× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Urenregistratie voor gastouders in PortaBase

Datum: 26/10/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Alle documenten zijn behaald, de opvanglocatie is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en de datum waarop je als gastouder gaat starten breekt aan. Eindelijk! Het is daarmee ook tijd voor je urenregistratie, maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Je leest het in deze blog!  

Hoe registreer je gewerkte uren als gastouder?  

Je logt in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord in PortaBase. Inloggen kan met  de volgende link: https://oppasmadelief.opvanguren.nl/login  

Als je ingelogd bent, klik je vervolgens in het menu bovenaan de pagina op ‘Mijn  uren’. Dan zie je knop ‘Nieuwe urenregistratie’ verschijnen. Wanneer je hierop klikt,  verschijnt er de optie om het jaar, de maand en het contract van een kind in te vullen,  waarvoor je een urenregistratie wilt toevoegen. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld  klik je op ‘toevoegen’. Vervolgens komt er een overzicht van de aangegeven maand in  beeld. Je vult de dagen en tijden dat je het kind van het geselecteerde contract hebt  opgevangen in. Onderaan wordt het totaal aantal uur van de maand zichtbaar en kun  je op ‘Opslaan’ klikken. De registratie komt nu onder het kopje ‘Urenregistraties’ te  staan in jouw account. Deze stappen herhaal je voor elk kind dat je hebt opgevangen.  Door op het potloodje te klikken, kun je nog aanpassingen doen.  

Tip: Onder ‘Mijn uren’ vind je ook de optie om sjablonen toe te voegen. Als je hier op ‘Toevoegen’ klikt, verschijnt er een overzicht van een week. Hier kun je de tijden per  dag invullen die je elke week gaat werken. Zo hoef je dit niet elke maand opnieuw in  te voeren. Let wel goed op dat de uren per kind kloppen. Een kind dat al naar school  gaat zal waarschijnlijk alleen de middagen aanwezig zijn, terwijl een broertje of zusje  misschien wel de hele dag aanwezig is.  

Gastouder met oppaskindje

Moet ik mijn uren ook registreren als ik ziek ben?

Wanneer je werkt onder de regeling dienstverlening aan huis, dan heb je na twee wachtdagen recht op 70% doorbetaling gedurende zes weken. De uren die je zou  werken, registreer je zoals gebruikelijk. Daarnaast geef je in het systeem aan welke dagen je ziek bent geweest. Dit doe je onder het kopje ‘Mijn gegevens’, met de oranje  knop ‘Ziektedagen beheren’. Het systeem berekend over deze dagen dan automatisch  de wachtdagen en vervolgens de 70% doorbetaling.  

De uren als gastouder zijn geregistreerd, en nu?  

Wat goed dat het is gelukt! Als je voor elk kind alle uren van de betreffende maand hebt geregistreerd, kun je ze naar de vraagouder sturen. Dit doe je door in het over zicht onder ‘Urenregistratie’ op het vliegtuigje te klikken. Het is belangrijk dat je dit  voor de 1e van de volgende maand doet. Het gezin heeft dan drie dagen tijd om de uren goed te keuren en eventuele onduidelijkheden te overleggen. Na drie dagen  worden de uren automatisch goedgekeurd, zodat jij als gastouder wel op tijd krijgt betaald.  

Hoe gaat de betaling van de gastouder in zijn werk?  

Als alle uren zin geregistreerd en goedgekeurd versturen wij de betaling tussen de 4e en de 6e van de maand. Zowel vraagouders als gastouders ontvangen maandelijks een factuur. Het is handig om er rekening mee te houden dat het betalingssysteem wat verwerkingstijd kan bekeken, maar de ervaring is dat de meeste gastouders de  volgende dag de betaling hebben ontvangen :’) 

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk het filmpje waarmee we je meenemen bij het registreren van de de uren: https://drive.google.com/file/d/1JIbz4YpwugDYooVq2evyj7stLHceD6sD/view

Veelgestelde vragen

Hoe bepaal je je eigen uurtarief als ZZP gastouder?

In je uurtarief zitten als ZZP ook je verzekering, pensioen en vakantiegeld. Je inkomsten belastingen natuurlijk! Daarom adviseren wij om minimaal 14 euro per uur aan te houden. Gemiddeld in Nederland verdienen nannies en gastouders die bij gezinnen thuis werken tussen de 13,50 en 20 euro per uur (btw vrijgesteld) Dit tarief is ook afhankelijk van hoeveel kinderen er zijn in het gezin waar je werkt. Vind je het lastig? Probeer het anders eens om te draaien: Wat zou ik zelf bereid zijn om te betalen?

Mag ik mijn eigen kind meenemen naar het gezin waar ik als gastouder werk?

Dat is mogelijk! Wel tellen eigen kinderen tot 10 jaar mee in het aantal kindplaatsen. Het is natuurlijk belangrijk om dit wel tijdens een kennismaking met een gezin te bespreken.

Waarom is er jaarlijks een voortgangsgesprek met de gastouder?

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het met de gastouder gaat en of wij als gastouderbureau ergens mee kunnen helpen. Ook horen wij graag wat je juist goed vindt gaan en er is voor beide kanten ruimte voor feedback :’)

Gerelateerde berichten