Blog Pasen is de kleurrijke kerst van het voorjaar!

Categorie geen | Datum: 31 maart 2021

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

De paastak en het eitje 

Ik ben Hester (40+), moeder van super chiller Xander (9) en druktemaker Mare (7) en getrouwd met Meneer R. We dromen elke dag over ons volgende avontuur, smeden wilde plannen en genieten ondertussen van de ooit zo door ons gevreesde burgerlijkheid van het traditionele gezinsleven.

De paashaas kan nog wel wat stippen gebruiken. Xander pakt de kwast. Ik pak nog een paaseitje. Heeft het mandje maar twee kleuren? Mare kijkt me onderzoekend aan en pakt een stift. Ik pak nog een paaseitje. Dit paasknutselen is een win-win-situatie!

 

Xander en Mare storten zich op de versieringen voor de paastakken en ik stort mij op het schaaltje paaseieren. Straks nog even lunchen met een lekker plakje paas-stol. Pasen is de hippe Kerst in het voorjaar. Maar die kerstkransjes? Kan er iemand chocolade-paaseitjes voor aan de paastakken bedenken? 

Wit, melk, praline, knetter, nootjes, dubbel-dip. Paaseitjes. Wat fijn dat ze allang weer in de schappen van de supermarkt liggen. Ondertussen beginnen de paastakken al aardig vol te geraken. We hebben plaatjes op de computer uitgezocht. In het klein geprint. Met ouderwets carbon-papier (jaaaaa, het bestaat nog!!!) op karton overgetrokken, die weer uitgeknipt en nu worden de vijftig paashazen en kuikentjes ingekleurd. Straks plastificeren, weer knippen, gaatje erin, lintje erdoor en ophangen in de takken. Maar eerst een paaseitje. 

 

Knutselen maar

We hebben meters vrolijke paaslintjes. We hebben een mandje met piepschuim eieren die nog gekleurd de takken in moeten. Even nadenken hoe we een lintje aan een piepschuim ei krijgen. Even op een paaseitje sabbelen om dit probleempje op te lossen. De vier houten paashazen-families moeten vandaag ook nog aan de achterkant geverfd worden. Morgen moeten ze met de post mee naar Opa en Oma. Hoe ga ik die versturen vraag ik me af. Hmmm, lastig vraagstuk. De chocolade-boost van een paaseitje zorgt vast voor een goede ingeving. 

We hebben plastic paasfiguurtjes die we inkleuren met benzinevaste stiften (de Amerikaanse sharpies zijn zooooo fijn! Behalve als je dochter ermee door het huis banjert op vrijdag de dertiende....!) Als het kuiken in het halve ei ook geel en gespikkeld de wereld in kijkt, moeten we de figuurtjes in de oven afbakken. Krimpen ze tot een tiende van hoe groot ze nu zijn. Maar drie minuten bakken. Prima, is precies genoeg tijd voor een lekker paaseitje. Oeps. Misschien had de oventijd wat korter gemoeten. Het kuiken is kromgetrokken. Sorry! Als schrale troost voor ons allen een lekker paaseitje. 

 

Op = klaar!

We hangen de takken helemaal vol. Vrolijk word je ervan in deze gekke tijd, of zou dat de chocolade-endorfine zijn? Van een afstandje kijken we naar de takken. Iedereen trots op het mooie resultaat. Xander en Mare ruimen de knutselspulletjes al een beetje op. Ik neem nog een eitje terwijl ik van mijn uitzicht op de paastakken geniet. Mam, we zijn klaar, kom je? Ik kijk in mijn schaaltje met paaseieren. Leeg. Ja ik kom eraan. Mama is ook klaar...

 

Meer avonturen lezen van Hester en haar familie? Klik hier

 

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt