× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Wat is een referentienummer?

Datum: 18/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Dit is een veel gestelde vraag door onze toekomstige oppassers. We zullen je in dit blog uitleggen wat een referentienummer is waarom je een referentienummer nodig hebt als je een nanny wilt worden bij Nanny Nina.

Wat is een referentienummer?

Tijdens je inschrijving zal je gevraagd worden een referentienummer op te geven, maar wat is een referentienummer eigenlijk?

Het woord ‘referentienummer’ heeft meerdere betekenissen: een bestelnummer, een factuurnummer, een telefoonnummer, track & trace nummer, een ticketnummer of een gebruikersnummer. In ons geval is een referentienummer een telefoonnummer van een oppasgezin waar je al een keer hebt opgepast. Het referentienummer kan een nummer zijn van je buren, oom en tante of vrienden van je ouders, waar je een keer hebt opgepast.  

Moeder met een telefoon in haar hand die als referentienummer is opgegeven door de nanny

Waarom moet ik een referentienummer opgeven?

We hebben dit referentienummer nodig om te kunnen checken of jij geschikt bent om op te passen en de verantwoordelijkheid hebt om op (jonge) kinderen te passen, zonder dat de ouders erbij zijn.

Hoe kom ik aan een referentienummer?

Het is heel makkelijk om aan een referentienummer te komen! Je kan aan het oppasadres, waar je oppast of hebt opgepast, vragen of jij hun nummer mag opgeven voor een screening. De meeste oppasgezinnen vinden dit prima, dus schroom niet om het te vragen. Sterker nog, door het opgeven van een referentienummer, weet je precies hoe het oppasgezin jou als oppas ervaart!

Wat als ik nog nooit heb opgepast?

Heb je nog nooit opgepast? Dat komt nog best vaak bij ons voor. Je bent oud genoeg om op te passen, maar je hebt nog nooit opgepast en wil graag je ervaring op doen bij Nanny Nina. Geen zorgen! Het is ook mogelijk om het nummer van je bijbaantje op te geven als referentienummer. Aan de hand hiervan kunnen wij ook checken of jij de verantwoordelijkheid hebt om op (jonge) kinderen op te passen.

Heb je nou ook geen bijbaan? Dan kan je het nummer van je ouders opgeven, maar we hebben het liefste een nummer van een oppasadres/ je bijbaantje.

Meest gestelde vragen over oppas worden

Ik wil graag een vast adresje om op te passen, wat moet ik doen?

Leuk! Gezinnen die op zoek zijn naar een oppas die elke week op dezelfde dagen komt, vind je in deze lijst: https://nannynina.nl/word-oppasser
Typ je postcode in en zie wie er bij jou in de buurt op zoek zijn naar een vaste oppas! Een persoonlijk tekstje naar dit gezin maakt de kans groter dat jij wordt gekozen. Vragen over een gezin? Neem via de chat contact op met jouw captain!

Moet ik echt een referentienummer toevoegen?

Ja, bij Nanny Nina kan je zonder ervaring niet aan de slag. Een referentie kan een telefoonnummer zijn van een eerder oppasgezin, een stagebegeleider, werkgever, maar ook je tante of buurvrouw als je daar op de kinderen hebt gepast!

Hoe bereid ik me voor op een oppasafspraak?

Wat leuk dat je gaat oppassen! Voor je eigen veiligheid adviseren we je de volgende zaken te doen
– Neem een opgeladen telefoon mee
– Maak altijd eerst overdag kennis bij een gezin
– Laat de familie of vrienden weten als je gaat oppassen
– Lees het profiel goed door van het gezin en zoek wat leuke dingen voor de kinderen van die leeftijd om te doen tijdens het oppassen.
Succes! Komt goed;)

Gerelateerde berichten