× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Wanneer heb ik recht op zwangerschapsverlof?

Datum: 28/09/2021
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

Hoelang duurt zwangerschapsverlof en hoe zit het met te vroeg of te laat geboren baby’s? Mag je het verlof gespreid opnemen en waar moet je zwangerschapsverlof aanvragen? Allemaal vragen die wij in dit blog beantwoorden. Van de bijzonderheden bij zwangerschapsverlof tot uitleg over aanvullend geboorteverlof. Lees snel verder!

Wat is zwangerschapsverlof?

Zwangerschapsverlof is het verlof waar je recht op heb voor je bevalling. Het verlof na je bevalling is het bevallingsverlof. Vaak wordt er met zwangerschapsverlof de totale verlofperiode van voor en na de bevalling bedoeld. Dit artikel is onderdeel van ons mega grote artikel “Alles over verlof en vakantiedagen“. 

Het is van belang dat je goed voor jezelf zorgt tijdens de zwangerschap. Een goede nachtrust is hier een perfect voorbeeld van. De ondersteuning van Het Slaapcity zwangerschapskussen biedt je hele lichaam verlichting en ondersteunt bij rugklachten. 

Hadden we ook al vermeld dat de vorm van het kussen je baby stimuleert om een optimale geboortepositie aan te nemen? Winning!

Hoelang duurt het zwangerschapsverlof?

Je verlof duurt in totaal minimaal 16 weken. Je bepaald zelf of je met 4, 5 of 6 weken voor je uitgerekende datum met zwangerschapsverlof gaat. Na de geboorte mag je de overgebleven weken dan opnemen.

Wanneer je na je uitgerekende datum bevalt heb je recht op langer zwangerschapsverlof. Voor elke dag die je na de uitgerekende datum bevalt krijg je 1 dag extra zwangerschapsverlof. Het bevallingsverlof duurt even lang, alleen wordt de einddatum opgeschoven.

Zwangerschapsverlof berekenen

Je hebt recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minimaal 10 weken bevallingsverlof. Een deel van het bevallingsverlof mag je gespreid opnemen.

Het zwangerschapsverlof duurt tot en met de dag van de bevalling. Het begin van je verlof bereken je door vanaf de dag na je uitgerekende bevallingsdatum 6 weken terug te tellen.

Je moet uiterlijk 4 weken voor de dag na je uitgerekende bevallingsdatum met zwangerschapsverlof. De dagen die je minder aan 6 weken zwangerschapsverlof opneemt, tel je op bij je bevallingsverlof.

Zwart wit foto van moeder die legt haar vingers op de voeten van haar pasgeboren kindje tijdens zwangerschapsverlof

Bijzonderheden zwangerschapsverlof

Je bevallingsverlof gaat in op de dag na je bevalling. Dit duurt minimaal 10 weken. Als de baby later dan de uitgerekende datum wordt geboren duren je zwangerschapsverlof en bevallingsverlof samen langer dan 16 weken.

Als de baby te vroeg wordt geboren tel je de dagen dat je het verlof korter duurde dan 6 weken op bij je bevallingsverlof. De totale verlofperiode is dan altijd 16 weken.

Als je zwanger bent van een meerling heb je recht op meer verlof. Je krijgt dan in totaal minstens 20 weken verlof. Hiervan zijn 8 tot 10 weken zwangerschapsverlof. Als je een tweeling verwacht ben je verplicht om uiterlijk 8 weken voor je uitgerekende datum met verlof te gaan. Na de bevalling heb je dan 10 tot 12 weken bevallingsverlof.

Sinds 1 januari 2015 is het mogelijk om de laatste periode van je bevalling in delen op te nemen. Het gaat hierbij om het verlof dat overblijft na 6 weken na datum van je bevalling. Dit verlof mag je gespreid opnemen over een periode van maximaal 30 weken. Dit gaat altijd in overleg met je werkgever.

Zwangerschapsverlof aanvragen

Als je in loondienst werkt moet je het verlof minstens 3 weken voordat je het verlof gaat aanvragen bij je werkgever. Je werkgever mag dit verlof niet weigeren. Als je een uitkering hebt of zelfstandige bent moet je dit aanvragen bij het UWV.

Moeder met haar pasgeboren kindje een een groen blauw pakje moeder heeft een wit shirt aan en kijkt naar kindje terwijl ze geniet van haar zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof  

Zoals benoemd is zwangerschapsverlof het verlof waar je recht op heb voor je bevalling en duurt het verlof minimaal 16 weken. Een deel van het bevallingsverlof mag je gespreid opnemen en je moet uiterlijk 4 weken voor de dag na je uitgerekende bevallingsdatum met zwangerschapsverlof.

Bij te vroeg of te laat geboren baby’s gelden speciale regelingen. Bij een bevalling van een meerling heb je recht op minimaal 20 weken verlof. Als je in loondienst werkt moet je het verlof minstens 3 weken voordat je met zwangerschapsverlof gaat aanvragen bij je werkgever.

Veelgestelde vragen

Wanneer start en eindigt je verlof?

Wanneer je na de uitgerekende datum bevalt, duurt je zwangerschapsverlof langer. Je bevalt namelijk later dan verwacht. Voor elke dag na de uitgerekende datum heb je dus een extra dag zwangerschapsverlof. Je bevallingsverlof duurt nog even lang als gepland. Alleen de einddatum van je bevallingsverlof schuift hierdoor op.

Wat vergoedt het UWV bij zwangerschapsverlof?

Ben jij als werknemer zwanger? Dan heb je recht op zwangerschapsverlof en een zwangerschaps- en bevallingsuitkering van UWV. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO). Je werkgever ontvangt de uitkering van UWV en betaalt tijdens het verlof gewoon het loon aan jou door. 

 

Wat is bevallingsverlof?

Bevallingsverlof gaat in op de dag na de bevalling. Het verlof duurt minstens 10 weken. Ook als je baby later dan de uitgerekende datum wordt geboren. Het zwangerschapsverlof en bevallingsverlof samen duren dan langer dan 16 weken.

 

Hoe lang moet je in het ziekenhuis blijven na een bevalling?

Als zich geen bijzonderheden voordoen, mag je enkele uren na de geboorte van jouw baby in overleg met de dienstdoende arts naar huis. Na een keizersnede mag je na minimaal 48 uur naar huis. Dit kan afhankelijk van het verloop van de zwangerschap en de situatie rondom de bevalling ook ’s avonds of ’s nachts zijn.

 

Hoeveel ouderschapsverlof bij tweeling?

Beide ouders hebben recht op ouderschapsverlof. In deze periode kunnen ze tijd doorbrengen met de pasgeborene en wennen aan de nieuwe levensstijl. Bij een tweeling heb je recht op 2 keer ouderschapsverlof. Je kan ouderschapsverlof krijgen voor je kind, adoptiekind of erkend kind. Je kan ook ouderschapsverlof opnemen voor je pleegkind, stiefkind of aspirant-adoptiekind.

Hoe vind je een oppas in jouw buurt via de oppasapp?

Ga naar de homepage (klik op het Nanny Nina logo bovenin) en scroll naar beneden tot je bij ‘scroll door onze oppassers’ komt. Selecteer welke soort oppas je zoekt en vul je postcode in. Zo kan je precies zien wie er bij jou in de buurt wonen!

Waar kan ik chatten met mijn favoriete oppas in de oppasapp?

Je kan heel makkelijk chatten met je favoriete oppas. Ga naar jouw aanvraag en klik op de knop chat. Zo kan je alle voorgestelde kandidaten zien waar je contact mee kan opnemen

Gerelateerde berichten