× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Heb ik een verblijfsvergunning nodig om als au pair of nanny naar Nederland te komen?

Datum: 10/11/2021
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

In dit blog kom je alles te weten over de verblijfsvergunning regulier (vvr) voor au pairs en nannies. Wanneer heb je een verblijfsvergunning nodig en wat is een machtiging tot voorlopig verblijf? Wie vraagt de verblijfsvergunning aan en hoe zit het met de standaard wet en regelgeving voor oppassers? Al deze vragen zullen wij beantwoorden in dit blog. Lees snel meer!

Verblijfsvergunning

Als je langer dan 90 dagen in Nederland verblijft heb je een verblijfsvergunning nodig. Dit geldt niet als je uit 1 van de volgende landen komt:

Je hebt wel een geldig identiteitsbewijs nodig om naar Nederland af te reizen. Ook moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Let op: ookal heb je geen verblijfsvergunning nodig als EU-burger om in andere landen te werken. Dan mag je niet als au pair in Nederland verblijven zonder via een erkend referent au pair bureau, zoals Nanny Nina, te zijn aangemeld. Dit komt door de aanvullende au pair regelgeving die geldt voor au pairs.

Lees meer op de website van de rijksoverheid.

Verblijfsvergunning aanvragen

Om een verblijfsvergunning aan te vragen heb je een reden nodig. Dit wordt ook wel een bedrijfsdoel genoemd. Een voorbeeld van een bedrijfsdoel is een culturele uitwisseling.

Lees meer over een culture uitwisseling op de site van de IND.

Au pairs uit landen anders dan hierboven genoemd hebben wel een verblijfsvergunning nodig. Nanny Ninadient de aanvraag voor de verblijfsvergunning van een au pair in. We hebben een overeenkomst gesloten met de IND en zijn opgenomen in het openbaar register erkende referenten. Wij testen of jij en het gastgezin aan de voorwaarden van de verblijfsvergunning voor de au pair voldoen. Nanny Nina vraagt de mvv en de verblijfsvergunning aan in een TEV-procedure.

Minimumloon voor nannies

Nannies die het minimumloon betaald worden vallen niet onder de aanvullende au pair regelgeving en mogen zonder verblijfsvergunning in Nederland werken. Zij vallen onder de standaard wet en regelgeving waar oppaswerk ook onder valt.

Lees meer over de wet en regelgeving voor EU au pairs en au pairs uit de EER-landen.

Burgers uit EU-landen die graag als au pair in Nederland aan de slag willen zijn niet verplicht om met een erkend au-pairbureau te werken. Hierbij is het wel belangrijk dat de au pair in loondienst werkt of via de regeling dienstverlening aan huis. Hiernaast moet er het wettelijk minimumloon worden betaald en worden voldoen aan de andere regels.

Voor Bulgaarse, Kroatische en Roemeense burgers is er ook een tewerkstellingsvergunning nodig.

Working Holiday Programme

Au pairs en nannies uit Australië, Canada, en Nieuw-Zeeland kunnen met het Working Holiday Programma of Working Holiday Scheme in Nederland au pair of nanny worden. Hiervoor is geen werkvergunning nodig, maar wel een verblijfsvergunning die 12 maanden geldig is.

Lees meer over wanneer een au pair in Nederland mag werken op de site van de Rijksoverheid.

Verblijfsvergunning

Zoals benoemd heb je een verblijfsvergunning nodig als je langer dan 90 dagen in Nederland wilt verblijven. Er zijn een aantal uitzonderingen hierop. Dit hangt af van je nationaliteit en bedrijfsdoel.

Nanny Ninadient de aanvraag voor de verblijfsvergunning van een au pair in. We hebben een overeenkomst gesloten met de IND en zijn opgenomen in het openbaar register erkende referenten. Nannies die het minimumloon betaald worden vallen niet onder de aanvullende au pair regelgeving en mogen zonder verblijfsvergunning in Nederland werken

Burgers uit EU-landen die graag als au pair in Nederland aan de slag willen zijn niet verplicht om met een erkend au-pairbureau te werken.

Voor Bulgaarse, Kroatische en Roemeense burgers is er ook een tewerkstellingsvergunning nodig.

Au pairs en nannies uit Australië, Canada, en Nieuw-Zeeland kunnen met het Working Holiday Programma of Working Holiday Scheme in Nederland au pair of nanny worden.

Veelgestelde vragen

Wat is een MVV en VVR voor au pairs?

Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)
Wie langer dan 90 dagen in Nederland wil wonen moet een verblijfsvergunning aanvragen. Een voorwaarde hiervoor is een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv). Met dit speciale visum kan je Nederland in reizen. Je vraagt de mvv en de verblijfsvergunning (vvr) samen aan.
 
Verblijfsvergunning regulier (VVR)
Om de visumaanvraag op te starten zal Nanny Nina een TEV-procedure starten die bestaat uit de aanvraag voor een mvv en/of vvr. De verblijfsvergunning is 12 maanden geldig en kan niet worden verlengd.

Waar haal ik mijn machtiging tot voorlopig verblijf visum op?

Je hebt 3 maanden de tijd om de mvv op te halen bij de Nederlandse vertegenwoordiging die Nanny Nina op het aanvraagformulier heeft ingevuld. Hiervoor maak je een afspraak bij de vertegenwoordiging en neem je je paspoort en 1 nieuwe pasfoto mee.
 
Let op: je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag dat de vertegenwoordiging de mvv erin plaatst.

Meer informatie vind je op de site van de IND: https://ind.nl/Uitwisseling/Paginas/Au-pair.aspx.
 

Gerelateerde berichten