de kinderen naar school en buitenschoolse activiteiten brengt en helpt met kleine klusjes in huis.  Bij Nanny Nina is het niet toegestaan om als gastouder aan huis de kinderen bij jou thuis op te vangen. Een gastouder is anders dan een gewone oppas, omdat ouders kinderopvangtoeslag kunnen krijgen. Met deze toeslag kunnen ouders een groot deel van de kosten die ze hebben aan de opvang terugkrijgen van de overheid. 

Om als gastouder aan de slag te gaan is het belangrijk dat je in het bezit bent van een diploma binnen de opgestelde lijst van de overheid, zoals verpleegkunde of PABO. Bekijk de lijst met geschikte gastouderdiploma’s om als gastouder aan de slag te gaan. Hiernaast moet je als gastouder in het bezit zijn van een VOG (verklaring omtrent gedrag), die kost ongeveer €40 en kunnen we bij Nanny Nina voor je aanvragen. Als gastouder aan huis is het ook van belang dat je een EHBO-diploma hebt omdat je dagelijks met kinderen werkt. 

Als gastouder aan huis bepaal je je eigen uurtarief. Wanneer jij als ZZP’er werkt bestaat je uurtarief ook uit je verzekering, pensioen, vakantiegeld en inkomstenbelastingen. Daarom adviseren wij om minimaal 14 euro per uur aan te houden. Gemiddeld in Nederland verdienen nannies en gastouders die bij gezinnen thuis werken tussen de 13,50 en 20 euro per uur (btw vrijgesteld) Dit tarief is ook afhankelijk van hoeveel kinderen er zijn in het gezin waar je werkt. Het is niet mogelijk om zonder diploma uit de lijst van de overheid aan de slag te gaan als gastouder bij Nanny Nina. 

Nanny Nina Academy

Voor iedereen die aan de slag wil gaan als gastouder, maar niet beschikt over de juiste diploma is er de Nanny Nina Academy. Deze online gastouder opleiding geeft de mogelijkheid binnen +- 4 maanden een wettelijk erkend gastouderdiploma te halen. De academy bestaat uit een reeks video’s met opdrachten die zich focussen op de pedagogische ontwikkeling van kinderen, kinderziekten en hygiëne. Je bent gemiddeld 8 uur per week bezig met de gastouderopleiding en kan deze uren zelf indelen. Waardoor je daarnaast genoeg tijd overhoudt voor andere dingen ;). Je sluit de gastouderopleiding af met een Europees wettelijk erkend MBO 2 Zorg en Welzijn diploma. Je kan hiermee gastouder worden én in de zorg gaan werken. Dit diploma is officieel erkend door de Nederlandse overheid. Winning! 

De kosten van de Nanny Nina Academy zijn als volgt opgebouwd: 

Termijn 1 (inschrijving en intake): €300
Termijn 2 (schriftelijke en centrale examens): €250
Termijn 3 (praktijkexamen en keuzedeel examens): €625
Begeleiding en lessen termijn 4 €1.325,-
Totaal: €2.500,-

Je betaalt dus in totaal €2.500 voor het volgen van de gastouder opleiding.
Vanaf januari 2022 kan je via het STAP budget via ons 1000 euro van de overheid terugkrijgen. Lees meer over actuele prijzen van de Nanny Nina Academy. 

Uurtarief oppassen

Als af en toe oppas bepaal je je eigen uurtarief. Dit ligt meestal tussen de €6 – €12 en hangt af van je leeftijd en ervaring. Wanneer je een fijne klik hebt met een gezin kan je in overleg afspreken dat jij elke “af en toe boeking” komt oppassen en kan het gezin jou opgeven als favoriete oppas. Als vaste oppas bepaal je ook je eigen uurtarief. Dit ligt meestal tussen de €6 – €12 en hangt af van je leeftijd en ervaring. Na het oppassen vul jij je gewerkte uren in, in de Nanny Nina App. Dit urenoverzicht wordt naar de ouders gestuurd en na goedkeuring makkelijk via de app op je rekening overgemaakt.

Rekenmachine en geld met papier en een potlood om te berekenen hoeveel je verdient als oppas

Is oppassen zwart werken?

Wanneer je als oppas niet meer dan 3 dagen in de week werkt bij een gezin, val je automatisch onder de Regeling dienstverlening aan huis. Deze regeling focust zich op het tegen gaan van “zwart oppassen”. Het grote merendeel van de oppassers bij Nanny Nina werkt via deze regeling. Hierbij maakt het aantal uur dat je werkt per dag niet uit. 

Hoe kan je van oppassen je baan maken?

Je werkt als oppas als opdrachtnemer bij jouw oppasgezin, de opdrachtgever. Bij deze verhouding vertelt de opdrachtgever wat je moet doen, ondanks dat bepaalde taken in overleg worden afgesproken. Als oppas ben je zelf verantwoordelijk voor de afdracht aan belastingen en moet je je verdiensten opgeven bij de belastingdienst. 

Wij snappen dat je niet kan wachten om aan de slag te gaan als vaste- of af en toe oppas naast je school of opleiding. Ben je benieuwd welke gezinnen er bij jou in de buurt opzoek zijn naar een oppas? Vul dan je postcode en de afstand die je maximaal wil reizen in en ontdek de nanny vacatures bij jou in de buurt! 

Hoeveel uur per week mag je oppassen? 

Wil je meer dan 3 dagen als werken bij één gezin? Dan is het makkelijker om als ZZP’er aan de slag te gaan. Als ZZP’er zijn er verschillende belastingvoordelen zoals de starters- en zelfstandigenaftrek. Vergis je alleen niet in het werk dat komt kijken bij het hebben van je eigen bedrijf; je moet belastingaangiftes doen en de boekhouding bijhouden. Je houdt dus extra geld over, maar bent ook wel wat tijd kwijt met administratie. 

Sluit jij je aan bij het team van superhelden? Bekijk hier oppaswerk in jouw buurt!

Hoe oud moet je zijn om als oppas te mogen werken bij Nanny Nina?

Je mag je altijd inschrijven, maar om echt aan de slag te mogen en te kunnen reageren op verzoekjes van ouders, moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Kost het geld om je in te schrijven als oppas?

Nope! Het is helemaal gratis. Wacht dus niet langer en schrijf je nu in!

Gerelateerde berichten