Blog \ Peuters in de Pubertijd: Peuter wil niet eten

6 tips voor als je peuter moeilijk is met eten

Wat doe je als je peuter niet wil eten?

Nee nee en nog eens nee, dat horen we vaak, heel vaak bij peuters in hun peuterpuberteit. Helluupp!! of leuke uitdaging!

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we wat vaker ja horen? En hoe doen we dat op een manier waardoor het ook nog gezellig blijft? De peuter in het gezin waar jij werkt, wil niet eten….. wat kan je doen?

Wij geven je 5 bruikbare tips!

Shanna is bemiddelingsmedewerker en zelf moeder van 3 dus ze weet precies hoe het voelt " Het kan lastig en ook frustrerend zijn als een peuter niet wil eten. Je kan je zorgen gaan maken " eet hij of zij wel genoeg? straks heeft hij/zij weer honger of wordt de groei belemmerd!" Hieronder een paar tips wat je kan doen. Belangrijk: vraag altijd even bij een gezin wat zij als regel hebben en hoe ze omgaan met de situatie als een kindje niet wil eten. Consistente regels zijn sowieso heel prettig voor kinderen. Hieronder 5 tips van mij voor als een peuter niet wil eten!"

Tip 1. Betrek de peuters bij het maken van de maaltijd!

Of het nu gaat om ontbijt, de lunch of het avondeten, je kunt peuters heel gezellig mee laten helpen bij het voorbereiden van de maaltijd.

Het begint al bij het doen van de boodschappen, zo maak je de grote peuter al heel belangrijk tijdens het doen van deze belangrijke taak. Met de boodschappen kunnen jullie straks samen gezellig gaan koken!

Tip 2. Lekker samen doen!

Laat de peuter vooral ook helpen bij de voorbereidingen. Groentes wassen, broodjes smeren, hapjes nemen van al die lekkere groentes en fruit waar jullie mee gaan koken

Tip 3. Ziet het er leuk uit of niet dan?

Bedenk een leuke manier om het eten te presenteren! Zie hieronder wat leuke voorbeelden!

Tip 4. Maak er een feestje van

Maak het eetmoment een feestje! Klets vooral gezellig aan tafel en laat dit moment maximaal 20 minuten duren.

Tip 5. Geen straf

Heel belangrijk: straf een kind niet als hij of zij geen hap heeft genomen. Dit heeft echt geen effect op peuters. Toetjes mag je wel serveren, deze bevatten toch weer wat voedingsstoffen.

Liefs en succes!

Shanna van der Kuijl

 

https://nannynina.s3.eu-central-1.amazonaws.com/public_web/dolfijn+snack+peuter+feestje.png

https://nannynina.s3.eu-central-1.amazonaws.com/public_web/eten+peuter+snack+tips.png

https://nannynina.s3.eu-central-1.amazonaws.com/public_web/dolfijn+snack+peuter+feestje.png