Blog \ Tussenjaar baan nodig?

Tussenjaar baan gezocht?

Baan in je tussenjaar nodig? Oppaswerk is het aller leukste!

Tussenjaar baan gezocht? Begin als nanny of oppas en heb de beste bijbaan tijdens je tussenjaar. Op deze foto zie je een meisje dat aan het werk is als oppas en de beste tijd heeft. Ze ontwikkelt haar pedagogische kwaliteiten en doet ervaring op voor haar volgende opleiding na het tussenjaar.

 

Tussenjaar en tijd over? Of wil je sparen voor een reis in je tussenjaar en geld verdienen? Ben jij gemaakt voor kinderen en een een echte knutselqueen of king, verander jij de tuin binnen no time is een speelparadijs of ben jij een echte koekenbakker? Dan zoeken wij jou! Wij zijn namelijk op zoek naar nannies die parttime of fulltime in hun tussenjaar willen werken gaan. Dit is de perfecte baan voor tijdens een tussenjaar om te sparen. Kan je meteen even goed nadenken over wat je nu echt wilt gaan doen. Dus lees snel verder om te starten bij Nanny Nina!

Liefs, Jasmijn

PS: Doe de drijfveren test in de nanny academy met reflectie oefeningen om je te helpen een studiekeuze te maken.

Wat ga je doen in je tussenjaar?

Als nanny ga je aan de slag bij een leuk gezin in jouw eigen stad. Je krijgt een vast adresje en past daar de hele dag op of haalt de kinderen uit school, zorgt voor een leuke middag & kijkt bij de voetbaltraining of balletles.

Oppassen kan dus overdag en na schooltijd. Je bepaalt zelf je uurtarief (€8 - €15) en kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. De ideale baan dus in je tussenjaar.

Wij koppelen je aan een leuk gezin en je kunt direct aan de slag en we vragen geen fee over je uurtarief dus je mag alles zelf houden!

Wil je je gastouder diploma halen of heb je de juiste papieren al? Wij helpen je om een professionele nanny te worden & begeleiden je bij dit proces.

Tussenjaar werk gezocht? Geld verdienen en zoek je een baan in je tussenjaar? Begin als nanny of oppas bij Nanny Nina en werk bij de beste baan in je tussenjaar.

Wat kan je verdienen in je tussenjaar

Er zijn geen kosten om bij ons aan de slag te gaan als oppas of nanny. Je verdient tussen de 8 en 14 euro per uur. Je uurtarief is een beetje afhankelijk van waar je woont en hoe oud je bent maar het verdient zeker meer dan de Albert Heijn. Ideale bijbaan in je tussenjaar dus! Je kan het goed combineren met een taalcursus of lekker chillen. 

 Wanneer kun je starten als nanny en werkt de inschrijving)?

Je kan binnen 2 weken starten bij een gezin zodra je hebt gereaageerd op een vacature. De eerste stap is dat je inschrijft op www.nannynina.nl . Hier kan je een profiel aanmaken waarbij je over jezelf verteld en we vragen naar een referentie van een ander oppasgezin. WIj screenen vervolgens je profiel om te kijken of alles er goed uitziet en een van onze recruiters video belt met je. Als dit allemaal gedaan is kan je beginnen bij een gezin in de buurt!

Waar kan ik aan de slag in mijn tussenjaar?

We zitten in 22 steden in Nederland, dus als je in je tussenjaar een leuke oppasbaan zoekt dan kan je zeker aan de slag via ons. 

Wat vinden anderen jongeren van het tussenjaar bij Nanny Nina?

"Ik wist niet goed wat ik wilde doen na de vakantie, alle studietesten zeiden wat anders en ik vond het echt spannend om nu maar gewoon iets te kiezen. Een opleiding is gewoon echt best duur. Dus ik heb in overleg met mijn ouders besloten om eerst een tussenjaar te nemen en te ontdekken wat ik echt wil. Werken met kinderen leek me altijd al heel leuk en ik overweeg om de PABO te gaan doen of Psychologie of Verpleegkunde. Daarom is het ideaal om als nanny te gaan werken.

Ik heb geleerd dat ik het echt geweldig vind om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen. Ik ben nu 6 maanden aan de slag als nanny en denk dat ik pedagogische wetenschappen ga doen. Ik heb ontdekt dat mijn interesse daar echt ligt. Werken als nanny is voor mij nu heel fijn, ik pas de middagen op en de ochtenden heb ik vrij om lekker met vriendinnen af te spreken en mijn reis door azie te plannen! Dat wordt ook echt nog een avontuur. Ik overweeg nu nog steeds om als au pair ook aan de slag te gaan.  Liefs, Maria"

2 au pairs lachen in de camera terwijl ze meedoen aan het nanny nina au pair agency uitwisselingsprogramma

“ Ja joh, werken als oppas bij Nanny Nina is echt handig. Via de app zie ik wanneer gezinnen oppas zoeken, en bepaal dan zelf of ik wil gaan. Je kiest zelf wat je per uur wilt verdienen en ik kan het combineren met studeren in de avonden. Heb ik weer wat geld om leuke dingen te doen in het weekend;)!”  Janine

Wat zoekt Nanny Nina in een oppas voor een tussenjaar?

