× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Spelletjes voor in de tuin: 5 spellen op een rijtje

Datum: 15/03/2022
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

De lente komt eraan en het zonnetje laat zich steeds meer zien. Het perfecte moment om naar buiten te gaan met je (oppas)kinderen. En het is nog gezond ook! Wij hebben 5 spellen voor in de tuin of in het dichtstbijzijnde park te spelen op een rijtje gezet. Lees snel verder en ga lekker naar buiten!

Kubb

Dit spreek je uit als kuup en is Zweeds voor houten stok. Dit subartikel is onderdeel van het mega grote blog “Spelletjes voor kinderen”. Je gebruikt de stokken om de koning om te gooien en zo het spel te winnen. Je speelt het spel met 2 tot maximaal 12 personen en heb de volgende benodigdheden nodig:

  • Een houten koning
  • 10- kubbs
  • 6 werpstokken

Stel 2 teams samen met evenveel spelers en zet aan beide kanten 5 kubbs op een rijtje. Hierbij is het belangrijk dat de “koning” in het midden staat. Het doel van het spel is om de koning van het andere team om te gooien. Hiervoor gebruik je natuurlijk de werpstokken.

Heb je nog geen kubb thuis? Hier vind je de hele set!

Jeu de boulen

Dit spel is leuk voor kinderen die iets ouder zijn. Hiervoor hoef je niet veel ruimte te hebben en kan gespeelt worden op verschillende ondergronden. Je speelt dit spel met 2 tot 6 personen. Ook bij dit spel zijn er 2 teams die van elkaar proberen te winnen door de grote bol zo dicht mogelijk bij het kleine balletje te gooien. Gooi al eerst het kleine balletje een aantal meter de tuin in. Dit balletje is het “centrum” van het spel en het focuspunt waar de grote ballen zo dichtbij mogen moeten komen. Ligt jouw bal het dichtstbij, dan krijgt jouw team een punt en voor elke bal die dichterbij light krijgt dat team een punt.

 Safari

Op safari in eigen achtertuin! Het enige wat je nodig hebt is een vergrootglas. Ieder “nieuwe diersoort” die wordt ontdekt moet worden bijgehouden in een eigen gemaakt boekje zodat je later een goed overzicht hebt van jullie ontdekkingen. Je gaat dus opzoek naar beestjes in de achtertuin. Je kunt zelfs foto’s maken van de beestjes en in je boekje plakken. Belangrijk hierbij is dat je voorzichtig de beestjes bekijkt en zorgt dat hen niks overkomt ;).

Ballon prikken

Voor dit spel heb je ook niet veel attributen nodig: het belangrijkst zijn de ballonnen, dartpijltjes en een plaat/boord waarop je de ballonnen vast kunt prikken. De ballonnen pin je bijvoorbeeld vast op een zachtboard met een punaise. Dan pak je de dartpijltjes en doe je een aantal stappen naar achter. Je kan nu beginnen met gooien! Let goed op dat de andere kinderen achter de persoon staat die met de dartpijltjes aan het gooien is. De persoon die de meeste ballonnen kapot gooit wint!

Twister

Hoewel dit spel ook leuk is voor binnen, is het misschien nog wel leuk om buiten in het zonnetje te spelen. Verplaats je van plek naar plek zonder dat je omvalt. Van positie naar positie, you’ve got this! De aangewezen spinner laat weten welke hand naar welke moet voet toe moet. Let erop dat je niet met je knieën of ellebogen op de mat komt want dan ben je natuurlijk af! Heb je thuis nog geen twister? Bestel dit dan snel via deze link.

Buitenspelen

Zoals benoemd is het gezond om lekker veel naar buiten te gaan en met de lente in het vooruitzicht is dit hartstikke lekker! Wij hebben verschillende spellen voor jou en je (oppas)kindje op een rijtje gezet: van Kubb tot Twister, voor ieder is er wat.

Heb jij geen achtertuin? Dan is een veldje of parkje in de buurt natuurlijk ook helemaal goed!