× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Wat kost een oppas?

Datum: 09/11/2021
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

In dit blog kom je alles te weten over de kosten wanneer je een vaste- of af en toe oppassers boekt via de Nanny Nina App. Wat is het uurtarief en zijn er servicekosten bij Nanny Nina? Al deze vragen zullen wij beantwoorden in dit blog. Lees snel meer!

Nanny Nina oppas

De oppassers van Nanny Nina hebben veel ervaring en affiniteit met kinderen. Om als vaste oppas aan de slag te gaan moet je minimaal 18 jaar zijn en wanneer je als af en toe oppas wilt werken moet je minimaal 16 jaar zijn. Dit artikel is onderdeel van het mega grote blog “Alles wat je wilt weten over oppassen“.

Alle oppassers hebben minimaal één referentie van een vorig oppasadresje nodig in hun profiel die door ons Customer Care Team wordt gecontroleerd. Zonder referentie is het niet mogelijk om als oppasser aan de slag te gaan bij Nanny Nina.

Vaste oppas

De vaste oppas komt op vaste dagen en blijft een periode van minimaal 6 maanden bij een gezin oppassen. Zo hebben de kinderen niet elke week een ander gezicht voor zich en heeft de oppasser financiële zekerheid voor minimaal 6 maanden.  

De oppas kan naast het oppassen helpen met lichte huishoudelijke taken zoals een wasje draaien, koken of de vaatwasser uitruimen. Hiernaast kan je de oppas vragen de kinderen uit school te halen en naar buitenschoolse activiteiten te brengen. Als je het fijn vind kan je deze afspraken vastleggen in een voorbeeld contract voor oppassers en ouders.

Een belangrijk voordeel van de vaste oppas is de intensieve één op één aandacht met je kinderen. Zo ontstaat er sneller een vertrouwensband en zullen je kinderen zich op hun gemak voelen bij de oppas. Dit zal anders zijn wanneer je kind gewend is aan verschillende gezichten.

Kostenoverzicht vaste oppas

  • De oppassers kunnen zelf hun uurtarief bepalen. Dit is afhankelijk van leeftijd en ervaring en ligt meestal tussen de €6-€12.
  • Hiernaast betaal je 29% servicekosten aan Nanny Nina. Je betaalt voor de service die wij bieden. In deze service zit ook de verzekering voor de oppas.

Af en toe oppas

De af en toe oppas kan reageren op verzoeken die via de Nanny Nina App binnenkomen. Dat is deze voor Android en deze voor Apple. Deze oppassers reageren op verzoekjes die “af en toe” zijn. Bijvoorbeeld wanneer je dezelfde dag last minute een oppas nodig hebt of besluit onverwachts een avondje uit te gaan.

Ook de af en toe oppas bepaald haar eigen uurtarief. Dit ligt meestal tussen de €6-€12 en hangt af van leeftijd en ervaring. Wanneer je een fijne klik hebt met een oppas kan je haar opgeven als favoriet in de app en komen jouw af en toe verzoekjes als eerste bij haar binnen.

Kostenoverzicht af en toe oppas

  • De oppassers kunnen zelf hun uurtarief bepalen. Dit ligt meestal tussen de €6-€12.
  • Hiernaast betaal je 29% servicekosten aan Nanny Nina. Je betaalt voor de service die wij bieden. In deze service zit ook de oppas verzekering.

Kosten oppas

Zoals benoemd zijn er vaste en af en toe oppassers bij Nanny Nina. De vaste oppassers zijn minimaal 18 jaar en de af en toe oppas minimaal 16 jaar. De oppassers hebben minimaal één referentie in hun profiel die wordt gebeld door onze Customer Care en gecontroleerd.

Een belangrijk voordeel van de vaste oppas is de intensieve één op één aandacht met je kinderen. Zo ontstaat er sneller een vertrouwensband en zullen je kinderen zich op hun gemak voelen bij de oppas. Dit is anders wanneer je kind gewend is aan verschillende oppassers.

De oppassers bepalen hun eigen uurtarief. Dit hangt af van leeftijd en ervaring. Hiernaast betaal je voor de servicekosten (29%). In de service kosten zit ook de oppas verzekering verwerkt wanneer je via de Nanny Nina App betaald.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voor een ik oppas vind?

Voor de vaste oppas proberen we binnen 1 week een eerste profiel te delen, maar dit kan ook 2 tot 4 weken duren, afhankelijk van waar je woont en welke dagen en tijden je zoekt. Voor af en toe oppas verzoekje duurt het vaak maximaal 4 uur, mits we oppassen in de buurt hebben wonen.

Kost Nanny Nina geld?

Je kan als oppas gratis en verzekerd werken, we houden niets in op je betaling. Ouders betalen bij een vaste oppas 29% voor de verzekering en app maar niet over de fooi van de oppas. Bij een af en toe oppas betalen de ouders ook 29% servicekosten.

Wat is de minimum leeftijd van een oppasser?

Je moet minimaal 16 jaar zijn om bij Nanny Nina aan de slag te gaan.

Wat als mijn vaste oppas ziek is?

Dat is vervelend maar geen zorgen we regelen een gescreende inval oppas. Je kunt dan in de Nanny Nina app een flexibel verzoek plaatsen en de invaloppasser bij jou in de buurt laten weten of ze beschikbaar zijn. Nog wat extra uitleggen aan de invaloppas? Plan een kwartiertje extra in, zodat je niet hoeft te haasten!

Gerelateerde berichten