❤️ Je houdt van kinderen

🕤 Je bent betrouwbaar en houdt je aan afspraken

✨ Je bent een leuke oppas!

🧜‍♀️ Je komt representatief over

🎓 Diploma of opleiding is niet nodig

🧸 Minimaal 16 jaar oud.

TUssenjaar certificaat na behalen diploma van de middelbare school. Zoek je een leuke bijbaan in je tussenjaar? Begin dan als oppas of nanny bij Nanny Nina.

Schrijf je snel in op www.nannynina.nl

Tip 1. Ga meer werken bij je bijbaan in je tussenjaar

Heb je al een bijbaan? Vraag dan of je hier meer uren kan werken! Nu werk je vast in de avonden of weekenden na school. Voor je werk is het vaak handig als je meer kan werken omdat je al ingewerkt bent en ze je al kennen. Het kan spannend zijn, maar informeer anders gewoon eens of het niet mogelijk zou zijn om meer uren te werken! Heb je al een oppasadresje en zoeken ze niet meer uren? Bij Nanny Nina hebben we altijd heel veel gezinnen die nog een oppas zoeken dus meld je dan aan en wij linken je aan een leuk gezin! 

Bereid het gesprek voor.. Bedenk van tevoren wel even wat je zelf eigenlijk wilt. Wil je echt fulltime 40 uur gaan werken? Dat kan best pittig zijn en dan ben je misschien na je tussenjaar nog moeier dan ervoor;) Wat wil je bereiken in je tussenjaar, veel geld verdienen of ook nog andere dingen leren zoals een taalcrusus? Bedenk dit en ga daarna in overleg of ze bij je huidige werk uren hebben die passen bij wat je wilt. Misschien is het ook mogelijk om een hoger uurtarief te overleggen omdat je vaak als je meer werkt meer verantwoordelijkheid krijgt en dus ook meer zou moeten gaan verdienen. 

Bekijk de video met hoe andere jongeren hun tussenjaar werkend doorbrachten.  

 

Tip 2. Zoek een nieuwe baan in je tussenjaar

Heb je geen bijbaan of wil / kan je hier niet meer werken? Dan moet je op zoek naar een nieuwe baan. Dat is heel leuk, want er zijn veel mogelijkheden en het is een belangrijke keuze je gaat hier veel van je tussenjaar tijd doorbrengen.  Ook hier geldt dat je even moet bedenken hoeveel je wilt werken. En belangrijker nog: Wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Om dit uit te zoeken kan je in de Nanny Academy gratis de Career Design module volgen en ontdekken waar je goed in bent en wat je drijfveren zijn. Dat is sowieso heel goed om te toen gezien je een studiekeuze moet gaan maken binnenkort. 

 

Ook kan je op site zoals www.studentjob.nl een passende baan vinden voor in je tussenjaar of op www.indeed.nl

Tip 3. Maak een financieel tussenjaar plan 

Wil je op reis of een scooter kopen? Maak een plan zodat je hiermee kan rekenen om je doel te behalen in je tussenjaar. Bijvoorbeeld een half jaar werken en dan een half jaar reizen. Zo kan je bedenken of je uurtarief omhoog moet of dat je meer moet gaan werken om je doel te halen. Superslim en handig! 

Voorbeeld: 

  1. Doel: Reizen naar Thailand over 6 maanden
  2. Kosten: 2400 euro
  3. Per maand moet ik dan 2400/6 = 400 euro per maand moet je sparen.

Bij studiekeuzemaken.nl hebben ze een fijne gratis spaarplan voor je gemaakt waarin je dit kan invullen. Download dit spaarplan in deze link 

Tip 3. Ga je tussenjaar werken in het buitenland

Wil je reizen en ook geld verdienen in je tussenjaar? Dan kan je het ook combineren! Ga werken op een boerderij in Australie, of wordt au pair in New York. Het kan allemaal! En superslim want zo hoef je niet eerst in Nederland te sparen maar kan je avontuur meteen beginnen. Bij Nanny Nina kan je kiezen uit 5 landen om als au pair naartoe te gaan. Zo heb je een veilige omgeving en kan je met andere au pairs een nieuw land ontdekken terwijl je geen kosten hebt voor je onderdak en zelfs een zakcentje verdient. 

tussenjaar au pair avontuur

Tip 4. Doe ervaring op die aansluit bij je studiekeuze na je tussenjaar

Wil je bijvoorbeeld geneeskunde gaan doen? Dan is het handig om een baan te zoeken in een ziekenhuis. Dit staat goed op je cv en wie weet, misschien vind je het wel helemaal niet leuk om in een ziekenhuis te werken. Beter om daar in je tussenjaar maar vast achter te komen toch;) Op de sites hierboven kan je aangeven in welke sector je wilt werken in je tussenjaar. Kies iets dan in de industrie is waar je van plan bent om in te gaan studeren na je tussenjaar.