Blog \ Oppaswerk tijdens een tussenjaar?

Oppas werk tijdens een tussenjaar?

Op zoek naar een fijne baan in je tussenjaar?

Ben jij net klaar met de middelbare school? Of heb je toch niet helemaal de juiste opleiding gekozen? Een tussenjaar is tegenwoordig een veel gemaakte keuze door studenten/scholieren. Een tussenjaar biedt de mogelijkheid om te gaan werken of reizen en vervolgens op zoek te gaan naar de juiste vervolgstap. Alleen dan moet je natuurlijk wel snel een baan vinden waar je veel uur kunt werken en waar je genoeg kunt verdienen om te sparen voor die mooie reis. Wist je dat oppas werk hiervoor de ideale (bij)baan is? Lees hieronder waarom.

Direct starten bij jou in de buurt
Wanneer je je bij ons inschrijft (inschrijven op onze website is geheel gratis) kun je na het intake gesprek vrijwel direct aan de slag als nanny. Er zijn namelijk altijd gezinnen bij jou in de buurt op zoek naar een oppas voor vast of voor af en toe een avondje of in het weekend. Dit bespaart je dus een lange zoektocht naar openstaande vacatures wat in een tussenjaar natuurlijk niet echt gewenst is, dan is het fijn om meteen aan de slag te kunnen gaan en dat kan bij ons!

Ook geschikt als tijdelijk werk
Als je besluit om ook te gaan reizen in je tussenjaar is het natuurlijk erg fijn als je eerst nog even wat geld kunt sparen. Een reis kost nu eenmaal veel geld en helemaal als je besluit om langer dan een weekje of twee te gaan reizen is een zakcentje nooit weg. Als nanny kan dit bedrag snel bij elkaar verdiend worden in een relatief korte periode. Je zit namelijk niet vast aan een contract, dus je kunt zolang werken als je zelf wilt. Een paar weken, maanden of een heel jaar? Alles is mogelijk als nanny en voor iedere situatie is een oppas klus te vinden.

Je werkt flexibele uren
Je kiest zelf hoeveel uur per week je werkt. Wil je fulltime aan de slag of werk je liever twee of drie middagen per week, ook dit is allemaal mogelijk. Ouders zoeken namelijk een oppas op verschillende momenten van de dag. Voor of na schooltijd zijn veel gevraagde tijdstippen door ouders, maar ook hele dagen komen vaak voor. Wanneer de kindjes nog niet op school zitten is het fijn voor de ouders als de nanny de gehele dag aanwezig is.

Je bepaalt zelf je uurtarief
Bij ons kun je als oppas zelf je uurtarief kiezen, natuurlijk kunnen wij je hier ook altijd bij helpen! Het gemiddelde uurtarief wat een nanny bij ons verdiend bij een vast adresje ligt tussen de €8 en €15 per uur. In veel gevallen is dit dus meer dan wat je met andere bijbanen per uur verdiend.

 

Doorwerken na tussenjaar
Is je tussenjaar voorbij en wil je graag blijven oppassen? Natuurlijk is dat ook mogelijk. Veel oppassen die bij ons staan ingeschreven studeren naast het werk als nanny. Ze stemmen hun werkrooster af op het schoolrooster en kunnen zo na schooltijd of in het weekend nog lekker bijverdienen. Ideale combi dus!

Heel erg leuk!!
Naast al deze bovenstaande voordelen is het werken als nanny ook gewoon heel erg leuk! Je bent onderdeel van het gezin en betekent voor zowel de kinderen als voor de ouders heel veel. Jij zorgt er namelijk voor dat de kinderen een super leuke (mid)dag hebben terwijl de ouders aan het werk zijn of je zorgt ervoor dat de ouders weer eens een avondje uit kunnen zonder zorgen. Super dankbaar werk! Wat dit werk ook heel erg leuk maakt is dat je kunt doen met de kinderen wat je zelf ook leuk vindt. Lekker buiten spelen, koekjes bakken, knutselen of schminken.

Ben jij enthousiast geworden? Dat snap ik! Wij verwelkomen je graag in ons oppasteam, dus schrijf je hier snel in en ga aan de slag!June van Noordennen