× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Vaderdag cadeau knutselen, onze 19 tips

avatar van jasmijn kok
Datum: 7 mei 2023
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Elke vader waardeert een zelfgemaakt cadeau van zijn kinderen. Vaderdag is daar het ultieme moment voor. Hoe leuk is het als je kinderen een vaderdag cadeau knutselen?

Ben je op zoek naar inspiratie voor iets wat je op Vaderdag cadeau kunt geven? Iets wat je met peuters, kleuters of grotere kinderen kunt maken? Een leuk zelfgemaakt cadeautje doet het altijd goed!

Of het nu vaderdag of moederdag is, of pasen of sinterklaas, wij hebben voor elke gelegenheid een blog geschreven. Zie ook ons overzicht voor het knutselen met kinderen blog.

Vaderdag knutselen, onze 19 tips

Wat is nu eigenlijk typisch Vaderdag knutselen? Iets maken waar zowel kinderen als vaders blij van worden. Knip en plak je graag? Dan is er altijd een leuk kunstwerk te maken. 

Vraag voor de beste ideeën eens om je heen, een idee is beter goed gepikt dan slecht verzonnen. Voor de inspiratie hebben we een heleboel tips voor je. 

Wil je ook wat leuks te knutselen voor moederdag hebben?

Leuk cadeau!

Ga je een unieke, op de persoon gemaakte mok knutselen? Dan kun je het best met keramiekstiften of acrylverf aan de gang gaan. Papa kan vast niet wachten om koffie te drinken uit zijn nieuwe mok! 

Het perfecte plaatje

Je kunt ook een fotolijstje knutselen met lego blokjes. Lekker kleurrijk! Een foto van de kinderen erin en je hebt een topcadeau. In plaats van lego blokjes kun je ook gekleurd papier nemen. Welke kleur maakt niet uit, als je maar kiest voor stevig papier.

Beste vader ooit, alleen vergeetachtig?

sleutelhanger ophangen aan lego ophang systeem

Is de papa van je oppaskinderen altijd zijn sleutels kwijt? Ga dan een sleutelhouder knutselen van een plankje hout met een paar haakjes of spijkers erop, waar hij zijn sleutels voortaan op kan bergen. Het plankje verf je in een gezellige kleur en eventueel zetten jullie een leuke tekst erbij. Of je maakt een toffe sleutelhanger!

Een activiteit

Heb je nu niet direct de juiste inspiratie voor knutselen? Laat de peuter of kleuter dan op een groot vel papier met verf of stiften in kaart brengen wat ze in het komende jaar aan leuke dingen willen doen. Ze weten vast welke uitjes hun papa net als zij heel leuk vinden!

Samen op pad

Natuurlijk vinden de peuters vaak andere dingen leuk dan de ouders. Maar geef toe: als zijn kinderen het leuk hebben, dan is het voor papa ook prima in orde. Laat de kinderen daarom los gaan in hun fantasie en met verf en papier een geweldige collage maken. 

Beste papa!

Elke vader is de beste. Een leuk idee is daarom om van klei een wereldbol te maken en deze te verven. Voor de klei droog is, steek je er een vlaggetje in, waarop staat hoe de beste papa van de hele wereld heet. 

Leuke ideeën voor ludiek cadeau

Wil je niet te veel geld uitgeven? Denk dan eens aan een ludiek cadeau. Geef papa een spons cadeau met een leuke foto van zijn peuter of kleuter eraan vastgemaakt. Dit symboliseert dat zijn zoon of dochter met liefde een keer zijn auto wast. Van die foto maak je een hoesje om de spons heen en je schrijft erop wat de waarde van dit cadeau is.

Creatieve foto

Waar kinderen enorm van kunnen genieten, is van zichzelf natekenen. Zo geef je een foto, maar dan anders. Ook andere ludieke cadeaus worden door veel vaders gewaardeerd. Voor Vaderdag knutselen hoeft niet al te veel geld te kosten. Het is de liefde die erin zit die vooral wordt gewaardeerd.

Een afdruk, voor later

twee handen met hart in het midden zelf geschilderd door kind voor vaderdag

Altijd een schot in de roos voor Vaderdag is een cadeautje waarin een voet- of handafdruk wordt vastgelegd. Dat is niet alleen een leuk Vaderdag cadeau, maar ook nog eens een herinnering voor later, omdat, hoe cliché: die kleine voet- of handafdruk heel aandoenlijk blijft én de handen en voeten van de kinderen nu eenmaal snel groeien.

De schaduw!

Ook met de schaduw van de kinderen kun je een mooie foto maken. Houden je kinderen (in spiegelbeeld) een tekst in de handen, dan kun je met de schaduw daarvan ook creatieve dingen doen. Op een website met gratis printable woorden of plaatjes kun je leuke ideetjes opdoen. Zeker weten dat papa dit erg leuk vindt!

Voor de lezer: een boekenlegger

Voor de lezer maak je een mooie Vaderdag knutsel met een vel papier en stiften die als boekenlegger gebruikt kan worden. Vervolgens lamineer je het werkje, waardoor het tegen een stootje kan. 

Een tweede exemplaar

En als je toch bezig bent, kun je er twee maken, maak je er gelijk een boekenlegger voor Moederdag. Houd een van de twee toch niet van lezen, dan functioneert de boekenlegger ook prima als markering in de agenda of een kookboek. 

Netjes naar kantoor met een stropdas

Met een hand stiften en een vel papier laat je de kinderen hun gang gaan en uiteindelijk knip je uit het gekleurde vel papier de vorm van een stropdas uit. Met een touwtje of lintje kun je ervoor zorgen dat de stropdas ook ‘gedragen’ kan worden. Hilarisch als papa’s de stropdas daadwerkelijk naar kantoor dragen!

