× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

VOG aanvragen voor gastouder of nanny

Datum: 15/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Steeds vaker wordt er in verschillende branches gevraagd om een VOG. Voor een aantal beroepsgroepen is het verplicht een VOG aan te leveren, bijvoorbeeld wanneer je als gastouder aan de slag wilt gaan. Soms is het niet verplicht om een VOG aan te vragen, maar wordt dit wel gevraagd. Zo kan het zijn dat je als nanny aan de slag gaat bij een gezin dat het fijn vinden als je deze aanvraagt. Wat is een VOG eigenlijk? En hoe vraag je deze aan? Je leest het in deze blog!

Wat is een VOG?

De afkorting VOG staat voor ‘Verklaring Omtrent Gedrag’. Dit is een verklaring waaruit blijkt dat jouw justitiële verleden geen bezwaard vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie.   

Sommige strafbare feiten kunnen voor de ene baan als bezwaar worden gezien, maar voor de andere niet. Een voorbeeld dat Justis geeft: ‘Een snelheidsovertreding kan bijvoorbeeld van belang zijn als een aanvrager taxichauffeur wilt worden, maar niet voor de functie van baliemedewerker bij een bank’. Als je geen strafblad hebt of geen strafbare feiten hebt gepleegd die relevant zijn voor het doel van de aanvraag zul je een VOG krijgen.

Hoe vraag ik een VOG aan als gastouder of nanny?

Ga je via ons aan de slag als gastouder of nanny? Dan kunnen wij de aanvraag digitaal voor je klaarzetten. De VOG zal worden aangevraagd bij Justis, dat is de screeningsautoriteit van de overheid. Je kunt een verzoek voor het aanvragen van een VOG sturen naar: [email protected]

Zodra wij de aanvraag voor je hebben klaargezet, ontvang je een mail waarin wordt uitgelegd hoe je de VOG kunt aanvragen. Je logt vervolgens in met DigiD om de aanvraag in te dienen. De kosten hiervoor bedragen €33,85 en zijn voor eigen rekening. Als een gezin vraagt om de VOG aan te vragen, kun je natuurlijk altijd overleggen of zij bereid zijn deze kosten op zich te nemen.

nanny of gastouder van Nanny Nina die via haar laptop online haar VOG aanvraagt

Je ontvangt de VOG altijd per post. Justis geeft aan dat je binnen 1 tot 4 weken na indienen bericht krijgt, onze ervaring is dat een VOG vaak snel geregeld is en al met een paar werkdagen binnen kan zijn.

Inschrijving personenregister kinderopvang als gastouder

Iedereen die in de kinderopvang werkt moet geregistreerd staan in het Personenregister kinderopvang, zo ook de gastouders. Als je als gastouder opvang biedt in eigen huis, dan zullen ook volwassenen die structureel aanwezig zijn op de opvanglocatie zich moeten inschrijven. Dit geldt ook voor volwassen huisgenoten. Als de opvang plaatsvindt bij de vraagouder thuis, dan hoeven volwassen huisgenoten zich niet in te schrijven.

Om je te kunnen inschrijven in het personenregister kinderopvang, heb je een relevante VOG nodig die niet ouder is dan twee maanden. Na inschrijving in het personenregister start een continue screening. Er wordt dan doorlopend gecontroleerd of iemand strafbare feiten heeft gepleegd die een bezwaar kunnen zijn voor het werken in de kinderopvang. Zo hoef je dus niet steeds een nieuwe VOG aan te vragen.

Je kunt je inschrijven in het personenregister met de volgende link: https://personenregisterkinderopvang.duo.nl

Meest gestelde vragen over gastouders zijn

Is een combinatie van een gastouder en kinderdagverblijf mogelijk?

Een combinatie van een gastouder en kinderdagverblijf is mogelijk. 

Moet een gastouder Nederlands kunnen spreken?

Een gastouder moet Nederlands kunnen spreken.

Mag een gastouder de kinderen met de auto vervoeren?

Een gastouder mag de kinderen vervoeren met de auto. 

Gerelateerde berichten