× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

5 Tips voor de kennismaking met een oppasgezin

Datum: 08/07/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Hoe bereid je je als oppas het beste voor op een kennismaking met een oppasgezin? Kom je te vroeg of precies op tijd? Stel je vragen aan de ouders of aan de kinderen? En welke afspraken moeten nou echt besproken worden? Allemaal vragen die wij in dit blog beantwoorden. Van fijne tips voor bij de kennismaking tot belangrijke reminders voor je eerste dag bij het oppasgezin. Lees snel verder!

Tip 1: Kom optijd

Het is al spannend genoeg dat je een oppasgezin voor het eerst gaat ontmoeten. Je wil natuurlijk goed voor de dag komen en niet op het laatste nog moeten uitzoeken hoe je bij het juiste adres komt.

Kijk dus altijd even van tevoren hoever het adres van het oppasgezin bij jou vandaan is en hoe je hier komt. Zorg er dan voor dat je 5 tot 10 minuten eerder komt dan gepland. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Tip 2: Aandacht voor de kinderen

Het is belangrijk dat je tijdens de kennismaking je ook voorstelt aan de kinderen. Hier ga jij inmiddels de meeste tijd mee doorbrengen.

Neem de tijd om je voor te stellen aan de kinderen en observeer hierbij hun gedrag zodat de kinderen rustig aan je kunnen wennen.

Tip 3: Afspraken maken

Bespreek alvast alles wat er te bespreken valt! Denk aan de tijden, dagen, ontmoetingspunt, wekelijkse routine, het uurloon en de ideale start datum. Ook is het belangrijk om te vragen wat de verwachtingen zijn van de familie. Bijvoorbeeld over de taken waarvan ze graag willen dat deze dagelijks worden gedaan zoals het bereiden van een maaltijd, het bed ritueel, het inruimen van de vaat etc. Hiernaast is het handig om te bespreken wat het gezin belangrijk vindt in de opvoeding. Welke regels en rituelen hebben jullie ze als gezin? Welke normen en waarden vinden ze belangrijk? Denk hierbij ook goed na over wat jij belangrijk vindt en hoe jij hierin staat.  

Daarnaast is het goed om in kaart te brengen welke praktische zaken belangrijk zijn. Als het bijvoorbeeld nodig is dat je de kinderen van school haalt met de auto, dan heb je een rijbewijs nodig en een auto die je kunt gebruiken. Hiermee voorkom je dat er later verwarring ontstaat over de gemaakte afspraken. 

Tip 4: Wees lekker jezelf

Probeer tijdens de kennismaking lekker veel over jezelf en je eigen ervaringen te vertellen. Ouders laten hun kinderen bij jou achter dus willen graag weten wie ze in huis halen.

Vertel naast je ervaringen ook over je dagelijkse leven door te vertellen over je hobby’s, opleiding en wat jij leuk vindt om te doen met kinderen. Stel hierbij ook vragen aan de ouders en de kinderen! Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent en zelf ook goed geïnformeerd wil zijn.

Tip 5: Een goed begin is het halve werk!

Een goede voorbereiding is echt het halve werk dus zorg dat je optijd komt, je weet welke onderwerpen je wil bespreken en je kleding de dag van tevoren al klaarlegt (scheelt echt weer stress!). Als je merkt dat er van beide kanten een klik is, kan je voorstellen om een proefmiddag te komen oppassen. Zo kan jij aan de kinderen wennen en zij aan jou. 

Ben jij de superheld die een gezin uit de brand helpt?

Het is belangrijk dat wanneer je een match bent met de familie en je weet wanneer je eerste oppasdag is je ook hier weer goed op voorbereid. Zorg dat je de telefoonnummers hebt van beide ouders en een extra contactpersoon bij nood.

Maak afspraken over de sleutel en weet waar de EHBO kist staat. Bespreek eventuele allergieën en neem de planning van de kinderen goed door. Zoals elke oppas natuurlijk weet; laat het huis achter zoals je het aantrof en ruim (samen met de kinderen) de gebruikte spullen netjes op.

Heel veel oppasplezier!

Gerelateerde berichten