Blog \ Wat te doen in de tijd van corona?

Wat te doen in de tijd van corona?

Wat doe je als je thuiszit met de kinderen?

Weten jullie ook niet meer wat je de komende drie weken gaat doen, nu de overheid besloten heeft de scholen t/m 6 april te sluiten vanwege het coronavirus?

Geen probleem! Wij hebben wat leuke activiteiten bedacht die je tijd met je kinderen kan doen.

 

Armbandjes maken

Haal bijvoorbeeld de kralendoos uit de kast en ga lekker ouderwets kraaltjes rijgen en armbandjes maken. Je kan er zoveel als je wil maken, meng grote en kleine kralen met elkaar voor een leuk effect!

Heb je geen kralen? Je kan ook hele leuke armbandjes maken met wol, draad of verschillende kleuren touw. Hoe je ze maakt is aan jou; gevlochten, geknoopt, gehaakt of gedraaid. Maak je arm zo kleurrijk mogelijk! Daar wordt ieder kind blij van.

zelf armbandjes maken

Taarten bakken

Heb je altijd al mee willen doen aan cupcakecup? Dan is nu je kans om te kunnen oefenen! Als er namelijk iets dat leuk is om te doen met kinderen, dan is het wel bakken! Haal de bakspullen maar uit de kast en ga de lekkerste taarten maken.

Tip: Geef de kinderen taken die snel uitgevoerd kunnen worden en waarbij ze niet lang hoeven te wachten tot het eindresultaat. Ben je klaar? Uitlikken maar!

Cupcakes versieren

Puzzelen met de oppas

Puzzelen ouderwets? Helemaal niet, sterker nog het is super zinvol voor kinderen! Het is een hele goede mentale uitdaging en training voor onze hersenen. Perfect educatief speelgoed dus voor zowel kinderen als voor oppassen.

 

Jezelf omtrekken

Lekker kliederen is waar kinderen goed in zijn, het liefst tekenen ze de hele dag hun hand om, totdat hij zwart ziet. Maar hoe leuk is om jezelf helemaal om te trekken? Koop een grote rol en leg hem op de grond. Laat het kind middenin het papier liggen en tekenen haar om.

Wat nog leuker is, is dat het kind jou mag overtrekken! Hier hebben zij de grootste lol in.

 

Ansichtkaartjes maken

Maak een leuke kaart voor opa of oma die het door het corona virus zwaar te verduren heeft gekregen. Knip kleine A6 kaartjes uit A4-papier en begin! Tekenen is overigens een hele goede bezigheid om het creatieve brein van kinderen te vergroten.

Maak de kaartjes extra leuk door verf, potloden, stiften en stickers door elkaar te gebruiken!

 Zelf ansichtkaart maken

Buitenlucht is goed voor als je kucht

Ga eropuit met de kinderen. Even een lekkere frisse neus halen op het strand of in het bos! Lekker schelpjes zoeken of takjes rapen.  Hier kan je vervolgens thuis weer leuke dingen van knutselen!

 

Borden verven

Maak je eigen bord. Dit is vooral leuk voor de wat oudere kinderen! Hier hebben ze zelfs na het corona virus nog profijt van. Wat moet je doen? Het is eigenlijk heel simpel.

1.       Begin met het reinigen van het bord met bijvoorbeeld nagellak remover of alcohol. Dan is hij helemaal vet vrij en pakt de verf het beste.

2.      Vervolgens print je een tekening of plaatje uit dat je wil gaan schilderen. Leg het carbonpapier op het bord en plak met schilders tape je plaatje op. Kijk ook even goed of je uitkomt met je plaatjes, zodat ze netjes binnen de randen van het bord komen.

3.      Als je dat gedaan hebt ga je met een potlood de plaatjes overtrekken op het bord. Het is belangrijk dat je wat harder dan normaal drukt, zodat de lijntjes goed op het bord komen.

4.      Wat je nu alleen nog hoeft te doen is de lijntje over te trekken met verf é voila!! Je hebt je eigen bord gemaakt.

 Je kan natuurlijk ook gewoon je eigen creaties maken! 😉

 

IJsjes maken

De lente komt er weer aan en de zon breekt weer door! Dat wil maar één ding zeggen, IJSJES TIJD! Alle kinderen zijn er gek op, en wat is er nou leuker dan zelf je eigen ijsje te maken!?

