× Close
About Us Image
Over ons

Hi! Aangenaam, wij zijn Lyla & Jasmijn Kok, oprichters van Nanny Nina. Ons doel is ouders te laten genieten, terwijl hun kinderen ook een toptijd hebben. Het vinden van de ideale oppas is een hele persoonlijke zoektocht, die wij graag een stuk gemakkelijker maken. Onze database zit vol betrouwbare, leuke natuurlijk lieve nanny’s met voor elk gezin de perfecte match. Last minute afspraak, oma die toch niet kan komen, onverwacht de kinderen een dag thuis? Wat de situatie ook is, met Nanny Nina is de oppas in no time geregeld.

Bij ons draait alles om vertrouwen en vrijheid. Wij zorgen voor een betrouwbare oppas – of gastouder of au pair – zodat ouders zich onbezorgd op hun werk kunnen focussen of lekker wat tijd voor zichzelf hebben. Tegelijkertijd helpen we onze nanny’s om een serieuze carrière te maken van hun oppaswerk. Op de Nanny Nina Academy leiden we geïnteresseerden in zes maanden op tot pedagogisch professional om aan de slag te gaan als gastouder. We helpen graag vrouwen in hun kracht, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen te halen.

Verras je (oppas)kind met deze originele knutsels!

Datum: 15/06/2021
Auteur:
Over de Auteur: Dit blog is gepubliceerd door iemand binnen het team van Nanny Nina. We hopen je te informeren, verrassen en te verblijden met onze content!

Niet elk gezin heeft een grote knutselkast, maar wat als je toch wilt knutselen met je (oppas)kinderen? Ik heb een paar leuke knutseltips die je makkelijk vanuit huis kunt maken, met iets wat iedereen wel in huis heeft; het wc-rolletje! Met een wc-rol kun je al een heleboel leuke dieren knutselen; een bij, een octopus, een olifant, noem het maar op. Samen met je (oppas)kinderen kun je een hele dierentuin maken!

groene slang gemaakt van een wc rol in een boom

Knutseltip 1. De gevaarlijke slang

Hieronder leg ik je uit hoe je een coole slang kan maken.

Wat heb je nodig voor het maken van een gevaarlijke slang?

 • Een wc-rolletje
 • Een zwarte stift
 • Een schaar
 • Verf
 • Kwasten
 • Lijm
 • Rood papier
 • Wit papier
acht fotos van een wc rol knutsel voor het maken van een slang

Wat moet je doen voor het maken van een gevaarlijke slang?

Stap 1: Zorg dat alles knutselproof is: doe je (oppas)kinderen oude kleren of een schort aan, leg een vuilniszak of knutselkleed over de tafel om deze te beschermen (kranten kunnen ook) en zorg dat je doekjes hebt om verfvingers schoon te maken.

Stap 2: Teken met een stift een streepje in het midden van de wc-rol. Teken ook een streepje op ¼ en ¾ hoogte. Op deze manier verdeel je de wc-rol in vier gelijke stukken.

Stap 3: Knip de wc-rol in een spiraal open. Begin in het midden onder het onderste streepje met schuin omhoog knippen. Nadat je een rondje geknipt hebt zorg je dat je bij het eerste streepje uitkomt, enzovoorts. Knip niet te schuin omhoog, anders kom je niet goed uit.

Stap 4: Knip het bovenste stuk van de wc-rol rond af, zodat je een mooie ronde kop van de slang krijgt.

Stap 5: Verf de wc-rol groen (of een andere mooie kleur).

Stap 6: Maak twee oogjes op de slang als de verf droog is. Doe dit door uit wit papier een rondje te knippen en hier met verf een zwarte stip op te maken.

Stap 7: Knip een puntige tong voor de slang uit een stukje wit papier en verf dit stukje papier rood. Plak de tong met lijm aan de achterkant van de kop van de slang.

Stap 8: En klaar is je coole slang!

Knutseltip 2. Een tropische palmboom (of octopus)

Naast een slang kun je ook een palmboom maken van een wc-rol.

Wat heb je nodig voor een tropische palmboom (of octopus?

