Blog \ Stageblog van Breg

Een stagedag bij Nanny Nina

Lieve lezers,

Vandaag mag ik de blog schrijven voor Nanny Nina! Super leuk!

Ik ben Breg, 23 jaar en ik kom uit Rotterdam. Ik studeer crossmediale communicatie aan de Hogeschool Rotterdam, ik zit nu in mijn laatste jaar van mijn studie. Ik doe mijn afstudeerstage bij Nanny Nina. Ik ben erg blij dat ik hier mijn stage kan doen. Het is een hele leerzame en uitdagende stage, met veel verschillende taken.

Stage gezocht

Mijn stage

Mijn taak bij Nanny Nina is te helpen met de SEO (Search Engine Optimasation), maar ik kijk ook mee met de marketing van Nanny Nina. Wat ik voornamelijk op een dag doe is het schrijven van blogs (SEO teksten), de recruitment, emaillinks van hotels verzamelen om zo meer backlinks te krijgen, helpen met de Nanny Nina Academy en ik mag mee denken hoe het bedrijf zich kan verbeteren. In deze twee maanden heb ik al heel veel geleerd, met name over de SEO. Ik merkte dat ik het in het begin erg lastig vond, omdat dit toch heel anders is dan even een schoolopdracht maken. Nu is het real en levert het ook echt iets op. Zo heb ik geleerd hoe je goede SEO tekst schrijven met bepaalde keywords erin die goed vindbaar zijn op Google en heb ik geleerd over de errors en issues die een website kan hebben, waardoor de site lager op Google kan staan.

 

Dag op kantoor

Op de dinsdagen en woensdagen werk ik op kantoor. Om 06:45 uur gaat de wekker. Ik heb al heel wat tijd weten te sparen om langer in bed te liggen door mijn ontbijt de avond van te voren te maken en mijn tas al in te pakken. Hier doe ik ook mijn make-up spulletjes in het enige wat ik dus nog hoef te doen in mij aan te kleden en mijn tanden te poetsen. Toch krijg ik het altijd voor elkaar dat ik met haast de deur uitvlieg. Om 07:41 uur gaat er een rechtstreekse trein vanaf station Blaak. Het is ongeveer anderhalf uur reizen met de trein van Rotterdam naar Haarlem. Soms heb ik geluk en stapt mijn vriend bij mij in de trein, omdat dit voor een half uurtje extra duurt doet hij dit helaas niet altijd. In de trein doe ik mijn mascara op en fatsoeneer ik mijn ochtend haar. Eenmaal op Haarlem Centraal pak ik mijn Swapfiets en fiets ik het laatste stukje naar het kantoor.

 

Meestal als ik om 09:00 uur aankom op kantoor zitten Lyla en Jasmijn al hard te werken. Ongeveer vijf minuten na mij komt de rest binnen druppelen. De dag kan beginnen. Ik begin altijd met de recruitment, zodat ik me de rest van de dag kan focussen op het schrijven van de blogs en het bijhouden van de SEO. Als ik iets niet begrijp is er altijd wel iemand die ik kan vragen hoe het moet. Op woensdag zijn de city captains ook op kantoor, dit is fijn maar ook erg gezellig. Het zijn erg leuke meiden die er alles aan doen om een gezin of oppas blij te maken. Omdat ik de algemene telefoon heb, krijg ik ook vragen binnen van oppassen of gezinnen hier weet ik soms geen antwoord op te geven. Dan kan één van vragen hoe ik het beste op het berichtje kan reageren.

 

Na de recruitment ga ik aan de slag met het schrijven van blogs of het screenen van de website. Jasmijn heeft tussendoor nog wat leuke taakjes die ik kan doen. Dit vind ik erg fijn, zo heb ik nog wat afwisseling in mijn werk en doe ik niet alleen maar hetzelfde. Ik ben niet de enige stagiaire bij Nanny Nina, Naomi is namelijk de Marketing stagiair. Met haar werk ik veel samen op het gebied van offline marketing. We hebben het erg gezellig, maar weten ook wanneer we moeten werken. Elke vrijdag gaan we samen on tour om gezinnen en oppassers te werven in verschillende steden door heel Nederland. Verder maken we pakketjes voor de bruiloft oppassers, de mensen die voor ons willen flyeren en we overleggen veel over hoe we iets kunnen promoten. Daarnaast werk ik samen met Jasmijn aan de SEO, omdat ik nog geen expert ben kan ik nog veel leren. Jasmijn helpt me met bijvoorbeeld het oplossen van de errors en issues die website heeft.

