× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Pesten

Datum: 31/08/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Als ouder voel je waarschijnlijk machteloos en boos als je kind wordt gepest. Je wilt graag helpen, maar hoe?

Een gepest kind

Veel kinderen krijgen te maken met pesten. Kinderen die gepest worden, denken vaak dat het aan hen ligt. Ze worden fysiek of mentaal gepest. Ze beginnen te geloven wat de pesters zeggen. Vaak worstelen pesters met hun eigen onzekerheden en problemen en reageren dit af op hun slachtoffers. Ook is pesten een soort haantjesgedrag, het is een vorm van aandacht vragen. 

Meisje die haar hand uitsteekt om pesten te stoppen

Pesten of gepest worden

Het kan zijn dat jouw kind zelf de pester is of de gepeste. In beide gevallen is het belangrijk om het gesprek aan te gaan. Laat je kind vooral praten, stel open vragen en toon erkenning. Troost je kind en neem zijn verhaal serieus. Het is erg moedig van kinderen om hun ouders in vertrouwen te nemen, veel kinderen schamen zich als zij gepest worden of als zij de pester zijn. 

Een team van helpers

Waarschijnlijk is het al een hele opluchting voor je kind om jou in vertrouwen te kunnen nemen. Bespreek samen wat je kind kan doen (alleen of samen met jou) om het pesten te stoppen. Misschien de leerkracht inlichten? Doe niks waar je kind zich (nog) niet prettig bij voelt, vertrouw op zijn tempo en proces. Maak een actieplan en evalueer deze regelmatig met elkaar. Jij bent nu een van zijn helpers geworden. Bespreek met je kind of hij ook anderen (misschien leeftijdsgenoten) in vertrouwen neemt en of die hem ook kunnen bijstaan in het actieplan. Een positieve sociale kring bevordert het zelfvertrouwen en maakt je kind weerbaarder tegen pesten.

Iemand die met een pen in een schrift schrijft en hokjes afstreept van het actieplan tegen pesten

Positieve momenten

Besteed daarnaast ook aandacht aan de positieve momenten. Waar heeft je kind vandaag om gelachen? Wat ging er goed vandaag? Met wie heeft hij fijn gespeeld? Maak samen een lijstje van alle kwaliteiten die je kind bezit. Hierdoor ontdekt je kind waar hij goed in is en kan je kind opmerkingen van pesters gemakkelijker naast zich neerleggen.

Gerelateerde berichten