× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

5 tips voor een reis met kinderen

Datum: 09/09/2021
Auteur:
Over de Auteur: Ik ben Hester (40+), moeder van super chiller Xander (9) en druktemaker Mare (7), en getrouwd met Meneer R. We dromen elke dag over ons volgende avontuur, smeden wilde plannen en genieten ondertussen van de ooit zo door ons gevreesde burgerlijkheid van het traditionele gezinsleven. En over dat alles schrijf ik episteltjes, feed ik mijn instagram en mag ik bloggen voor Nanny Nina!

We did it! Na anderhalf jaar zijn we de grens weer eens over. Op reis! Het voelt een beetje alsof we iets stiekems doen, iets spannends, iets wat we heel stoer durven…. volledig gevaccineerd – en nee! Dat zegt niets over onze leeftijd…. – maar wel met tien thuistesten in de koffer, vijftig mondkapjes, extra keelpastilles en paracetamol. Als we ergens een spontane hoestaanval krijgen kunnen direct de keelpastilles erin, want stel je voor dat iemand je aankijkt alsof je misschien het virus loopt te verspreiden en ze je in een vreemde taal verwittigen je bij de dokter te melden voor een nog vreemdere wattenstaaf je neus in….

Maar goed, alle doemscenario’s ten spijt hierbij een aantal vakantie-met-kids-tips die bij ons altijd een succes zijn! Zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, thuis-vakantie….

Tijgerbalsem 

Hoe warmer het is hoe meer prikkende muggen. Ik noem ze neefjes, maar dat blijkt dialect te zijn…. Bij ons in het gezin een paar met lekkere bloedgroepen want regelmatig zitten we eronder. Jeuk jeuk jeuk en had ik al jeuk geschreven. We smeren sticks met deet, zonder deet, het helpt allemaal niet zoveel want net die niet ingesmeerde vierkante centimeter op de linkerbil die heeft nu zeker 5 rode jeukende bulten….

Het is altijd een mooie educatief verantwoord moment om uit te leggen wat een ‘tantalus-kwelling’ is maar in de ochtend eerst muggenbulten tellen is niet altijd de vrolijkste wakker-word-methode. Er is vervolgens een grote markt aan sticks, zalfjes, verkoelers die de jeuk moeten verminderen. Hoeveel euro’s wij er wel niet tegenaan gegooid hebben, maar toen leerde ik in Azie de simpele en effectieve methode van: tijgerbalsem! Een beetje tijgerbalsem op de jeuk en de jeuk wordt er als het ware ‘uitgebrand’….  

Wel voor de witte variant kiezen want de rode vlekt zo lekker: Ahum, ultieme praktische moedertip…

De wonder-tas

Wij gaan nooit weg zonder de heilige tas waar wel tien kilo in kan en welke opgevouwen kan worden tot een platte speelkaart. Sterker nog, wij slepen er zelfs drie mee… In de baby-boom van onze vrienden gaf ik zo’n tas vaak kado aan de nieuwe mama, met natuurlijk de opmerking dat de mama in spe het waarschijnlijk een heel raar kraamkado zou vinden maar er maar op moest vertrouwen dat ze straks niet meer zonder kan.

De Susan Bijl shopper is in drie maten, maar ik heb mijn ziel verkocht aan de Large. Per dag/week veranderen ze van gebruik: voor de schoenen omdat we op slippers lopen, voor alle vieze was, de dagelijkse alle-dingen-tas, de strandtas, de boodschappen-tas…. en als we terug vliegen en extra handbagage nodig hebben: tadaaaaaaa! 

Kalender

Hoe ouder de kids worden, hoe meer bewustzijn over dagen, uren en weken, maar tot die tijd…. een vakantie-kalender! Samen een overzicht maken van alle dagen, en al eventuele acties op de kalender zetten. Wij verhuizen vaak tijdens een vakantie en dan vullen we netjes samen in wanneer we naar de volgende locatie gaan. Maar ook als we ergens kaartjes voor gekocht hebben, of hoe lang we in de auto of de trein moeten zitten. Het maken van de kalender is al een gezellige crea-bea-activiteit, het invullen vergroot de voorpret en…. de kids weten waar ze aan toe zijn. Alleen die laatste dag…. snif – als de kalender ‘op’ is, is de vakantie ook weer voorbij…. 

Spelletjes 

We spelen spelletjes, spelletjes en spelletjes. Beverbende, Sushi Go, Qwizz, en deze vakantie ook Take 5 en Cluedo. Wie is de moordenaar? Wat is het wapen? En waar vond de moord plaats? Van Mare mogen we het niet over een moord hebben, maar moeten we uitzoeken waar iemand, met welk wapen en door wie is flauw gevallen! Haha. Maar goed – het helpt tegen slapeloze nachten over enge moorden…. en voor iedereen met een spelletjes-historie die denkt dat we een mega grote doos met speelbord in de koffer hebben: njet! Er is een kaart-versie. Past in de broekzak. 

Mini-cadeautjes tijdens de reis….

Bij langere reizen met de auto of het vliegtuig is het veel wachten en ‘entertainen’. Dank aan alle e-apparaten waar je filmpjes en muziek op kan downloaden maar uren en uren op de schermpjes: hmmmm – ik weet het niet….  Vaak nemen we kleine mini cadeautjes mee, allemaal ingepakt, zodat we op een “ik heb geen zin meer….” moment iets tevoorschijn kunnen toveren. Een simpele stuiterbal, een nieuwe pen, een gek klein spelletje, een zakje Lego, een boekje, een schriftje, iets wat opgeblazen moet worden (strandbal!)…. Vaak dingen die we op vakantie kunnen gebruiken maar waarvan het ook niet erg is als ze kapot gaan of “per ongeluk” achterblijven in een hotel… 

Heb jij ook een langere autorit met kinderen op de planning staan? Lees dan dit blog voor nog meer tips!

Waar koop ik kleine cadeautjes voor in de auto?

Je kan makkelijk kleine cadeautjes kopen bij de Kruidvat, Action of anders op Bol.com!

Hebben jullie ook oppassers die meegaan op vakantie?

Jazeker! Stuur een mail naar [email protected] met je verzoek en we gaan ons best doen je te helpen.

Gerelateerde berichten