× Close
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Wat kost een oppas?

Datum: 09/11/2021
Auteur: Manou Zwolle

In dit blog kom je alles te weten over onze vaste- en af en toe oppassers. Vanaf welke leeftijd mogen de nannies oppassen en is er een referentie check? Wat is het uurtarief en zijn er servicekosten bij Nanny Nina? Al deze vragen zullen wij beantwoorden in dit blog. Lees snel meer!

Nanny Nina oppas

De oppassers van Nanny Nina hebben veel ervaring en affiniteit met kinderen. Om als vaste oppas aan de slag te gaan moet je minimaal 18 jaar zijn en wanneer je als af en toe oppas wilt werken moet je minimaal 16 jaar zijn.

Alle oppassers hebben minimaal één referentie van een vorig oppasadresje nodig in hun profiel die door ons Customer Care Team wordt gecontroleerd. Zonder referentie is het niet mogelijk om als oppasser aan de slag te gaan bij Nanny Nina.

Vaste oppas

De vaste oppas komt op vaste dagen en blijft een periode van minimaal 6 maanden bij een gezin oppassen. Zo hebben de kinderen niet elke week een ander gezicht voor zich en heeft de oppasser financiële zekerheid voor minimaal 6 maanden.  

De oppas kan naast het oppassen helpen met lichte huishoudelijke taken zoals een wasje draaien, koken of de vaatwasser uitruimen. Hiernaast kan je de oppas vragen de kinderen uit school te halen en naar buitenschoolse activiteiten te brengen. Als je het fijn vind kan je deze afspraken vastleggen in een voorbeeld contract voor oppassers en ouders.

Kostenoverzicht vaste oppas

  • De oppassers kunnen zelf hun uurtarief bepalen. Dit is afhankelijk van leeftijd en ervaring en ligt meestal tussen de €6-€12.
  • Hiernaast betaal je 29% servicekosten aan Nanny Nina. Je betaalt voor de service die wij bieden. In deze service zit ook de oppas verzekering.

Af en toe oppas

De af en toe oppas kan reageren op verzoeken die via de Nanny Nina App binnenkomen. Dat is deze voor Android en deze voor Apple. Deze oppassers reageren op verzoekjes die “af en toe” zijn. Bijvoorbeeld wanneer je dezelfde dag last minute een oppas nodig hebt of besluit onverwachts een avondje uit te gaan.

Ook de af en toe oppas bepaald haar eigen uurtarief. Dit ligt meestal tussen de €6-€12 en hangt af van leeftijd en ervaring. Wanneer je een fijne klik hebt met een oppas kan je haar opgeven als favoriet in de app en komen jouw af en toe verzoekjes als eerste bij haar binnen.

Kostenoverzicht af en toe oppas

  • De oppassers kunnen zelf hun uurtarief bepalen. Dit ligt meestal tussen de €6-€12.
  • Hiernaast betaal je 29% servicekosten aan Nanny Nina. Je betaalt voor de service die wij bieden. In deze service zit ook de oppas verzekering.

Kosten oppas

Zoals benoemd zijn er vaste en af en toe oppassers bij Nanny Nina. De vaste oppassers zijn minimaal 18 jaar en de af en toe oppas minimaal 16 jaar. De oppassers hebben minimaal één referentie in hun profiel die wordt gebeld en gecontroleerd.

De oppassers bepalen hun eigen uurtarief. Dit hangt af van leeftijd en ervaring. Hiernaast betaal je voor de servicekosten (29%). In de service kosten zit ook de oppas verzekering verwerkt wanneer je via de Nanny Nina App betaald.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voor een ik oppas vind?

Voor de vaste oppas proberen we binnen 1 week een eerste profiel te delen, maar dit kan ook 2 tot 4 weken duren, afhankelijk van waar je woont en welke dagen en tijden je zoekt. Voor af en toe oppas verzoekje duurt het vaak maximaal 4 uur, mits we oppassen in de buurt hebben wonen.

Kost Nanny Nina geld?

Je kan als oppas gratis en verzekerd werken, we houden niets in op je betaling. Ouders betalen bij een vaste oppas 29% voor de verzekering en app maar niet over de fooi van de oppas. Bij een af en toe oppas betalen de ouders ook 29% servicekosten.

Gerelateerde berichten

  1. Een blond jongetje van ongeveer 6 jaar oud, dat een tafel een kruiswoordpuzzel aan het maken is, zijn oppas aan huis helpt hem
  2. Ouder die naast een checklist staat om te kijken of ze kiest voor de BSO of een nanny aan huis als naschoolse opvang
  3. kosten oppas van de zaak