× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Spelletjes doen met kinderen: 7 spellen op een rij

Datum: 15/03/2022
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

Weet je tijdens een middagje oppassen niet goed welke activiteit je moet doen? Of zijn de kinderen uitgekeken op samen bakken, tekenen of bouwen. Ga dan samen een spelletje spelen! Wij hebben 7 spellen, van jong tot oud, op een rijtje gezet zodat jij en je (oppas)kinderen een leerzame en leuke tijd hebben. Lees snel verder!

Ballen gooien

Ga opzoek naar een grote of kleine bal en een aantal bakjes in huis. Dit subartikel is onderdeel van het mega grote blog “ Spelletjes voor kinderen”. Zet de bakjes op verschillende afstanden van je af en doe een paar stappen naar achter. Het spel begint! Probeer om en om een bal in de bakjes te gooien en geef per bakje een aantal punten. De persoon met de meeste punten wint uiteindelijk het spel.

Handpoppen

In ieder huishouden bevinden er zich verdwaalde sokken die niet meer worden gedragen. Verzamel deze sokken, een schaar en stiften en je bent klaas om aan de slag te gaan. Knip figuurtjes uit de sokken om de poppen een unieke uitstraing te geven. Versier de sokken met haar, een gezicht en een glimlach. Klaar om een poppenkast op te voeren?

Puzzelen

Voor dit spel heb je niet veel nodig, namelijk:

  • Gekleurd papier/karton
  • Schaar
  • Stiften en/of potloden

Pak het papier en teken hier met stift of potlood een puzzel of. Je bepaald zelf hoe groot de stukken zijn en hiermee ook gelijk de moeilijkheid van de puzzel. Dit spel is daarom geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden.

Raden

Dit is een geschikt spel voor nieuwsgierige kinderen. Ga met z’n alle rondom de tafel zitten en doe bij een van de kinderen een blinddoek om. Leg verschillende attributen op de tafel zoals een banaan, pen, tijdschrift of iets anders en laat de persoon die is geblinddoekt raden om welke producten het gaat. Je kan ook een twist geven aan het spel door punten uit te delen als de persoon het juist raadt. Wissel hierna van persoon. De persoon met de meeste punten wint.

Sprookjesverhaal

Dit is een leuk spelletje net voordat je (oppas)kinderen een dutje gaan doen of naar bed gaan. Vertel het begin van een sprookje en laat de kinderen na de introductie het verhaaltje afmaken. Zo mogen ze omstebeurt een deel aan het verhaal toevoegen en meer karakters toevoegen.

Hutten bouwen

Hutten bouwen is een van onze favoriete spelletjes, altijd leuk en heel fijn dat het ook binnen kan als het buiten slecht weer is. Het enige wat je nodig hebt is een aantal kussens, dekens en stoelen. Tijd om los te gaan! Tip van ons: met een witte deken of oude gordijnen en een zaklamp is een hut de perfecte plek om spookverhalen te vertellen.

Hints

Dit spel is geschikt voor kinderen die wat ouder zijn. Ga zelf aan de slag met de kaartjes door deze te beschilderen of er woorden op te schijven met stift. Leg alle kaartjes op een stapel, ga in een kring zitten en laat de kinderen een voor een de kaartjes pakken en uitbeelden. Zodat de anderen kunnen raden om welk (sprookjes)figuur het gaat. Veel plezier!

Spelletjes

Zoals benoemd zijn er ontzettend veel leuke spelletjes die jij met je (oppas)kindjes kunt doen. Denk hierbij aan spellen met ballen, kussens, karton en veelal huishoudelijke artikelen. Wat erg handig is omdat je deze meestal standaard al in huis hebt. De spellen zijn geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en het perfecte tijdsvermaak.

Veelgestelde vragen

Wat zijn leuke kinderspellen?

Er zijn ontzettend veel leuke kinderspellen die je met je (oppas)kinderen kunt doen. Van bordspellen tot verstoppertje!

Wat is spelontwikkeling?

Dit is de ontwikkeling die een kind doormaakt wanneer hij of zij een spel speelt. Een spel legt de verbinding tussen de “echte wereld” en de innerlijke wereld van het kind. Deze ontwikkeling loopt in fases.