Blog Wat te doen in Lelystad met kinderen?

Wat te doen in Lelystad met kinderen?

12 leuke dingen om met je oppaskinderen te doen in Lelystad

wat te doen in Lelystad met kinderen?

Wat te doen in Lelystad met kinderen?

Er zijn heel veel leuke dingen om te doen met kinderen in Lelystad. Wij hebben de leukste dingen om te doen in Lelystad voor jullie uitgekocht. De activiteiten zijn verdeeld onder de volgende kopjes:

 • Eten en drinken met kinderen in Lelystad
 • Film en theater in Lelystad
 • Musea in Lelystad
 • Actief in Lelystad
 • Buiten in Lelystad
 • Speeltuinen in Lelystad

 

Waar kan je eten en drinken met kinderen in Lelystad?

De Polderpannenkoek

Kinderen zijn altijd gek op pannenkoeken. Bij de polderpannenkoek kunnen de kinderen los gaan. Deze lekkere pannenkoeken zijn geïnspireerd door de polder zelf. De eigentijdse en lekkere pannenkoeken zijn niet alleen ‘gewone’ pannenkoeken, maar ook tikkeltje bijzonder. Zo hebben ze een American Pancake met chocoladesaus, vers fruit of je kan met je familie aanschuiven aan de gourmet tafel en zelf je pannenkoeken maken!

Naast de pannenkoeken heeft Polderpannenkoeken ook andere lekkernijen op het menu staan!

Adres: Agorahof 11, 8224 JG Lelystad | Tel: 0320-854112

 

Brownies & downieS

Brownies & downieS is een bijzonder concept. Je wordt hier ontvangen met een grote glimlach en gaat weg met nog een grotere glimlach. En zeg nou eerlijk wie is er nou niet gek op brownies? Hetzelfde geldt voor kinderen, zij kunnen hier genieten van een overheerlijke zelfgemaakte brownie. Ideaal voor als je even snel een koffietje wil doen met je kinderen.

Adres: Promesse 68, 8232 VX Lelystad | Tel: 0320-769018

 

film en theater in Lelystad

Film en theater in Lelystad

Agora Theater en Bioscoop

Voor films en theater met kinderen kan je bij Theater en Bioscoop Agora terecht. Hier spelen ze de leukste kinderfilms en kindertheater af. Dit is ook een ideale plek voor een kinderfeestje!

Adres: Agorabaan 12, 8224 JS Lelystad | Tel: 0320-239239

 

Musea in Lelystad

Aviodrome

Voor een educatieve dag kan je terecht bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome! Dit museum bestaat uit de prachtigste vliegtuigen van de luchtvaartgeschiedenis. Terwijl je door het museum loopt ga je (zonder dat je het door hebt) op een ontdekkingsreis terug de tijd in. Binnen staat een expositie van het eerste houten vliegtuig in 1900 tot de reusachtige aluminium vliegtuigen van nu. De buitenexpositie neemt je mee naar de geschiedenis van Schiphol.

Er zijn ook heel veel kinderactiviteiten te doen, denk bijvoorbeeld aan een speurtocht. Daarnaast kunnen de kinderen de toestellen ook van binnen zien en zijn er een aantal leuke speelplekken.

Adres: Pelikaan 50, 8218 PG Lelystad | Tel: 0320-289842

 

Museum Batavialand

Net buiten Lelystad is het bekende Batavialand Museum. In dit museum ga 7000 jaar terug in de tijd, in het land van Michelle. Je leert over het klimaat, hoe mensen vroeger hebben gejaagd en hoe wij als mensen dingen hebben verzameld. Een erg leerzaam uitstapje voor kinderen.

Adres: Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA Lelystad | Tel: 0320-225900

 

Actief in Lelystad

Kartcentrum Lelystad

Welk kind is er niet gek op? Lekker scheuren op een racebaan. En om het nog officiëler te maken heeft Kartcentrum een supergrote buiten kartbaan van 735 meter lang. Dat belooft voor de meest uitdagende bochten en de feeling voor de juiste snelheid. Daarnaast heeft Kartcentrum Lelystad voor de echte coureurs nog iets leuks te bieden; de ROTAX MAX race kart. Een tweetakt kart die een topsnelheid heeft van meer dan 100 km/u. Let op! Om hierin te kunnen racen moet je eerst twee keer met de CRG kart hebben gereden om de baan te verkennen.