 • Groene en bruine verf
 • Een schaar
 • Een wc rol
 • Kwasten
vier foto's van een wc-rol knutsel dat een palmboom wordt

Wat moet je doen voor het maken van een tropische palmboom (of octopus?

Stap 1: Zorg ook voor deze knutsel dat alles knutselproof is.

Stap 2: Knip de bovenkant van het wc-rolletje in. De strookjes moeten ongeveer 1 cm breed en 3 cm lang zijn.

Stap 3: Verf de ingeknipte strookjes groen en de rest van het wc-rolletje bruin.

Stap 4: Klaar!

Wil je (oppas)kind liever een octopus maken? Verf dan het ingeknipte wc-rolletje roze en draai hem om. Vergeet de ogen niet en je octopus is af!

Veel knutselplezier! 😊

Knutseltips waarmee je twee vliegen in een klap slaat!

Wat als je ene (oppas)kind liever wilt buitenspelen en de ander knutselen? Of wat als je ze voor een langere tijd wilt vermaken? Ik heb dé knutseltip waarmee je dit beide combineert.

Door te knutselen met boombladeren heb je namelijk twee vliegen in een klap; lekker naar buiten gaan om de bladeren te verzamelen en knutselen. Bovendien zijn je (oppas)kinderen hier een paar uur zoet mee. Pak een vuilniszak of plastic tasje en ga met de kinderen naar een parkje of bos in de buurt. Verzamel de mooiste bladeren, het liefst droge blaadjes zonder scheuren. Weer thuis kan het knutselen beginnen. De bladeren zijn perfecte verfstempels!

Knutseltip 3. Natuurlijke verfstempels

Wat heb je nodig voor natuurlijke verfstempels?

 • Een heleboel bladeren
 • Wit papier
 • Verf
 • Kwasten

Wat moet je doen voor het maken van natuurlijke verfstempels?

Stap 1: Zorg dat alles knutselproof is: doe je (oppas)kinderen oude kleren of een schort aan, leg een vuilniszak of knutselkleed over de tafel om deze te beschermen (kranten kunnen ook), zorg dat je doekjes hebt om verfvingers schoon te maken en leg alle droge bladeren op de tafel. Zorg dat je genoeg bladeren hebt, je kunt de bladeren namelijk maar in een kleur verven.

Stap 2: Leg een blaadje op een leeg wit papier. Dit papier dient als kliederblad, het is namelijk best lastig om alleen het blaadje te verven.

Stap 3: Kies een kleur en verf het blaadje. Zorg dat er bij elk randje verf zit, maar niet een te dikke laag. Je kunt het blad natuurlijk ook in verschillende kleuren verven, zolang de verf niet door elkaar heen gaat.

Stap 4: Neem een nieuw wit papier en stempel hier het blaadje op (geverfde kant naar beneden). Goed aandrukken en klaar is kees!

Knutseltip 4. Boomblad contouren

Naast stempelen met verf kun je ook krijt gebruiken. Door met krijt over het blaadje heen te kleuren worden de contouren van het blad zichtbaar, dit geeft een super mooi effect.

Wat heb je nodig voor boomblad contouren?

 • Wasco krijt
 • Lijm
 • Twee vellen wit papier

Wat moet je doen voor het maken van boomblad contouren?

Stap 1: Plak het blad vast met lijm op het witte vel, met de aderen omhoog. Op deze manier kan het patroon van het blad straks goed doordrukken. Zorg dat je niet te veel lijm op het blaadje doet. De lijmresten worden namelijk ook zichtbaar als je hier met krijt overheen gaat. Tip! Plak een aantal witte vellen papier aan elkaar. Zo kun je met ze allen een groot schilderij maken.

Stap 2: Leg hier een nieuw vel wit papier overheen.

Stap 3: Wrijf met een wasco krijtje over het papier, de contouren van de bladeren zullen verschijnen! 

Veel knutselplezier! 😊

Nog meer knutselideeën? Kijk hier!

Gerelateerde berichten

 1. Bordspel met allemaal verschillende kleuren vakjes en een groot groen vlak in het midden en een stapel paarse kaartjes met een vraagteken liggen op het bord. Boven het bord zweven nog twee paarse dobbelstenen