× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Top 5 leukste voorleesboeken

avatar van jasmijn kok
Datum: 31 augustus 2021
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Boeken, boeken, stapels boeken. Jip en Janneke, Boer Boris, de Gorgels. Xander en Mare leggen ze zonder een seconde na te denken op de stapel: “hoeven we niet meer”. Bij elk boek maak ik een kleine schrikbeweging en vertrekt mijn gezicht. Als weemoed-naar-mijn-kleine-kindjes-mama kan ik geen afstand nemen van onze lievelingsboeken. Ik herinner me de avonden samen onder de dekens met een goed voorleesboek. Snif snotter.  Xander en Mare weigeren te geloven dat ze ooit Jip en Janneke leuk vonden. Ik denk dat ze het gewoon niet stoer vinden. Of… ik zoek daar mijn troost in. Als ze straks slapen verplaats ik de boeken wel weer naar de “hoeft-niet-in-de-boekenkast-maar-wel-bewaren-boeken-stapel”.

Hier komt onze Top Vijf. De Top Vijf voorleesboeken die Xander en Mare voor babies vinden en…. waar mama met “smelt-smelt-knuffel-knuffel” aan terugdenkt. 

Boer Boris

Rijmende boeken lezen zoooo fijn voor! Na tien keer lezen maken we “in koor” de zinnen af. Maar het allerleukste van de serie Boer Boris zijn de verstopte muizen! Op elk pagina zit er ergens stiekem een klein schattig muisje. En als je goed zoekt vind je ook overal een lief vogeltje… tjilp. Boer Boris is voor plaatjes kijken, voorlezen en een beetje samen lezen. Xander kon “Boer Boris gaat naar zee” helemaal uit zijn hoofd opdreunen – ook best handig als wij even geen voorlees-zin hadden!

Bekijk het boek hier!

Mevrouwtje Hik en het Scheetwolkje   

Tijdens de kinderboekenweek mochten we voorlezen in de kleuterklas. Van Xander moest ik het leukste boek ooit vinden om voor te lezen. Waar moet het dan over gaan? Poep en scheten! Aaarghhhh – hoe lang duurt die poep en plas en scheten humor periode. Maar daar ontmoetten we mevrouwtje Hik en het Scheetwolkje, inclusief vieze boeren van meneertje Boerenlater! Ook nog eens een educatief verantwoord voorleesboek want je maakt een reis door je lichaam via alles wat gekke, rare geluiden maakt, en ja…. je kunt dus ook meedoen tijdens het voorlezen! Burp burp, stinkscheet er op los! 

Bekijk het boek hier!

Het Boek zonder Tekeningen  

Als je jezelf nu eens goed belachelijk wilt maken als voorlezende ouder moet je “Het Boek zonder Tekeningen” tevoorschijn halen. Wat een hilarisch goed bedacht concept! De vraag wie er in vredesnaam het leuk vindt om een boek zonder tekeningen te lezen is binnen een minuut beantwoord. En er zijn zooooo veel lieve mensen bij ons langs geweest die elke keer uitgedaagd werden dit boek voor te lezen. Hij verveelt – blijkbaar, ahum – nooit…. 

Bekijk het boek hier!

Sjakie en de Chocoladefabriek

Alle boeken over snoep en chocolade zijn natuurlijke winnaars. Roald Dahl is niet alleen voor de kinderen leuk, maar stiekem geniet je als voorlezende mama ook mee! Ja, ik zou ook alle kauwgom stiekem in mijn mond stoppen, en een chocolade-rivier – wie wil daar niet in zwemmen? Ikke ikke ikke! Bij ons thuis een van de weinige echte boeken die een paar avonden achter elkaar wist te boeien. En de Oempa Loempa’s….. wie wil die niet in een eigen dorpje in de achtertuin?

Bekijk het boek hier!

Donald Duck

Stiekem zijn wij al jaren lid van Oom Donald. Als je dan even in de chill-modus het weekblaadje erbij pakt is er altijd wel eentje die wil weten waar het over gaat en wat er op de plaatjes gebeurt. Nu ja…. dan kan je ze ook samen lezen, voorlezen, gekke verschillende stemmetjes, en met een beetje oefenen de Donald Duck kwaak erbij. Inmiddels worden ze bij ons thuis door Xander en Mare zelf gelezen. Maar…. de “Mickey Lost op” die doen we nog steeds samen….

Bekijk het weekblad hier!

Gerelateerde berichten