Blog Ouders | 10 redenen waarom jij er weer eens uit moet

Categorie: Ouders | Datum: 17 maart 2021

Auteur: Jasmijn Kok, [email protected]

10 redenen waarom je een avondje weg moet

Goed dat je hier bent. Je bent al op de helft! Je staat al met één voet buiten de deur, zoals ze dat zo mooi zeggen. Nu nog dat andere voetjes, komop, je kan het! Lees hier 10 redenen waarom jij weer een avondje weg moet. 

Vince Vaugn stuffing food in his mouth and saying Time to Party

1. Je verdient het

Maar echt. Ouderschap is zwaar. Werken is zwaar. Je hebt gewoon soms even tijd nodig om plezier te hebben, te lachen, te ventileren of ideeën uit te wisselen.

2. Neem wat tijd voor je partner/vriendin

Het is zo belangrijk om tijd te spenderen aan je partner en je beste vriendin, maar soms is dit gewoon lastig met kinderen. Het is goed om lekker wat leuks te gaan doen met je partner omdat je dan weer even elkaar op de eerste plek zet. Trek wat leuks aan, smeer wat lippenstift op en laat je partner zien dat je het belangrijk vindt om er leuk uit te zien voor hem. Zeker weten dat hij dit begrijpt.

Ook je vriend/vriendin mist je! Ga weer eens gezellig samen naar de sauna, of een drankje drinken, of die ene romantische comedy zien. Zo weet je ook weer wat er in elkaars leven speelt en zit er iets meer diepgang in jullie whatsapp updates.

3. Verras je ouders/vriendin/partner met een leuke activiteit

Hoe lang is het geleden dat je iemand anders hebt verrast? En helemaal leuk, ze verwachten het nu écht niet! Ga eens een avondje spontaan langs met een spelletje of een lekker fles wijn. Even uit je eigen omgeving en weer lekker met de mensen die dicht bij je staan.

4. Je gaat je kinderen weer meer waarderen

Soms is het goed om gewoon even weg te gaan bij je kinderen. Zodat je ze weer mist en extra lief vindt als je thuiskomt. Het is ineens niet meer zo erg als ze met vette handjes op jouw net-gezeemde-ramen komen, of als ze per ongelijk de pasta-pesto op de grond gooien. Je kan er weer helemaal tegenaan.

5. Het voelt goed om je weer eens leuk aan te kleden!

Heb je dat ene jurkje wel gekocht voor een ‘speciale gelegenheid’ maar laat die gelegenheid op zich wachten? Creeer er zelf 1! Reserveer bij dat luxe restaurant, koop kaarten voor die voorstelling, organiseer een cocktailavond met je vriendinnen en bedenk een dresscode! Het voelt zo goed om je op te tutten.

6. Verzamelen van nieuwe herinneringen waar je vervolgens weer op kan teren

Ken je dat? Dat je naast je partner zit en zegt “O, heb ik je wel eens verteld over die ene keer dat ik naast een stel zat dat echt helemaal geen woord tegen elkaar zei?” Hij: “Ja, dat verhaal ken ik ja.” Oh… Zo irritant toch? Tijd voor nieuwe verhalen! Herinneren maken zónder je partner zorgt voor nieuwe gesprekken en inzichten. Dat maakt je relatie een stuk leuker en gezelliger. 

7. Ontstressen

Maak jij je altijd druk over morgen? De taken die nog liggen? Het huishouden wat nog moet worden gedaan? Dat hoeft dus even niet. Maak een lijst voor de oppas en ga echt ontspannen op pad. Nee, je hoeft echt je telefoon niet elke 15 minuten te checken. Je volume staat aan en je oppas belt als er wat is. En nou genieten jij!

8. Dat ene restaurant schijnt heel goed te zijn…

Let’s find out! Als het goede reviews krijgt, zal het zeker een fijn restaurant zijn. Neem eens iets wat je anders nooit besteld, zo blijft een restaurant je écht bij. Spijt? Kan je altijd nog langs de Mac 😉 En nee, je hoeft dan niks te delen met je kinderen. Behalve misschien het Happy Meal cadeautje. Maar die kan je dan in ieder geval wél helemaal zelf in elkaar zetten. SCORE!

9. Wie ben jij ook alweer?

Kom weer even in contact met jezelf. Ga anders desnoods alleen even naar de film. Herinner jezelf aan wie jij bent en wat jij leuk vindt, in plaats van in het teken te staan van je partner of je kinderen. Wat wil jij eigenlijk bereiken dit jaar? Wat wil jij anders doen? Het is goed om soms even letterlijk afstand te nemen om weer dichtbij te komen bij jezelf. Zei ik dat echt? Jeetje. 

10. Even geen verantwoordelijkheid

O, wat kan dat toch goed voelen. Even geen verantwoordelijkheid. Eindig je dansend op de bar? WHO CARES! YOU LOOK FABULOUS! Maak je even niet druk om je opvoedingsstijl, het eten van de kinderen, je partner en zijn/haar behoeftes. Nee. Het draait nu even om jou en jij hoeft je van niemand iets aan te trekken. 

 

Boek jouw (avond) oppas via onze app en plan weer een avondje uit. Het zal je goed doen 🤗

 

06 30229413

[email protected]

Figeeweg 1P Haarlem

NannyNina

Jouw oppas geregeld

Bij Nanny Nina laten we ouders genieten van het leven, wetende dat hun kinderen een toptijd hebben. Wij verzorgen vaste oppas, flexibele oppas, gastouder of au-pair met oprechte zorg, verantwoordelijkheidsgevoel en autenticiteit.

Services van Nanny Nina

Vaste oppas

Vaste dag(en) in de week

1 vaste oppas op vaste dagen

Hulp met schoolwerk & huishouden

98% match binnen 2 dagen

vanaf € 69 per maand

Af en toe oppas

Losse dagen/avonden

Plaats boeking en ontvang reacties

Boek steeds jouw favoriete oppas

Boek tot 30 min van te voren

14,99 per maand

Gastouder

Oppas aan huis met toeslag

Kinderopvangtoeslag

Hulp met huishouden

Gastouder blijft minimaal 1 jaar

vanaf € 99 per maand

Au Pair

Live-in oppas

Flexibele opvangtijden

Goedkoper dan BSO

Woont bij jou in huis

vanaf € 1888 eenmalig

Word jij onze nieuwe nanny?

Bijbaan als oppas of een baan als gediplomeerd gastouder?

Bepaal zelf je uurtarief

Echt leuk werk

Wanneer je wilt

Oppasadressen in de buurt