× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Spelletjes voor kinderen: meer dan 10 leerzame spellen op een rijtje

Datum: 15/03/2022
Auteur:
Over de Auteur: Manou is naast onze queen of blogs, zelf ook erg actief op insta (@manouzwolle) en is ook het brein achter de Nanny Nina socials (@nannynina_nl). Je kan haar omschrijven als een creatieve, dromerige kluns en een hele goede vriend voor haar vrienden en haar kat Molly.

Spelontwikkeling is belangrijk voor kinderen. Hieronder wordt verstaan de ontwikkeling die een kind doormaakt wanneer hij of zij een spel speelt. Tijdens het spelen met kinderen wordt de verbinding tussen de “echte wereld” en de innerlijke wereld van het kind gelegd. Deze ontwikkeling loopt in fases. Lees in dit blog meer over de verschillende soorten spelletjes die je met je (oppas)kindjes kan doen. Denk aan bordspellen, leerzame spellen en spelletjes in de tuin. Lees snel verder!

Spelletjes doen

Weet je tijdens een middagje oppassen niet goed welke activiteit je moet doen? Of zijn de kinderen uitgekeken op Lego, kleien of bouwen. Ga dan lekker spelletjes doen! Maak een handpop van sokken of bedenk samen een sprookjesverhaal. Of bouw een hut van alleen maar kussens en maak in deze hut je eigen puzzel. Al met al genoeg ideeën om te spelen met kinderen! 

Lees in dit blog meer over spelletjes doen met kinderen. 

Spelletjes voor in de tuin

Buitenspelen is niet alleen leuk, het is ook nog gezond! Ga lekker spelen met kinderen, je (oppas)kinderen of eigen kinderen, en speel verschillende spelletjes voor in de tuin zoals Kubb, Jeu de boule of Twister. Hiervoor hoef je niet eens een achtertuin te hebben, een grasveld of park in de buurt dient ook als perfecte speelplaats! 

Leuke bordspellen voor kinderen

Een bordspel is het perfecte moment om samen rondom de tafel te zitten en te leren over hoe je, in teamverband, opzoek gaat naar de juiste oplossingen. Leuke bordspellen voor kinderen zijn Nijntje stoelendans, Reuzenkwartet, Toren van Pisa, Monopoly en nog veel meer! 

Lees hier meer over leuke en leerzame bordspellen voor kinderen. 

Kan jij tegen je verlies?

Zoals benoemd hebben wij verschillende spelletjes voor jou en je (oppas)kindje op een rijtje gezet. Van spelletjes voor in de tuin tot leerzame bordspellen. Voor elke leeftijdsfase en/of situatie, een ander spel. De meeste spelletjes zijn redelijk simpel en kunnen zelfs door kleine kinderen worden gespeeld. 

Veelgestelde vragen 

Wat spelen kleuters graag?

Kleuters gaan op in fantasie en het liefst met echte materialen. Een leuke kleuterwerking is een combinatie van prikkelende speelhoekjes, impulsen op maat en activiteiten met een beetje fantasie.

Wat te doen met een vierjarige?

Ga lekker het bos in of naar de dierentuin. Zo ben je lekker buiten en heeft jouw kleine een uitdagende dag!