× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Wanneer heb ik recht op ouderschapsverlof?

Datum: 28/09/2021
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

Kan je voor meerdere kinderen tegelijk ouderschapsverlof opnemen en tot welke leeftijd van de kinderen kan dit? Krijg je doorbetaald en hoeveel uur ouderschapsverlof mag je opnemen? Allemaal vragen die wij in dit blog beantwoorden. Van de voorwaarden om ouderschapsverlof te ontvangen tot de uitzonderingen. Lees snel verder!

Wat is ouderschapsverlof?

Ouderschapsverlof is een wettelijke regeling waardoor je na de geboorte van je kind tijdelijk minder kan gaan werken. Je werkgever kan dit verlof niet weigeren, maar is niet verplicht deze uren door te betalen. Dit subartikel is onderdeel van ons mega grote artikel “Alles over verlof en vakantiedagen“. 

Ouderschapsverlof is geregeld in de Wet arbeid en zorg en is bedoeld om meer tijd aan je gezin te kunnen besteden. Als je dan toch meer thuis bent wil je volop genieten van je kleine en tijd met je partner besteden.

Een goede nachtrust voor je baby is key, waardoor veel slaapcoaches de White noise aanraden. Dit helpt je baby sneller en langer door te slapen zodat het hele gezin ‘s ochtends vrolijk uit bed stapt. 

Moeder met haar kindje op bed tijdens ouderschapsverlof

Wanneer heb je recht op ouderschapsverlof?

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor ouderschapsverlof:

  • Je kan ouderschapsverlof opnemen voor kinderen tot 8 jaar
  • Je hebt recht op ouderschapsverlof voor elk kind
  • Je kan voor meerdere kinderen tegelijk ouderschapsverlof opnemen. Je hoeft dus niet eerst het verlof voor 1 kind op te maken
  • Beide ouders hebben recht op ouderschapsverlof
  • Bij een tweeling heb je recht op 2 keer ouderschapsverlof
  • Je kan ouderschapsverlof bij je werkgever aanvragen zodra je in dienst bent
  • Je kan ouderschapsverlof krijgen voor je kind, adoptiekind of erkend kind
  • Je kan ook ouderschapsverlof opnemen voor je pleegkind, stiefkind of aspirant-adoptiekind. Het kind moet dan wel bij jou wonen volgens de basisregistratie personen

Als je recht heb op ouderschapsverlof krijg je maximaal 26 keer het aantal uren dat je per week werkt.

Duur van het ouderschapsverlof

Ouders hebben recht op 26 keer de wekelijkse arbeidsduur. Je mag wekelijks maximaal 50% van je arbeidsduur opnemen. Bij een 40-urige week is dit dus maximaal 20 uur per week voor de duur van 1 jaar. In overleg met je werkgever mag je het verlof op een andere manier opnemen, bijvoorbeeld in langere of kortere periodes.

De hoeveelheid ouderschapsverlof geldt per kind. Dus bij een drieling heb je recht op drie keer de maximale hoeveelheid verlof. Tijdens het ouderschapsverlof blijft je arbeidsovereenkomst gewoon geldig.

Ben jij het eens met de wet- en regelgeving in Nederland? Of vind je dat Nederland nog iets kan leren van de Scandinavische landen waar de vader recht heeft op 8 weken ouderschapsverlof?

Vader met pasgeboren kindje tegen zich aan waar hij naar kijkt tijdens ouderschapsverlof

Ouderschapsverlof 2022

Vanaf augustus 2022 wordt het ouderschapsverlof uitgebreid. Hierbij krijg je de eerste 9 weken van het ouderschapsverlof deels doorbetaald. Je krijgt de helft van je dagloon uitgekeerd tot maximaal 50% van het maximum dagloon.

De voorwaarde hierbij is dat je deze negen weken doorbetaald verlof opneemt voor de eerste verjaardag van je kind. De overige weken kan je opnemen tot je kind 9 jaar is. Hiermee wil de overheid ouders stimuleren om het ouderschapsverlof op te nemen en meer tijd door te brengen met hun gezin.

Ouderschapsverlof

Zoals benoemd is ouderschapsverlof de wettelijke regeling waardoor je na de geboorte van je kind tijdelijk minder kan gaan werken en zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor ouderschapsverlof.

Als je recht heb op ouderschapsverlof krijg je maximaal 26 keer het aantal uren dat je per week werkt en vanaf augustus 2022 wordt het ouderschapsverlof uitgebreid waarbij je de eerste 9 weken van het ouderschapsverlof deels doorbetaald krijgt.

Veel gestelde vragen

Welk verlof moet je eerst opnemen?

Voor het opnemen van vakantiedagen geldt dat een werknemer eerst zijn vakantiedagen opneemt die als eerste voor verval of verjaring in aanmerking komen. Voor de meeste mensen zijn dit de wettelijke vakantiedagen. Je moet wettelijke vakantiedagen opnemen in het opbouwjaar of in de eerste 6 maanden daarna.

 

Wat betekent verlof opnemen?

Verlof vraagt je als werknemer veelal met een specifiek doel of wegens bepaalde omstandigheden aan. Zoals wanneer jij of je parnter gaat bevallen. Bij een recht op loon bouw je als werknemer ook vakantiedagen op. Viermaal de overeengekomen arbeidsduur per week, ofwel twintig dagen per jaar bij een voltijds arbeidsomvang

Is verlof betaald?

Tijdens je verlof betaalt de werkgever 70% van jouw loon en is verplicht het minimumloon te betalen. Je krijgt een ander bedrag als er andere afspraken staan in je cao of in de bedrijfsregels.
 

Wanneer moet je een vrije dag aanvragen?

Er is geen expliciete tijd waarvoor je bekend moet maken dat je vrij wil, vaak wordt dit afgesproken met de roostermaker of je leidinggevende. Ga er vanuit dat je ruim 3 weken van tevoren vrij gevraagd moet hebben zodat je verzoek mee wordt genomen in het verwerken van de roosters.

 

Hoeveel vakantiedagen moet je verplicht opnemen?

Werknemers krijgen een wettelijk aantal vakantiedagen per jaar. In uren is dit 4 keer het aantal uren dat je per week werkt. Als je bijvoorbeeld het hele jaar 25 uur per week werkt, heb je recht op 100 vakantie-uren per jaar. Daarmee kan je in ieder geval 4 weken vakantie per jaar opnemen.

Wat kan je met verlof uren?

Als werknemer mag je de bovenwettelijke vakantie-uren verkopen voor geld als je werkgever het daarmee eens is. Wettelijke vakantie-uren mag je als werknemer alleen verkopen bij het einde van je dienstverband.

 

Wat zijn de voordelen van ouderschapsverlof opnemen?

Iedere ouder heeft recht op ouderschapsverlof. Dit geldt dus voor vader en moeder! Dit is een verlofsoort die er is om te zorgen dat ouders hun ouderlijke taken beter kunnen combineren met hun baan.   Het voordeel is dat de werknemer het recht op de oude contracturen behoudt.

 

Kunnen we onze vaste nanny ook in het weekend vragen om op te passen?

Vaste nannies kunnen ook in het weekend oppassen. Je kan ook gebruik maken van onze flexibele service. Dan kan jullie vaste nanny of een van onze andere toppers gewoon een avond of in het weekend komen oppassen.

Gerelateerde berichten