× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Wat is een referentienummer?

avatar van jasmijn kok
Datum: 18 juni 2021
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Dit is een veel gestelde vraag door onze toekomstige oppassers. We zullen je in dit blog uitleggen wat een referentienummer is waarom je een referentienummer nodig hebt als je een nanny wilt worden bij Nina.care.

Wat is een referentienummer?

Tijdens je inschrijving zal je gevraagd worden een referentienummer op te geven, maar wat is een referentienummer eigenlijk?

Het woord ‘referentienummer’ heeft meerdere betekenissen: een bestelnummer, een factuurnummer, een telefoonnummer, track & trace nummer, een ticketnummer of een gebruikersnummer. In ons geval is een referentienummer een telefoonnummer van een oppasgezin waar je al een keer hebt opgepast. Het referentienummer kan een nummer zijn van je buren, oom en tante of vrienden van je ouders, waar je een keer hebt opgepast.  

moeder met een telefoon in haar hand die als referentienummer is opgegeven door de nanny

Waarom moet ik een referentienummer opgeven?

We hebben dit referentienummer nodig om te kunnen checken of jij geschikt bent om op te passen en de verantwoordelijkheid hebt om op (jonge) kinderen te passen, zonder dat de ouders erbij zijn.

Hoe kom ik aan een referentienummer?

Het is heel makkelijk om aan een referentienummer te komen! Je kan aan het oppasadres, waar je oppast of hebt opgepast, vragen of jij hun nummer mag opgeven voor een screening. De meeste oppasgezinnen vinden dit prima, dus schroom niet om het te vragen. Sterker nog, door het opgeven van een referentienummer, weet je precies hoe het oppasgezin jou als oppas ervaart!

Wat als ik nog nooit heb opgepast?

Heb je nog nooit opgepast? Dat komt nog best vaak bij ons voor. Je bent oud genoeg om op te passen, maar je hebt nog nooit opgepast en wil graag je ervaring op doen bij Nina.care. Geen zorgen! Het is ook mogelijk om het nummer van je bijbaantje op te geven als referentienummer. Aan de hand hiervan kunnen wij ook checken of jij de verantwoordelijkheid hebt om op (jonge) kinderen op te passen.

Heb je nou ook geen bijbaan? Dan kan je het nummer van je ouders opgeven, maar we hebben het liefste een nummer van een oppasadres/ je bijbaantje.

Meest gestelde vragen over oppas worden

Ik wil graag een vast adresje om op te passen, wat moet ik doen?

Leuk! Gezinnen die op zoek zijn naar een oppas die elke week op dezelfde dagen komt, vind je in deze lijst: https://www.nina.care/nl/oppaswerk/ Typ je postcode in en zie wie er bij jou in de buurt op zoek zijn naar een vaste oppas! Een persoonlijk tekstje naar dit gezin maakt de kans groter dat jij wordt gekozen. Vragen over een gezin? Neem via de chat contact op met jouw captain!

Moet ik echt een referentienummer toevoegen?

Ja, bij Nina.care kan je zonder ervaring niet aan de slag. Een referentie kan een telefoonnummer zijn van een eerder oppasgezin, een stagebegeleider, werkgever, maar ook je tante of buurvrouw als je daar op de kinderen hebt gepast!

Hoe bereid ik me voor op een oppasafspraak?

Wat leuk dat je gaat oppassen! Voor je eigen veiligheid adviseren we je de volgende zaken te doen
– Neem een opgeladen telefoon mee
– Maak altijd eerst overdag kennis bij een gezin
– Laat de familie of vrienden weten als je gaat oppassen
– Lees het profiel goed door van het gezin en zoek wat leuke dingen voor de kinderen van die leeftijd om te doen tijdens het oppassen.
Succes! Komt goed 😉

Gerelateerde berichten