Adres: Talingweg 89, 8218 NX Lelystad | Tel: 0320-284021

 

Bowling Lelystad

Strike! Wat is er leuker dan een middagje bowlen met je kinderen? Vooral op een regenachtige dag is dit een perfecte activiteit. Het ene kind wil vol voor de winst gaan, terwijl het andere kind al trots is dat hij de bal aan de overkant van de baan heeft  gekregen. Bowling Lelystad is een ook een perfecte uitlaatklep voor een kinderfeestje! Naast bowlen kan je er ook een hapje eten, zo hoef je niet met zeurende, hongerige kinderen de auto terug in.

Adres: Badweg 17, 8223 PA Lelystad | Tel: 0320-214645

 

actief in Lelystad

Buiten in Lelystad

Belevenissenbos Lelystad

Het belevenissenbos in Lelystad staat bekend om 40 hectare spelen in de natuur. Het waanzinnige bos en de speeltoestellen die er staan zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit is een superactiviteit voor een warme zomerdag, of voor een kinderfeestje. Er zijn een heleboel speelplekken, talloze speelaanbiedingen, kilometers aan routes en waterfeesten.

Het Belevenissenbos bestaat uit zes verschillende gebieden:

 1. Woudstroom: In de Woudstroom slingert het water als een smalle beek door het dichte bos.
 2. Stromenland: In het Stromenland wordt de waterstroom vertakt. Dit is heel aantrekkelijk om lekker in te klimmen en klauteren.
 3. Meander: Het water van de Woudstroom slingert verder richting Meander met ruime bochten en een open landschap. Kinderen vinden dit geweldig!
 4. Paardenvallei: Na Meander kom je in de Paardenvallei terecht. Hier kunnen kinderen op safari tussen de paarden.
 5. Labyrint: Midden in de Paardenvallei komen de kinderen een nieuw deelgebied tegen, het labyrint.
 6. Bushcamps: In dit labyrint bevinden zich ook de Bushcamps.

Naast dat je er lekker kan spelen, klimmen en klauteren, kan je er ook een nachtje slapen. Je kan een groepsaccommodatie huren bij Scouting Ascanen.

Adres: Veldweg 98, 8231 SB Lelystad

 

Natuurpark Lelystad

Hoe cool is het om oog in oog te staan met de Nederlandse wilde dieren als zwijnen, wisenten en Przewalskipaarden. Ga op zoek naar de otters of zelfs de eland. Natuurpark Lelystad is voor veel bedreigde diersoorten een veilige plek om lekker hun gang te kunnen gaan.

Daarnaast kan je van dit natuurpark heel goed een educatieve dag met je kinderen ervan maken. Zowel jong als oud leert hier beter de natuur kennen door leerzame activiteiten in de natuur te ondernemen. Voor de jongere kinderen is er een speeltuin en de beestentorens, waar ze lekker kunnen spelen. Voor de wat oudere zijn er speurtochten of rugzakroutes met aanwijzingen uitgestippeld! Dit is ook een hele leuke activiteit om te doen tijdens een kinderfeestje!

Adres: Vlotgrasweg 11, Lelystad | Tel: 0320-286111

 

Speeltuinen in Lelystad

Binnenspeeltuin Ballorig Lelystad

Voor een echte speeltuin sensatie moet je naar Ballorig. Een overdekt speelparadijs waar kinderen tussen de 0 jaar en 13 jaar zich helemaal uit kunnen leven. Ze kunnen los gaan op hun, klim-, klauter-, spring- en glij kunsten en daarnaast kunnen ze ook heerlijk spelen in de ballenbak.

Voor de kleintjes zijn er speciale peuterochtenden georganiseerd. Op deze speciale ochtenden kunnen de 0 tot 1-jarigen lekker spelen in het deel dat speciaal ingericht is voor hen. Eigenlijk is er voor elke leeftijd wel een leuke, bijzondere uitdaging te beleven in Binnenspeeltuin Ballorig.

Adres: Badweg 17, 8223 PA Lelystad | Tel: 0320-230574