Wij hebben de leukste en lekkerste ijsrecepten voor jullie verzameld, zodat je in deze quarantaine periode heerlijk kan genieten van je zelfgemaakte ijsjes!

Bananenijsjes

Nodig:

 • 2 rijpe bananen

 • 250 ml volle yoghurt

 • 1 zakje vanillesuiker

 • 1 eetl citroensap

 Maken:

Laat het kind alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer pureren. Schenk ze in ijslollyvormpjes en zet ze minimaal 5 uur in de vriezer.

 

Je eigen aardbeienijsje

Nodig:

 • 300 g aardbeien

 • 100 ml water

 • 2 eetlepels basterdsuiker

 • 1 eetlepel citroensap

Maken:

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien samen met de andere ingrediënten in een blender of met een staafmixer. Dit kan het kind ook makkelijk doen. Giet vervolgens de puree in de ijslollyvormpjes en vries ze minimaal 6 uur in.

 

Danoontje ijsjes

Als kind heb je dit vroeger vast ook gedaan! De enige echt Danoontje ijsjes. Super makkelijk en snel gemaakt.

Nodig:

 • Danoontjes

 • IJsstokjes of plasticlepeltjes

 Maken:

Steek de stokjes in de danoontjes, dwars door het velletje heen. Zet de danoontjes in de vriezer en laat ze minimaal 4 uur staan.

 binnen activiteiten kinderen

Slingers maken

Wij zeggen altijd maar zo, het leven is een feestje zolang je zelf de slingers ophangt. We kunnen ons heel goed voorstellen dat je tijdens deze quarantaine niet altijd positief kan blijven. Maar daar hebben wij iets op bedacht! Ga met de kinderen het huis opleuken door een hele grote slinger te maken! Dit is heel simpel en super leuk! De kinderen zullen na een paar dagen nog over de slinger praten.

Wat je nodig hebt is karton, wit papier, potloden, stiften, een schaar, lijm, en touw. Je kan eventueel ook een kommetje gebruiken om ronde slingers te maken!

 

Maak je eigen PlayDoh met twee ingrediënten

Kinderen zijn dol op kleien PlayDoh, maar het is vaak helemaal vies, vermengd of op. Nu de meeste winkels dicht zijn kunnen wij ons voorstellen dat je ook geen zin hebt om het te gaan bestellen. Hier hebben wij een leuke oplossing voor, maken je eigen PlayDoh maken en het allerleukste is, je hebt maar twee ingrediënten nodig. Met maïzena en haarconditioner heb binnen no-time PlayDoh gemaakt.

Doe de twee ingrediënten in een kom en kneed het samen. Wanneer de klei te droog lijkt, voeg je wat conditioner toe. Wanneer de klei te nat lijkt, voeg je wat maïzena toe. Enzovoorts. É voila! Je kind kan weer lekker gaan spelen met schone PlayDoh.

 

Blaasvoetbal

Aangezien het coronavirus nog wel even gaat duren hebben we nog iets leuks bedacht voor een binnenspeeldag. Om te voorkomen dat je kind ‘ik verveel me zo’! gaat roepen, hebben wij de oplossing, namelijk blaasvoetbal. Het spul kan je met z’n tweeën of in teams spelen. Oké, let’s go!

Wat je nodig hebt zijn tafeltjes, een stukje touw, duplo/LEGO/ bouwstenen/ whatever, pingpongbal, rietjes, kookwekker.

Zoals je waarschijnlijk al kan raden maak je van de duplo/LEGO/bouwstenen een veld door een muur te maken. maak een goal aan elk uiteinden van de tafel. Iedere speler krijgt een rietje, zet de timer op 5 minuten, leg de pingpongbal in het midden en begin met spelen.

De regels:

 • De bal mag je niet met je handen aanraken

 • Als er een doelpunt is gemaakt, leg je de bal weer in het midden. De speler die heeft gescoord, mag beginnen

 • Als de bal van de tafel afrolt, mag de tegenstander vanaf die plaats er weer heen rollen

 • Wie na 5 minuten de meeste goals heeft is de winnaar!

 

Ga voor meer leuke tips en de leukste oppas naar www.nannynina.nl

Liefs, Breg