× Close
About Us Image
Over ons
Wij zijn Jasmijn & Lyla Kok, oprichters van Nina.care. Ons doel is de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun au pair of oppas.
Dankzij mega strenge toelatingseisen en jarenlange ervaring zit onze database vol met betrouwbare en leuke oppassers. Onze super-snelle app zorgt er vervolgens voor dat de opvang zó geregeld is.
Daarnaast zorgen wij goed voor onze au pairs & oppassers. Door het aanbieden van geweldige events, gecertificeerde trainingen en een in-house Academy, worden ze écht onderdeel van ons team.

Spelletjes voor kinderen: meer dan 10 leerzame spellen op een rijtje

avatar van jasmijn kok
Datum: 15 maart 2022
Auteur:
Over de Auteur: This blog was published by Jasmijn in the Nina.care team. She hopes to inform, surprise and delight you with our content!
Contact: jasmijnkok@nina.care

Spelontwikkeling is belangrijk voor kinderen. Hieronder wordt verstaan de ontwikkeling die een kind doormaakt wanneer hij of zij een spel speelt. Tijdens het spelen met kinderen wordt de verbinding tussen de “echte wereld” en de innerlijke wereld van het kind gelegd. Deze ontwikkeling loopt in fases. Lees in dit blog meer over de verschillende soorten spelletjes die je met je (oppas)kindjes kan doen. Denk aan bordspellen, leerzame spellen en spelletjes in de tuin. Lees snel verder!

Spelletjes doen

Weet je tijdens een middagje oppassen niet goed welke activiteit je moet doen? Of zijn de kinderen uitgekeken op Lego, kleien of bouwen. Ga dan lekker spelletjes doen! Maak een handpop van sokken of bedenk samen een sprookjesverhaal. Of bouw een hut van alleen maar kussens en maak in deze hut je eigen puzzel. Al met al genoeg ideeën om te spelen met kinderen! 

Lees in dit blog meer over activiteiten voor tijdens het oppassen. 

Spelletjes voor in de tuin

Buitenspelen is niet alleen leuk, het is ook nog gezond! Ga lekker spelen met kinderen, je (oppas)kinderen of eigen kinderen, en speel verschillende spelletjes buiten in de tuin! Buiten zijn en bewegen is goed voor de gezondheid en ook nog eens hartstikke leuk. Je niet eens een achtertuin te hebben, een grasveld of park in de buurt dient ook als perfecte speelplaats! 

Leuke bordspellen voor kinderen

Een bordspel is het perfecte moment om samen rondom de tafel te zitten en te leren over hoe je, in teamverband, opzoek gaat naar de juiste oplossingen. Leuke bordspellen voor kinderen zijn Nijntje stoelendans, Reuzenkwartet, Toren van Pisa, Monopoly en nog veel meer! 

Lees hier meer over leuke en leerzame bordspellen voor kinderen. 

Kan jij tegen je verlies?

Zoals benoemd hebben wij verschillende spelletjes voor jou en je (oppas)kindje op een rijtje gezet. Van spelletjes voor in de tuin tot leerzame bordspellen. Voor elke leeftijdsfase en/of situatie, een ander spel. De meeste spelletjes zijn redelijk simpel en kunnen zelfs door kleine kinderen worden gespeeld. 

Veelgestelde vragen 

Wat spelen kleuters graag?

Kleuters gaan op in fantasie en het liefst met echte materialen. Een leuke kleuterwerking is een combinatie van prikkelende speelhoekjes, impulsen op maat en activiteiten met een beetje fantasie.

Wat te doen met een vierjarige?

Ga lekker het bos in of naar de dierentuin. Zo ben je lekker buiten en heeft jouw kleine een uitdagende dag!