× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Toplijstje van een ietsie-pietsie-ander kraamcadeau

Datum: 23/09/2021
Auteur:
Over de Auteur: Ik ben Hester (40+), moeder van super chiller Xander (9) en druktemaker Mare (7), en getrouwd met Meneer R. We dromen elke dag over ons volgende avontuur, smeden wilde plannen en genieten ondertussen van de ooit zo door ons gevreesde burgerlijkheid van het traditionele gezinsleven. En over dat alles schrijf ik episteltjes, feed ik mijn instagram en mag ik bloggen voor Nanny Nina!

Knuffels, spuugdoekjes, tien rompers in maat 64, zes broeken in maat 80, nog meer knuffels, nog meer baby-slofjes. Eigenlijk is de vraag of je als aanstaande ouders zelf nog naar de grote baby-winkels moet…. na een stevige ronde kraamvisite met kraamcadeau’s kun je vaak alweer een half jaar vooruit. Meneer Beer, mevrouw Konijn, tante Panda, Opa superzacht anti-allergisch Tijgertje – het aantal (knuffel-) huisdieren dat je samen met een baby thuis verwelkomd is krankzinnig. Abonnement op de dierentuin is bijna overbodig…. En dat lieve mensen, is een tekstueel goed gekunsteld bruggetje naar het overzicht “Geef Eens Iets Anders Kraamcadeau”! Maar wat dan?

Klein meisje met blauwe legging, groene rok en blauw shirt staat bij een wieg en kijkt naar de baby op kraamvisite met deken als kraamcadeau

Geef een belevenis als kraamcadeau! 

Er iets niets leukers dan een dagje op stap achter de kinderwagen. Je kunt plots ongegeneerd naar al die uitjes waar je zonder kinderwagen misschien wat gek wordt aangekeken, ook met een diepslapende baby in de kinderwagen vindt iedereen het volstrekt normaal dat je rondloopt in ….

Dus wat dacht je van kaartjes voor de dierentuin, of voor het zwembad, of voor dat kindermuseum in de buurt! Kaartjes zijn vaak wel een jaar geldig zodat de verse ouders niet in paniek raken dat ze daar echt nog niet aan toe zijn… ahum. En als je het aandurft, kaartjes voor iets waar alleen de ouders heen gaan inclusief je eigen oppas-aanbod! Je moet eens weten hoeveel pasgeborene in hun eerst jaar bij een echte Sint-show zijn geweest….

Boeken…. voor papa & mama

Natuurlijk zijn voorleesboeken altijd een goed idee – toch?! Maar…. mijn favoriete kraamcadeau zijn de boeken die – met een grappige knipoog – meer voor de ouders dan voor de kinderen zijn. “Go the Fuck to Sleep” of “You Have to Fucking Eat” van Adam Mansbach. Hilarische boekjes met Engelse gedichten over die slapeloze nachten en die frustrerende eet ook eens wat groens avonden. Je wordt er spontaan vrolijk van! Een andere tip is “Dit is het boek voor ouders met een leven” waarin je geadviseerd wordt een liter sinaasappelsap met vruchtvlees over de achterbank van je auto te gieten en er vervolgens dropjes over uit te strooien om je voor te bereiden op een auto met kleine kinderen. Helaas in deze ervaringsdeskundige….

Juwelier 

Een speciaal en bijzonder kraamcadeau komt vaak in een heel klein vierkant doosje van de juwelier….  en dat hoeft zeker geen potten aan euro’s te kosten! Bij bijna elke juwelier (en online) kun je verfijnde baby-armbandjes kopen waarin je de naam van de nieuwe aanwinst kunt graveren. Het allereerste armbandje: een bewaar-must. Of…. een kinderbestek met de naam erin gegraveerd. Onze bestekla ligt vol met vorken en messen met de namen van de kids erin, inclusief de geboortedatum. Oooooo – zo schattig.

Toch iets van kleding… of speelgoed

Als je dan toch echt heel graag iets van super lieve zachte schattige kleding wilt kopen – en wie wil niet een keertje weer snuffelen tussen de kleine pakjes, shirtjes en korte broekjes. Ikke wel! Ikke wel. Misschien is “out of the box” dan eens leuk gedacht als je een kraamcadeau geeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwembroekje (geef de zwemluiers er ook bij!), een stoere pet voor de lente of een lieve muts voor de winter, of laat een persoonlijke boodschap of foto op een t-shirt of rompertje drukken. 

En als je dan toch echt heel graag iets van speelgoed wilt geven denk dan eens aan die mega irritante waar je als ouders helemaal gek van wordt speelgoedjes met geluid erin. Gewoon omdat het leuk is ook te kraamcadeau-en met een grote knipoog 😉

Gerelateerde berichten