× Close
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Alles over verlof en vakantiedagen

Datum: 08/09/2021
Auteur: Nanny Nina

Wat is ouderschapsverlof en hebben jij en je partner hier recht op? Wat is aanvullend geboorteverlof en hoe zit het als je een tweeling of meerling krijgt? En in welk land hadden vaders nou recht op 8 weken ouderschapsverlof?! Allemaal vragen die wij in dit blog beantwoorden. Van een kijkje in het Scandinavische systeem tot een uitgebreide analyse van het Nederlandse systeem. Lees snel verder!

Wat is ouderschapsverlof? 

Ouderschapsverlof is een wettelijke regeling die is bedoeld om ouders de mogelijkheid te geven om tijdelijk minder te gaan werken. De gedachte hierachter is dat de ouder tijdens het ouderschapsverlof zorgt voor zijn kind. 

Maar dit is niet verplicht, ouderschapsverlof kan ook opgenomen worden om bijvoorbeeld op vakantie te gaan.

Wie komt er in aanmerking voor ouderschapsverlof?

Een ouder komt in aanmerking voor ouderschapsverlof wanneer hij of zij kinderen hebben in de leeftijdscategorie 0 t/m 7 jaar. 

Hiernaast moet het kind moet op hetzelfde adres wonen als de ouder. Ouderschapsverlof kan ook worden opgenomen voor geadopteerde kinderen, stiefkinderen en pleegkinderen. De ouder heeft per kind één keer recht op ouderschapsverlof. 

De ouder heeft recht op 26 keer zijn wekelijkse arbeidsduur. Wanneer een ouder normaal gesproken 40 uur per week werkt, heeft hij recht op 26 x 40 = 1.040 uur. Dit zijn ongeveer 130 dagen aan ouderschapsverlof. 

In welk land krijg je het langst ouderschapsverlof? 

Moeders hebben in Nederland recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minimaal 10 weken bevallingsverlof. Krijg je een tweeling of meerling? Dan kan je 2 tot 4 weken extra verlof ontvangen. Mannen krijgen in Nederland 2 dagen betaald vaderschapsverlof en 3 dagen onbetaald ouderschapsverlof. 

In Scandinavische landen krijgen ouders veel meer betaalde verlofdagen. De ideologie hierachter is dat de band tussen ouder en kind wordt versterkt en dat er meer gelijke rechten voor mannen en vrouwen zijn. 

Zo kan je in Finland als moeder 7 weken voor de uitgerekende datum met verlof. Na de geboorte heb je als moeder recht op 16 weken ouderschapsverlof. Hierbij maakt het niet uit of je werkt, studeert, werkeloos bent of zelfstandig ondernemer. De vader heeft in Finland recht op 8 weken. 

Hiernaast kunnen de ouders zodra het kind 3 wordt ervoor kiezen om deeltijdverlof op te nemen en zo hun tijd tussen werk en privé beter te verdelen. Deze regeling geldt t/m het kind naar groep 4 gaat. 

Wat is aanvullend geboorteverlof? 

Aanvullend geboorteverlof is voor partners van vrouwen die pas bevallen zijn. Deze periode duurt minimaal 1 week en maximaal 5 weken. De partner krijgt hierbij een uitkering van 70% van het dagloon. Hierbij geldt een maximumdagloon. 

De werkgever vraagt het aanvullend geboorteverlof aan bij het UWV. Dit kan vanaf 4 weken voor tot 4 weken na de laatste verlofdag. De werkgever mag dit verlof niet weigeren, maar heeft wel inspraak in de periode wanneer dit opgenomen wordt. De duur van dit verlof hangt af van de arbeidsduur per week. 

Hoe lang krijg je ouderschapsverlof met een tweeling? 

Wanneer ouders een tweeling hebben, hebben ze recht op 2 keer de maximale hoeveelheid ouderschapsverlof. Het ouderschapsverlof geldt per kind. 

Hierbij krijg je dus 10 weken zwangerschapsverlof en minimaal 10 weken bevallingsverlof bij zwangerschap van een tweeling of meerling. Het totale verlof is 20 weken. 

Moet ik zelf betalen voor mijn ouderschapsverlof? 

Ouderschapsverlof is onbetaald. In deze uren krijg je geen salaris. Sommige werkgevers betalen een gedeelte van het loon. Dit hangt af van de cao of aanvullende arbeidsvoorwaarden. 

Het inkomen daalt wanneer je verlof opneemt. Hierdoor kan je recht hebben op meer kinderopvangtoeslag, zorgtoeslag of huurtoeslag. Lees meer over de gevolgen van onbetaald verlof op de site van de Rijksoverheid. 

De werkgever is niet verplicht de ouder door te betalen tijdens het ouderschapsverlof maar mag de aanvraag om ouderschapverlof niet weigeren. Alleen als het verlof het bedrijf in ernstige problemen brengt. 

Nederlandse wet- en regelgeving

Door een nieuwe Europese richtlijn uit 2019 moet de Nederlandse regering binnen 3 jaar betaald ouderschapsverlof van minimaal 2 maanden invoeren. Hierbij is bepaald dat ouders recht hebben op minimaal 4 maanden ouderschapsverlof, waarvan 2 betaald. Hoeveel er doorbetaald wordt is aan het kabinet en wordt uiterlijk in april 2022 ingevoerd in Nederland. 

In april 2020 werd al bekend dat vanaf augustus 2022 9 weken van het ouderschapsverlof deels zullen worden doorbetaald. Ben jij het eens met de wet- en regelgeving in Nederland? Of heb jij je one-way-ticket naar een van de Scandinavisch land al geboekt? Wij weten het wel hoor!

Gerelateerde berichten

  1. Nanny van Nanny Nina die bij het gezin is voor een kennismaken met de nanny
  2. Baby in het ziekenhuis die net geboren is
  3. Kindje met een blauw pakje met een speen in zijn mond die in zijn bedje staat en naar beneden kijkt