Voor op zijn bureau

Voor op de zaak is een sleutelhanger met de sleutels van kantoor ook handig. Er zijn legio mogelijkheden om voor papa een sleutelhanger te maken. Maak een fotolijstje voor op zijn bureau met een prentje van de kinderen erin. Of een fotolijstje voor thuis, dat kan natuurlijk ook.

Klei? Altijd een goed idee

Zelf weet je misschien nog dat je een asbak van klei moest maken voor Vaderdag. Dat is misschien geen goed idee meer! Maar van klei kun je veel andere mooie dingen maken. Kinderen kunnen hun creativiteit altijd wel kwijt met een homp klei. Misschien een poging doen om papa en mama na te maken?

Creatief met stickers

Waar elk kind blij van wordt, is van een vel stickers. Of je de kinderen nu laat tekenen of schilderen, stickers passen er altijd bij. Of je nu van stevig papier een mooie zonnebril maakt of van karton en lijm zijn auto nabouwt. 

Zelfgemaakt lekkers

Houden de kinderen helemaal niet van tekenen of schilderen? Dan kun je ook met ze gaan bakken. Daarmee boek je zeker succes. 

Baktips!

Wat dacht je van muffins uit de oven die je de kinderen laat versieren? Met gekleurde hartjes of met zoiets als hagelslag. Zelfgemaakt smaakt toch altijd beter, alleen al door de liefde die in het beslag zit.

Het bordje waar het lekkers op ligt

Oudere kinderen gaan misschien liever aan de slag met een appeltaart uit de oven. Willen ze toch ook gezellig creatief aan de slag, dan kun je een punt appeltaart op een bordje leggen. Dit bordje kun je met speciale verf schilderen, zodat de verf er na de afwas ook nog op zit. Zo’n bordje is, net als een beschilderde mok, een leuke herinnering voor later.

Aan de slag met krimpfolie

Echt superleuk is het Vaderdag knutselen met krimpfolie. Je tekent op de krimpfolie een vorm of object, kleurt het in, knipt het met een schaar uit en legt het kunstwerk in de oven. De folie krimpt en je hebt gepersonaliseerde sleutelhangers. Met recht een kunstwerk en met peuters een topactiviteit. 

Voor de snoepkont

Laten we de snoepende papa’s niet vergeten. Een snoeppot knutselen is voor Vaderdag een prima cadeau als de papa wel af en toe een snoepje lust. Je kunt bijvoorbeeld letters van papier met lijm op een glazen pot plakken. Al dan niet met gekleurd papier. Wees wel voorzichtig dat de kinderen de snoepjes niet zelf opeten, voor het cadeau aan papa gegeven is. 

Je eigen wikkel

Wist je dat je met lijm en gekleurd papier een eigen wikkel kan maken voor een reep chocolade of een rol drop? Ook kun je op de laptop iets moois maken en uitprinten, maar zelf voor Vaderdag knutselen is altijd leuker. Laat de kinderen daarom met de kwast en de stiften aan de gang gaan. 

Ook voor grootvader!

Niet alleen vaders worden bij van een zelfgemaakt cadeau, opa’s zijn er ook dol op. Dus als je nog tijd over hebt, kun je altijd nog een extra cadeau maken voor grootvader. Probeer erachter te komen waar de grootvader van houdt, zodat je ook dit cadeau speciaal voor de persoon maakt. 

Grote Vaderdag

Uiteraard is opa niet de vader van je oppaskinderen, maar in het woord grootvader zit niet voor niets ‘vader’. Kinderen vinden het superleuk om zelf iets te knutselen, met gekleurd papier in de weer te zijn, te bakken of in elkaar te zetten. En grote kans dat opa dat helemaal leuk vindt. 

Let op hoe je het vertelt

Wil je tot Vaderdag het cadeau nog een tijdje geheim houden? Wees dan voorzichtig met wat je de peuter vertelt. Pak het cadeau goed in, plak er een sticker met de naam van de beste vader op en doe er een lintje omheen. Geef het cadeau voor Vaderdag niet te vroeg met de oppaskinderen mee naar huis, zo blijft het nog een beetje speciaal. 

Knip en plak met het hele gezin

Wil je voor Vaderdag een cadeau knutselen dan kun je niet vroeg genoeg beginnen. Sommige knutselideeën kosten veel tijd. Bovendien wil je er niet met de kinderen aan werken als papa hen ieder moment op kan halen.

Timemanagement

Behalve dat je, als je voor Vaderdag knutselen op je programma hebt staan, inspiratie moet hebben, zit je ook nog eens aan vaste tijden gebonden. Alvast beginnen is dus geen overbodige luxe. Voor Vaderdag knutselen was nooit zo leuk!

Als je nu echt de smaak te pakken hebt en meer wilt.. check dan onze knutselen met kinderen blog!

Wat kun je knutselen voor Vaderdag?

Voor Vaderdag kun je bijvoorbeeld een leuke kaart maken met een foto van jou en je vader erop. Ook kun je zelf dingen knutselen met crêpe-papier of krimpfolie. Houdt je vader van zoetigheid? Denk dan aan snoep of eigen gebakken muffins.

Wat is een leuk cadeau voor vaderdag?

Een leuk cadeau voor vaderdag is bijvoorbeeld een schort met zijn naam en foto erop. Ook kun je een ervaring geven of een leuk pakket van een winkel waar hij dol op is.

Gerelateerde berichten