 

Ik werk tot 17:00 uur. Op de woensdag heb ik meestal mijn trainingskleding al mee, omdat ik om 19:00 uur moet trainen,  ik fiets extra hard terug naar het station om de trein van 17:10 uur te halen, zodat ik om 18:40 uur op Rotterdam Noord aankom.

 

Wie ben ik

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn familie en vrienden. Ik heb twee jongere zusjes, Maartje en Cato. We schelen twee en vier jaar van elkaar en hebben een hele goede band met elkaar. Vorig jaar is Cato geslaagd van het gymnasium en verhuisde naar Leiden om daar Rechten te studeren. Maartje studeert nu twee jaar Internationale Ontwikkelingen in Wageningen. Doordeweeks zien we elkaar niet veel, maar op vrijdag komt iedereen naar huis-huis. Vrijdagavond is altijd pizza avond met Ben& Jerry’s ijs, dit doen we nu al een aantal jaar en we hebben het ook altijd in gehouden. Ik kijk ook altijd uit naar de vrijdag om weer gezellig bij te praten over de week en over wat we allemaal hebben meegemaakt. Doordeweeks ben ik hard aan het werk voor mijn stage en pendel ik een beetje heen en weer tussen mijn kamer en mijn vriend. ’s Avonds roei ik bij een studentenroeivereniging, Skadi waar ik vorig jaar lid van ben geworden. Ik begon in een competitiebootje, waar ik de tijd van mijn leven had, lekker roeien en feesten (eigenlijk meer feesten dan roeien) met een super leuke hechte ploeg, waar ik nog steeds contact mee heb. Dit jaar heb ik het wat serieuzer aangepakt, ik wilde voor de wedstrijdploeg Lichte Damesch gaan, maar ik kwam er snel achter dat ik nooit op het gewicht van de Lichte Damesch zou komen. Ook vond een feestje stiekem ook wel heel leuk dus ben ik in een ploeg tussen wedstrijd en competitie gegaan. Naast roeien, is reizen ook grote hobby geworden. Het liefst zou ik de hele wereld willen zien! Voordat ik aan deze opleiding begon heb ik twee tussenjaren gehad waar ik naar Australië ben gegaan om als au pair te werken, ik had het liefste gezin ooit! Na Australië ben ik in Oostenrijk als skileraar aan de slag gegaan en vervolgens heb ik in Zuid-Amerika vrijwilligerswerk gedaan. Dit waren echt super ervaringen!

 

Guilty pleasure

Ik heb maar één echte guilty pleasure en dat is avocado en nu hoor ik je denken: maar he dat is toch hartstikke gezond. Klopt helemaal, maar ook best wel duur voor mij als student haha, dus koop ik het alleen als ik mijn stufie weer binnen heb gekregen. Mijn lievelingsfruit is banaan; je kan het door je havermout prakken met pindakaas, in een smoothie doen, gewoon los eten en het is lekker zoet en vult heel erg.

Ik vind het super leuk om te bloggen, met name over mijn reizen die ik heb gemaakt en dan nu te bloggen over oppas activiteiten en wat te doen in deze corona tijd. Mijn oppas superpower is ik dat altijd vrolijk ben en iets leuks doe met de Kids, in plaats van tv kijken of op de iPad zitten. Daar houd ik nooit zo van, dan voel ik me zo een derde wiel. Ik pas nu al bijna anderhalf jaar op via Nanny Nina, ik heb nu bij verschillende gezinnen opgepast, met stuk voor stuk leuke kinderen.Ik hoop dat jullie nu een beeld hebben gekregen van mij en mijn werkzaamheden bij Nanny Nina. Ik heb deze blog in ieder geval met veel plezier geschreven! 😊

 

Liefs,

Breg

Stage lopen