× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Zie ginds komt de stoomboot

Datum: 15/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Sinterklaas is weer in het land en wat kun je beter doen op deze donkere dagen dan lekker binnen knutselen met je (oppas)kind. Benieuwd hoe je deze stoomboot zelf kunt maken? Lees dan gauw verder! 

Stoomboot van Sinterklaas geknutseld van papier en karton

Benodigdheden

  • Een eierdoos
  • Een lege keukenrol
  • Touw
  • Gekleurd papier
  • Verf en kwasten (en een verfschort)
  • Watten
  • Lijm
  • Een schaar
Stappen uitgelegd om met papier, eierdoos, verf, touw en karton een stoomboot te kunnen maken

Stap 1

Knip de bovenkant van de eierdoos af en verf deze vervolgens in de gewenste kleur. Tip: de stoomboot van sinterklaas is zwart met een rode onderkant. Verf zowel de buiten- als de binnenkant van de eierdoos.

Stap 2

Verf ook de keukenrol in een kleur naar keuze. Je kunt de keukenrol ook wat kleiner knippen. Tip: de stoomboot van sinterklaas heeft een geel met zwarte stoompijp. Laat het verf op de stoompijp en de onderkant van de boot drogen.

Stap 3

Knip vlaggetjes uit verschillende kleuren papier. Bij gebrek aan gekleurd papier kun je ook sinterklaas pakpapier of wit papier gebruiken. Het witte papier kan je natuurlijk zelf inkleuren. Vouw een papiertje dubbel en knip een klein driehoekje op de vouwlijn van het papier. Je krijgt dan twee driehoeken die aan elkaar zitten. Om te zorgen dat alle vlaggetjes dezelfde grootte hebben kun je het al geknipte vlaggetje gebruiken als sjabloon.

Stap 4

Knip twee even lange stukken touw. De driehoekjes (van stap 3) plak je om het touw heen door de twee kanten op elkaar vast te plakken met het touw ertussen. Uiteindelijk heb je twee vlaggenlijnen.

Stap 5

Zodra de verf droog is plak je de keukenrol (stoompijp) in de eierdoos. Mocht de keukenrol niet blijven plakken, knip de onderkant dan rondom in zodat je plak strips krijgt. Plak de ene kant van het touw met de vlaggetjes vast aan de bovenkant van de keukenrol en de andere kant van het touw aan de onderkant van de eierdoos. Doe dit zowel aan de linkerkant als de rechterkant van de stoomboot.

Stap 6

Tot slot kun je nog watten bovenin de keukenrol plakken, zodat het lijkt alsof er rook uit de stoomboot komt. Mocht je geen watten hebben, trek dan wattenschijfjes open.

En klaar is de stoomboot! Je kunt natuurlijk ook cadeautjes of strooigoed in de stoomboot leggen. Hieronder vind je een knipblad voor een cadeaudoosje voor in de stoomboot van Sinterklaas.

Sjabloon knipblad voor een cadeaudoosje voor in de stoomboot van Sinterklaas

Nog meer knutselideeën? Kijk hier

Gerelateerde berichten