× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Paasknutsels, deze kun jij ook zelf maken met Pasen

Datum: 15/04/2022
Auteur:
Over de Auteur: Jasmijn (de linker) heeft samen met haar tweelingzus Lyla Kok, Nanny Nina opgericht. Hoewel ze wel eens kibbelen met elkaar, maakt Jasmijn elke dag de lunch klaar voor haar zus, dat is nog eens échte zusterliefde!

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent paasknutsels maken. Heb je even geen inspiratie? Dan hebben wij gelukkig meer dan genoeg ideeen voor je. Hier volgt onze lijst met 10 mooie paasknutsels!

Een paasei knutselen

We beginnen met een makkelijke. Met eieren knutselen kunnen we allemaal. Pak een hardgekookt ei en leef je uit met verf, stiften, gekleurd papier, karton, draden, strikjes, touwtjes of wat je ook maar in huis hebt om het ei helemaal te versieren. Zo maak je echte paaseieren.

Het is heel leuk om de kids knutsels te laten maken. Als ze beginnen te verven, lijmen, knippen, wikkelen, vouwen en plakken, dan kunnen ze even lekker hun creativiteit kwijt. Je zult je er over verbazen wat ze allemaal kunnen maken.

Samen met je kinderen knutselen is ook heel leuk. Pasen is natuurlijk een lang weekend en daarom bij uitstek geschikt om eens samen te kliederen en te knutselen. Kinderen vinden het vaak ook leuk om samen iets creatiefs te doen.

Knutselen met eierdoppen

Met een eierdoos kun je ook lekker knutselen. Knip bijvoorbeeld een hoek uit een eierdoos, met de hoge punt erbij. Vervolgens kun je er een mooie kip van maken. Plak er aantal veren op, geef ‘m oogjes en een kam, maak een snaveltje en klaar ben je al!

Eieren in eierdoos voor tijdens knutselen met pasen

Dit knutselwerkje is een van de favoriete paasknutsels aller tijden. Het is heel gemakkelijk en je hebt er ook nog iets aan. Je kunt het namelijk perfect gebruiken als eierdop tijdens het paasontbijt. Dat staat heel gezellig op de paastafel!

Paaskuikens knutselen

Een paaskuiken is ook een leuke knutsel voor Pasen. Wij vinden vooral het ‘kiekeboe paaskuikentje’ leuk. Hier heb je wasknijpers voor nodig, in combinatie met vrolijk papier of een stuk karton.

Voor dit paasknutsel teken je eerst met een potlood een ei op het papier of karton. Vervolgens knip je het ei uit en daarna ga je het ei met kartels doormidden knippen. Dit gaat natuurlijk extra makkelijk en netjes met een schaar met kartels.

Plak de beide delen van het ei hierna op de uiteinden van de wasknijpers. Als je de wasknijper nu inknijpt, gaat het ei open. Het is extra leuk als je nog een klein kuikentje knutselt van geel papier. Die plak je aan de andere kant. Als het ei dan opengaat, zegt het kuikentje: kiekeboe!

Een paasmandje knutselen

Rieten mandje met eieren voor pasen Een paasmandje is een klassieker onder de paasknutsels. Wij geven er een draai aan: we gaan worteltjes in een paasmandje knutselen. Het mandje kun je van een papieren bordje maken. De wortels maken we weer van wasknijpers!

Verf de knijpers met oranje verf. Pak daarna een groen papier en maak er lange knipjes in. Rol het daarna op en voila: nu heb je een wortel met loof! Tip: voer het niet aan je konijn… 😉

Knutselen met gekleurd papier

Heb je niet zoveel in huis of een beperkt budget voor de knutsels? Dan kun je met alleen gekleurd papier ook al heel veel leuke dingen maken. Zoek bijvoorbeeld eens op origami. Door alleen papier te vouwen kun je heel veel leuke kippen, kuikens en paashazen maken!

Knutselen met ijsstokjes

Met ijsstokjes kun je ook heel veel doen. Bij de meeste knutsels lijm je drie ijsstokjes in een driehoek aan elkaar. Vervolgens kun je met papier een mooie kip of een mooie haas maken. Leef je uit met mooie snuitjes, mondjes, oogjes en meer.

Een paasei van wol knutselen

Knutselen voor Pasen kan ook leuk zijn voor peuters. Voor jonge kinderen is het wel beter om niet een al te moeilijke knutsel te kiezen. Wij weten wel een leuke: paaseieren knutselen van wol.

Knip de vorm van een ei uit karton. Wikkel vervolgens het ei helemaal in met draden van wol. Met verschillende kleuren versier je het nog mooier. Uiteindelijk heb je een lekker zacht ei, dat je ook ergens leuk als decoratie neer kunt leggen.

Pollepels versieren voor Pasen

Ook met pollepels kun je leuk knutselen voor Pasen. De vorm van een lepel is namelijk heel geschikt voor een hoofdje. Plak er oren, veren of vleugels op en het begint al op een dier te lijken. Door op de lepel te tekenen, kun je ook een snuitje, mondje en oogjes toevoegen.

Dit knutselidee valt bij veel kids in de smaak. Je hebt al genoeg aan wat gekleurd papier, wat veertjes en een beetje lijm. Als het klaar is, kun je de pollepel ook leuk ergens bij in steken. Wat gaan jullie maken: kipjes, kuikentjes, haasjes of toch een klassieke paashaas?

Knutselen Pasen: een pompon maken

Een pompon maken is ook leuk om te knutselen voor Pasen. Je kunt de pompon gebruiken als staart van een paashaas of er een lammetje of een kuikentje van maken.

Hoe maak je ook alweer een pompon van wol? Nou, dat gaat zo. Knip eerst twee even grote stukken rond karton. Maak daarna een gat in het midden van beide stukken karton en leg ze tegen elkaar aan. Hierna ga je wol wikkelen, telkens om het karton en door het gat.

Zit er een flinke laag op? Dan knip je aan de buitenkant de wol door. Nu steken de draden wol uit het middelste gat. Pak nu een nieuwe draad en trek die tussen de twee cirkels door. Trek deze draad stevig aan en knoop ‘m vast. Je pompoen is nu klaar!

Schminken voor Pasen

Heb je even genoeg van de paasknutsels? Dan weten we nog wel iets leuks. Je kunt namelijk ook gaan schminken! Veel kinderen vinden het leuk om een mooie snuit te krijgen. Teken er wat paaseitjes bij en dan krijg je die glimlach niet meer van de kinderen hun gezicht!

Paaseieren verven, altijd goed

Paasieren verven met allerlei kleuren Vergeet niet om eieren te verven. Het is vandaag de dag steeds makkelijker om gewoon kant-en-klaar eieren te kopen, maar jouw oppas kids vinden het gegarandeerd supergezellig om ook aan de slag te gaan met verf en eieren. Go!

Veel plezier met knutselen

Wat moet je met Pasen knutselen? Hopelijk heb je dankzij onze 10 ideeën nu een antwoord op die vraag. Je kunt dus paaseieren maken, knutselen met eierdoppen, paaskuikens creëren, een paasmandje maken of knutselen met gekleurd papier.

En dan kun je ook nog eens met ijsstokjes aan de slag, een paasei maken van wol, pollepels versieren, een pompoen maken of schminken voor Pasen. Oeps, straks krijgen jullie het nog druk. We wensen jullie in ieder geval veel plezier met knutselen en een vrolijk Pasen!